Netatmo PeetBrosin rinnalle.

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, lauantai, 08.07.2017, 19:06

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Mietin tuossa niitä suodatusjuttuja, onhan sitä joutunut kaikenlaisia tietokantahakuja rustamaan tuotannonohjausjärjestelmistä.. Voisiko ajatella esimerkiksi ehdon jottei esim aseman lämpötila-arvo poikkea virallisista asemista (lähistön) kuin jonkun prosentin tai pari asteta niin hylkäisi sen siksi ajaksi kun näyttää vääriä arvoja.. vai onko liian monimutkaista?

einari

Sinänsä hyvä ajatus.. Ukka vaan joutuu tuulimittarikauppaan pojanpoikansa asemassa ei ollut sitä kun viimeksi katsoin ja jos haluaa näkyviin  :)

Mietin myös että jos ei lämmitä sademittaria niin moni ottaa varmaan talveksi pois.. Mutta tulin sellaiseen lopputulemaan siinä että kuitenkaan moni ei ota moduulia pois pääpurkin asetuksista, että vaikka viivaa pukkaa oisi se kuitenkin näkyvissä ulospäin.. samoin jos patterit loppuu niin tavallaan pysyy tieto näiden moduulin olemassaolosta.. luulisin..

Katselin netatmon kartasta pikaisesti että on myös sellaisia asemia joissa on tuuli.. muttei sademittaria, toisinpäin niitä oli huomattavasti enemmän, joten ehkäpä jompikumpi-ehto ei karsi riittävästi..

weatherc

En ainakaan kokeilussa saanut filtteriä toimimaan useammalla ehdolla, vain joko sade- tai tuuli-ehdolla. Kokeilin niin "rain,wind", {rain,wind} kuin [rain,wind] mutta tulos oli tyhjää täynnä.

Muutoin alkaa haku-skripti olemaan aika valmis, muutama hienosäätö uupuu, mutta esim asemien haku + lisäys kantaan onnistui testissä ( 2 x Sallalaista ). Geocoderi joka hakee nimen asemalle on myös testattu Kilpisjärven seutuvilla jossa tuloksena oli kymmenkunta asemaa niin Suomesta, Norjasta kuin Ruotsistakin.

Mitä tuohon vertailuun muihin jotta sais vika-lämpötilat pois tulee niin sitä pitää miettiä ja miksei kokeillakkin. Jo tiedossa oleva riski on tosin se että se hylkää ihan valiideja arvoja koska etäisyyset asemien välillä voi olla aika pitkät varsinkin pohjoisessa tai Atlantilla (Fäärsaaret, Islanti jne jossa Netatmot olisivat mainio täydennys alueille joissa ei muita asemia kuin Netatmoja ole). Mutta tuota pitää miettiä.

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 27.09.2017, 11:44
Katselin netatmon kartasta pikaisesti että on myös sellaisia asemia joissa on tuuli.. muttei sademittaria, toisinpäin niitä oli huomattavasti enemmän, joten ehkäpä jompikumpi-ehto ei karsi riittävästi..

Sademittarille on ehkä helpompi löytää edes kohtalainen paikka. Ja toisaalta sademäärät vaihtelevat enemmän joten ovat todennäköisesti mielenkiintoisemmat. Nimim. kerran oli 40 mm sadetta asemalla vaikka ympäröivillä oli tyyliin 15mm, syy: ukkonen.

einari

Sielläpä tuo näkyy kartalla..  pitää seurailla omaa ja sallan tilannetta.. Ilmeiseti sieltä saa oivan avun kartan tyhjien paikkojen täyttämiseen kun niitä on paljon suomessa, ja lisääntymään päin.

Hommat sujuvat kun osaa.. joten Ukan, ja minunkin toive etenee.. kiitos tästä mainiosta paneutumisesta asiaan  :)

weatherc

Kokeilin tuota filtteröintiä 2x2° ruudulla Käsivarressa kun kekkasin keinon millä saa molemmat mukaan filtteriin (haku tuulimittari-filtterillä ja loopissa tarkistaa onko sademittarin timestamp olemassa). Tulos:
Ilman filtteriä (eli lämpötila ainut vaatimus): 24 asemaa
Sade oltava: 8 asemaa
Tuuli oltava: 8 asemaa
Sade ja tuuli oltava: 5 asemaa

Tuo sade+tuuli vois olla aika toimiva tuon perusteella myös siltä kannalta että se vähän vähentää asemien määrää mutta toki vois myös toimia "porkkanana" asemille hankkia kaikki moduulit. EWN:än datan suhteen se tietenkin "näyttää paremmalta" jos kaikilla tai mahdollisimman monella olisi nuo kaikki, ei tuu hömöjä aukkoja taulukkoihin tai pitkää riviä tuulipalleroita jota näyttää pelkkää nollaa (muuta kun tyynellä) ;D :D


einari

Tuo kuulostaa hyvältä, saa karsittua ne liian lämpimät asemat ja joilla ei ole kaikkia moduuleita.. ja silti jää ehkä riittävästi asemia..
Salla näkyy hyvin kartalla mutta itse en näy jostain syystä siellä..  :)

kun katselin kilpisjärven lukemia niin on lämpötiloissa huomattava ero saanan huipulla ja juurella.. 7 astetta nyt kello 6.40. Miten se epänormaalien lämpötilojen poistaminen vaikuttaa näihin ilmeisesti normaaleihin ilmiöihin, oliko se ehto mukana tässä kokeessa? ollaan nyt siinä kesällä sivutussa norjan tilanteessa  ;D

einari


einari

Yhden huomion tein että muista poiketen Ukan ja minun tiedoissa näkyy sateen voimakkuus.. pitää seurata kun puhelin näyttää viimeiselle tunnille nollaa, mutta jos se johtuu viiveestä. kertymä on nyt tuo 0,2mm

tulee taas pätkinä nämä viestit :)

einari

Nyt taas on pois isommalta kartalta.. sääasemat -valikon kartasta löytyy mutta vie kaustisen asemalle, taulukoissa oli välillä, nyt taas puuttuu?

einari