Mustan kuvan syyt???

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, maanantai, 08.05.2017, 10:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukan kotisivulle ohjautuu Naruskan Retkeilymajan katolta otettu sääkuva. Samalle sivulle ohjautuu Naruskajokivarresta toinen sääkuva Naruskajoesta ja itäkoillisen suunnan pilvitilanteesta. Retkeilymajan kuva pyörii IP-kameralla ja jokikuva Logitechin webkameralla WhereJamesin kautta.

Aika ajoin jokikuva näyttää kokonaan mustaa kuvaa, jossa ei näy mitään aikamääreitä. Joskus muistelen kuvan olleen mustan, mutta aikamääreet olisivat kuitenkin olleet näkyvissä.

Järjestelmä jokikuvan toimittamisessa toimii 3G -Teliaverkossa langattomasti. Järjestelmä käy öiseen aikaan joka vuorokausi vartin sulussa ajastimella lähetyksen suhteen, mutta kuvapuoli pyörii 24/7 HP:n läppärillä. Kuvanlähetys toimii parhaimmillaan parikin viikkoa ilman mustaa kuvaa. Koneisto toimi jopa ookoo viiden päivän ilmoitettujen sähkökatkostenkin jälkeen. Ne muuttivat vain vartin katkoksen paikkaa aamuyöstä hiukan taaksepäin, kuten tietenkin tapahtuu.

Eilisestä alkaen käy kuva taas mustana aika ajoin. Kuitenkin satunnaisesti se toimii normaalisti, jolloin kuva on ajantasainen ja myös kuvat aikamääretiedot. Ja taas välillä musta kuin mur... eikun yö.

Koneen sulkeminen on paras auttamiskeino häiriöihin. Aina ei kuitenkaan viitsi eikä voikaan lähteä mökille käymään pelkän tämän asian takia. Tunnistaako joku, mikä tässä mahtaa olla se perussyy, eli nettisivustopäässä palvelimella vai konepäässä?

Olisi kohta alkavien tulvien tallentamiseksi mukava, jos saisi häiriöttömän kuvan mökkirannasta pyörimään... ??? ;)

Kotisivulinkki, josta kerron, on tuossa http://www.naruska.com/blogitjasaa/s-ja-webcam  Jos siellä näkyy kaksi kuvaa, niin asiat ookoo, mutta jos alakuva on musta, niin häikkä päällä.

Kuuntelen.

www.naruska.com