Kameraläppäri oikuttelee

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, sunnuntai, 01.05.2016, 22:01

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Tämähän on ihan sopiva ketju kysyä yhdestä Lenovoläppäristä. Ostin sen kunnostettuna laptops.fi firmasta. Muuta käyttöä koneella ei toistaiseksi ole kuin pyörittää toista sääkameraani, joka tuottaa kuvaa vain nettisivustolleni www.naruska.com .

Logitechin kameraa pyörittää wherejames, joka on mielestäni ihan sopiva järjestelmä ja helppo asennettava, kun sain asetukset entiseltä koneeltani, joka alkoi leikkailemaan kiinni.

Tässä nyt puheena olevassa lenovossa on win7 professional käyttöjärjestelmä. Windows10 alkoi kauppaamaan itseään muistaakseni jo samana päivänä, kun kone liitettiin nettiyhteyteen. Ja suunnilleen joka kerta, kun win10:n kuvake täytti näyttöruudun, niin kameran james oli pysähtynyt. Muuta en win10:n tarjoukselle ole tehnyt, kuin sulkenut sen joka kerta rastilla.

Nyt kone on alkanut temppuilemaan vielä kummemmin. Se sammuttaa itsensä noin kerran vuorokaudessa. Tätä pysähdystä ja sen kellonaikaa pääsen näkemään kotisivujeni sääsivulta kamerakuvan kellonajasta. Kun konetta käynnistää, niin siellä näytössä lukee vain jotain sinnepäin, että windows sulkeentui äkillisesti ja plaaplaaplaa.

Mitähän tämmöselle vaivalle alkajaisiksi tekisin? Elämän ja kuoleman kysymys tämä ei ole, mutta voisihan se kone tietenkin toimia siinä hommassa, mihin se on valjastettu. Eikä se kone ihan ilmainenkaan ollut, jos ei uuteen verrattuna kunnostettuna niin kovin kalliskaan, täydet sataset alkaa kolmosella. Ihan siisti peli noin muuten.

Ukka ottaa vastaan rautalangasta väännettyjä ohjeita, jos jollain teistä on sellaisia antaa... :o Neuvonantajien kannattaa muistaa, että vain perusteellisesti ohjeistettuna saatan pystyä konetta räpläämään...Ykköskuvassa kone näyttää pölyiseltä, mutta kuva on vain kännykällä ilman salamaa otettu ja ilmeisen rakeista plaatua...

Kuuntelen. Ja jos on sopimattomassa ketjussa, niin Päällikkö siirtänee parempaan paikkaan..

www.naruska.com

Hemmo

Ukka

Tarkasta läppärisi tuuletin ja ilma-aukot.
On saattanut imeä pölyä itseensä.
Imurilla kun yrittää ensiksi ja sitten vähän paineilmalla suhauttaa
ilma-aukoista niin se voisi auttaa ?

Ilkka Ahmavaara

Hm. Ilman muuta läppärien ongelma on tuo pölyn kerääminen liian ahtaisiin ilmateihin siellä sisällä, joskus olen tehnyt ihan kunnon paineilmakompuralla  tehoputsauksen, varovasti toki, ettei sisuskalut lennä sijoiltaan...

Mutta toinen vähän mysteeri on tuo Win kympin päivityksen aggressiivisuus, saattaa sekin aiheuttaa häikkää koneelle. Olen kuullut usein, että kymppi olisi asentunut lopulta koneelle väkisin, siellä taustalla, pala palalta.

Win kymppi kokemuksieni mukaan kyllä pelaa jopa paremmin vanhemmissa win seiska koneissa kuin seiska, paitsi jos tulee kympille ajuriongelma/mia. Mutta tuota noin, luulisin, että seiskasta voi automaattiset päivitykset estää sieltä jostain asetuksista ja mahdollisesti silloin loppuis noi kympin tyrkytyksetkin?

Jos kone ei tee mitään muuta kuin lähettää palvelimelle kameran kuvaa, ei kai sen ohjelmiston ajantasaisuudella ole niin väliä, ainakin jos palomuurin asetukset estää kaiken muun nettiliikenteen. Tietysti yksi vaihtoehto on yksinkertaisesti päivittää kymppiin ja toivoa, että kaikki ajurit ja sovellukset pelaa..


Naruskan Ukka Matinpoika

Pölynkeräämistä pitäisin itse hiukan outona vaihtoehtona tämmöisen perushuolettuna ostetun koneen sisuksiin, kun kone ei täällä ole pyörinyt kuin rapiat pari viikkoa. Ainakin liikkeen sivuilla mainostetaan peruskunnostuksen teosta pudistuksineen päivineen näille ilmeisesti leasing-koneille, jolta tämäkin vaikuttaa. Kone on lisäksi tosi siistissä kunnossa.

Laitoin myyjäliikkeelle peri päivää sitten koneen tenimistiedot, mutta vielä ei pyhien takia sieltä ole mitään vastattu.

Jamesin ohjelmaa ei mainosteta edes sen omilla sivuilla kovin erikoiseksi, vaan jos oikein ymmärsin, sitä ei ole kehittäjänsä toimesta päivitelty ilmeisesti vuosiin. Mulla on kuitenkin hyvä kokemus WhereJamesin toimimisesta edellisellä koneella, joten siksi tekisi mieli tätä vanhaa versiota edelleen käyttää.

Itselläni on WinKympistä toistaiseksi enempi miinus- kuin plusmerkkisiä kokemuksia. Omat päivitysyritykset päätyivät parin koneen kohdalla totaalijumitilanteeseen. Ne koneet laitettiin kuntoon Rovaniemellä Veikon Koneessa, joka ennen totteli nimeä Lapin Toimistotekniikka. Siellä puhtaalle asennetut WinKympit ovat toimineet toistaiseksi hyvin. Kopkop. Tämä omakin koneeni on käynyt siellä oman päivitysyritykseni jälkeen, eikä ongelmia ole kotiintuonnin jälkeen parin-kolmen kuukauden aikana esiintynyt.

Kaiken kaikkiaan pidän Win10:n "kauppaamista" hyvän kauppiastavan vastaisena menettelynä. Ei ole niin, että kenenkään on pakko ottaa vaikkapa peräruisketta, vaikka sitä ilmaiseksi kaupataan. Kuuntelen vielä vastauksen laitteeni myyjän suunnalta ja katson sitten. Hoitelen siine asti katkoksia...

www.naruska.com

Ilkka Ahmavaara

Luultavasti syy takkuiluun on tuo taustalla tapahtuva win10 asennusohjelman kokoaminen koneellesi:

"To be clear, they aren't automatically installing Windows 10, but they are downloading the entire installer, which is at least 3 GB, which takes up a lot of drive space, and also wastes your network bandwidth. For people who don't have unlimited bandwidth, this can seriously cost you a lot of money."

Lainaus on alla linkissä olevasta artikkelista, jossa on jotain poppaskonsteja ilmiön torjuntaan, mutta eivät ilmeisesti välttämättä toimi nekään. Tuota kympin asennusohjelman väkisin latautumista koneelle ei voine estää kuin poistamalla kaikki automaattiset päivitykset käytöstä (ja herra tietä auttaako sekään), mikä on tietysti tietoturvariski, mutta sitä voi parannella palomuurin asetuksilla, eli sallia netti yhteys vain tuolta yhdeltä kuvaa lähettävältä ohjelmalta vain tuohon yhteen tuohon tiettyyn osoitteeseen. Muistaakseni Winskan palomuuria voi säädellä aika yksityiskohtaisesti.

Siinä voi kone (ja nettiyhteyskin) olla aika lujilla, jos se lähettää livekuvaa ja samaan aikaan yrittää asentaa asennusohjelman palasia valmiiksi.

Ja se linkki: http://www.howtogeek.com/228551/how-to-stop-windows-7-or-8-from-downloading-windows-10-automatically/

Naruskan Ukka Matinpoika

Ostopaikasta tuli seuraavanlaista sähköpostia:

"Tervehdys,

Windows 10 -mainos ilmestyy oletettavasti ruutuun vain siksi, että kone on käynnistynyt itsestään uudelleen ja tarjoaa tuota heti käynnistyksen jälkeen. Sen saa kyllä pysyvästi pois, jos haluat.

Mutta varsinainen ongelma, eli tuo odottamaton itsestään uudelleen- käynnistyminen ei ole hyvä juttu eikä tietystikään kuulu ehjän koneen käytökseen. Se voi toki johtua joskus esimerkiksi jonkin ajurin väärintoimimisesta, mutta on minusta kuitenkin takuun piiriin kuuluva vika. Ehdottaisinkin, ettet vaivaa päätäsi enempää tuolla, vaan lähetät meidän vaivoiksemme takuuhuoltoon."

Elikkäs lähtee Naruskalta tualpuole tai tälpuale jokke... ;)

Nordic IT Solutions / takuuhuolto
Uudenmaankatu 3
20500 TURKU

Raportoin sitten taas, jos ja kun laite palailee kotionsa...

www.naruska.com