Sähkökatkoilla tallennustahti eikun tihenee...

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, torstai, 20.04.2017, 14:16

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Kaikki säähemmot tämän tietenkin tietävätkin, mutta ittellä on aukkoja tiedoissa. On meinaan meneillään semmoinen viikko Naruskalla, että ennakkoon jo on ilmoitettu tämän viikon tiistaista perjantaihin olevan sähkökatkoksia niin, että päivittäin linjatöiden ja muuntajahommien vuoksi on kylästä sähköt poikki 09-11 ja 12-14.

Katkot ovat senverta pitkiä, että Ukan upsit eivät jaksa pitää tietokonejärjestelmää nettiin auki kahta tuntia kahta kertaa päivässä, mutta sitten huomasin ilokseni ja tieten ihmetyksekseni, että kun säätietokoneen akku kyllä kestää virroissa katkosten ajan, eikä myöskään PeetBrosin keskusyksikkö hyydy, vaan siirtyy paristonsa varaan, niin Wundergroundin järjestelmään välittyy tiedot sähkökatkosten ajoilta ei normaalin viiden minuutin välein sinne kirjanpitoon, vaan tahti tihenee minuutin välein tapahtuneeksi.

Päällikkö tietenkin osaa tämän minulle ja jollekin muullekin selittää, kun omistanee itsekin vielä PeetBrosin.

Sen verran sähkökatkokset ovat muuhun elämään sääasioiden ulkopuolella vaikutelleet tällä viikolla, että kun päivässä on neljä tuntia sähkötöntä aikaa, niin Ukan keittiössä olevalle reservikaasuliedelle on ollut päivittäin käyttöä ruuanlaitossa, kun muutoin sähköttömässä maailmassa nykyihmisellä olis tietenkin tyytyminen kylmiin hampparinkäyräkappaleisiin. Olisi Ukalla tietenkin pihanuotio tehtävissä, mutta pienellä miettimisellä on kaasuhellalla pysytty eväänsyrjässä kiinni ihan mukavasti.

Hyvää oppia sille, jos ja kun joskus tulee eteen tilanne, että sähköt katkeavat vaikkapa viikoksi. Sitten Ukka kaivaa esille myös aggregaattinsa, jota en näiden nelituntisten päivittäisten katkojen ajaksi vaivautunut latinkiin virittelemään... :o

www.naruska.com