Netatmo PeetBrosin rinnalle.

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, lauantai, 08.07.2017, 19:06

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Itse ostin IKH-lta L-mallisen liukukulmaraudan (2 kpl), muutaman tuumakierteisen pultin ja tuplasti muttereita.. (lukitusta varten)sekä ns. pakoputkiklemmarin mastokiinnitykseen tuulimittarille, hinta oli muutaman euron. Sademittari on sellaisella kiinni suorakulmaisessa lasikuituputkessa ( jostain kulkeutunut mukaan pätkiä) ja se maassa.. eipä lahoa ja oli helppo itseporautuvilla ruuveilla kiinnittää kulmarauta siihen.. sitten fiksaus vannemustalla..
tuulimittarin osalta päädyin toiseen ratkaisuun ja tulee helpommin tavoitettavaksi kuin antennimastossa omalla kiinnityksellä.. putken päähän tuumakierteinen pultti hitsillä ja alapäähän sopiva viritelmä päätykolmioon kiinnittämistä  varten..

Ylläksen ympärillä on aika monta netatmoa, yhdelle mainostin Luosukankaallekkin,  saa nähdä innostuuko  :)

einari

Pitäisi peretyä hieman tuohon apin tekoon, hieman testasin ja json:na näkyisi dataa saavan... kunhan tekee sen oikein....

jt68

tietääkö kukaan saako tuolta datatmon puolelta nollattua mittauksia pois?
Itsellä olis tarve nollata heinäkuun lopun mittaukset pois ,kun asema vielä ns testaus asemissa ???

einari

Saa nollattua.. pitää mennä tietsikalla netatmon mapin kautta omiin asetuksiin (log in.. dashboard.. settings.. delete measurements.. sieltä saa valittua yksikön, esim ulkoanturi, sisäyksikkö, tuuli- ja sademittari jos sellaiset on ja valittua ajanjakso miltä ajalta poistaa historian  :)

weatherc

#54
Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 21.09.2017, 20:59
Pitäisi peretyä hieman tuohon apin tekoon, hieman testasin ja json:na näkyisi dataa saavan... kunhan tekee sen oikein....

Tuosta API:sta otetaan mielellään vastaan esimerkkejä ja myös siitä että pystyykö "ulkopuolinen" (tyyliin EWN) lukemaan sitä API:a :)

Siinäkin mielessä olisi API:n kautta lukeminen parempaa koska WU:ta ollaan sen omistaijen/ylläpitäjen toimesta aika huolella vetämässä viemäristä alas, eli datan haku WU:sta ei ole mitenkään varma tapa. Ei tarvi kun plärätä wx-foorumia jotta se käy selväksi...

einari

Minulla ei kovin suurta kokemusta koodauksesta ole joten itse en pysty kovinkaan paljoa tähän asiaan tuoda. netatmon sivuilla katselin sitä apin tekoa niin ilmeisesti pitäisi olla jokin sivu minne sen apin pukkaa.. olen joskus aikoinaan internet-sivuja tehnyt mutta silloin ei ollut näitä php ym. standardeja.. pelkkää html vaan.

Törmäsin tuossa sellaiseen ohjelmaan koka ei ole netatmon "kumppani" mutta asensi suoraan netatmon apin, jolla hakee tiedot, sisään piti kirjautua netatmon tunnuksilla..  näkyy netatmon asetuksissa sitten my third party apps.

ohjelma on Meteoware plus ja laitan sieltä linkin niiden palvelimella olevalle web-sivulle jossa näkyy asemani säätiedot, siinä oikeassa reunassa on teksti
This page was created with MeteoWare Plus. If you want to implement additional features and functions to enhance your Netatmo Weather Station take a look here.  siitä kun klikkaa pääsee sivulle josta kun klikkaa connect to netatmo, niin tulee tuo apps:iin kirjautuminen.. joku asiaa paremmmin ymmärtävä voisi saada lähdekoodista jotain irti  :)

http://my.meteoware.com/109216/#/gauges

on siinä ohjelmassa parempiakin sivuja ja grafiikkaa mutta ne ei näy muille.. ja widged:kin on koodattu sinne.. siinä, kuten tässäkään ei näkynyt tuulimittarin tietoja.. itse ohjelmasta kyllä löytyy.

weatherc

#56
Löytyy sille pikaisella haulla niin PHP kuin Python-pohjaista API:a
https://github.com/Netatmo/Netatmo-API-PHP
https://github.com/philippelt/netatmo-api-python

Tosin, ei tarvinnut kun pikainen kertavilkaisu heidän kartalle niin näkyi jo pelkästään varsinais-suomesta 5 asemaa jolla edellä mainittuja lämmitettyjä lämpötiloja (kuva liitteenä) - itse asiassa, kun zoomas lähemmäs niin jo pelkästään Turusta löytyy tuo 4-5 asemaa (viralliset asemat näyttivät 14-15 astetta Turun kartan nappaushetkellä)....Eli vaikka kuinka haluais liittää Netamot EWN:ään niin nuo olis pakko saada suodatettua pois. Sinänsä, jos se olisi sallittua (?), se ei olisi todennäköisesti vaikeatakaan saada napattua Netamojen datat heidän kartan käyttämistä filuista koska datat pusketaan kartalle JSON-filuissa.

weatherc

#57
Kartan public data on julkista, löytyy haku-urli heidän sivultakin:
https://dev.netatmo.com/resources/technical/samplessdks/tutorials

Pohdintaa...
- datassa on pelkästään koordinaatit, ei paikannimeä => ei ongelma tosin jos hakee nimet bulkkina skriptillä paikannimeksi ei välttämättä tulisi sama mikä näkyy Netatmon kartalla. Tietenkin yksittäisillä asemilla pystyisi muuttamaan nimen jälkikäteenkin.
- optimaalinen olisi - mikäli löytyy helppo keino siivota ulos noita lämmitettyjä asemia - että häkkyrä lisäisi automaagisesti uudet asemat.

EDIT: Häkkyrää pitäisi tietenkin testata ennenkuin alkaisi mitään suurempimuotoista hakua tekemään. Koska haku tapahtuu koordinaatti-pohjaisella neliöllä voisi hyvin laittaa koealueiksi Naruaskan ympäristön sekä einarin ympräristön siten että asemia olisi se muutama (tai vaikka pelkästään Ukka ja einari). Sillä pystyisi hyvin testaamaan häkkyrän vakauden sun muut.

weatherc

Pikainen kokeilu onnistui. Itse asiassa siihen ei tarvita mitään API-häkkyröitä vaan homma hoituu ihan Curlilla  ;D
Kokeilussa laitoin neliö-koordinaateiksi Naruskan ympäristön 1x1°-kokoisena ja vastauksena tulee 3 asemaa.

einari

Noniin.. harmi kun ei pahemmin hallitse unix/linux-pohjaisia juttuja.. no onneksi on sellaisia jotka hallitsee.. työkuvioissa aikoinaan IBM ja ICL hoitivat sen puolen..  :) mielenkiinnolla odotan että milloin on kartalla...