pro 2 kosteusanturi

Aloittaja Nummika, torstai, 11.02.2016, 19:59

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

#20
Niin... hommahan lienee se että kyseisessä  sensorissa on 8 nastaa.. ja davis käyttää 2 piuhaa.. burst-systeemillä.. eli jaksottamalla..
tiedä sitten miksi. noissa langattomissa kuitenkin saattaa olla enempi nastoja käytössä sen erilaisen piirilevyn ansiosta..

mutta on niitä myynnissä... lss-protokollalla, esim. https://www.glynshop.com/erp/owweb/Daten/Datenblaetter/Sensirion/SHT3x_LSS_V0.93.pdf

en tarkemmin nyt perehtynyt asiaan.. mutta olisi siinä kaikkien nastojen käytöllä puolensa... esim. lpt-hälytykset suoraan sensorilta..
ilmeisesti Mouser niitä myös myy..

luultavasti normi sht 31 toimisi tuolla kytkennällä samoin... en tiedä varmaksi.... kuva

Edit// tuossa normikytkentä .. jossa hälytykset ja kalibrointi... (kuva2)

Mr

Mouserilta löytyy neljää eri SHT31 mallia, joista kolme on I2C väylällä ja viimeinen on analoginen. LLS väylällä olevia ei sielläkään ole ja tämä ovat myös muut käyttäjät huomanneet jo aikaisemminkin. Tuossa linkitetyssä datasheetissa sanotaan LLS sensorista heti alussa "Compatible with the SHT1x/SHT7x protocol" ja niissä vanhemmissa Davis asemissa olikin SHT11 kosteusanturi. Eiköhän syy SHT31-LLS käyttöön ollut juuri se, että mitään muuta ei tarvinnut muuttaa. Langattomissa Davis asemissa se kosteusanturi tulee kaapelilla siihen lähettimen piirilevylle aivan samoin kuin langallisessakin. Kytkentä tuossa ei ole ongelma, vaan se ohjelma mikä lukee sitä dataa sieltä sensorista.

einari

niinpä..
"SHT3x-LSS on lisännyt älykkyyttä, luotettavuutta ja tarkkuusmäärityksiä verrattuna edeltäjäänsä. Sen toiminnallisuus sisältää parannetun signaalinkäsittelyn, joka on yhteensopiva SHT1x / SHT7x-yhteyskäytännön kanssa."
(onkohan samoin  sht2x- kanssa...

Periaatteessa sensirionin omat sivut eivät anna sen kumempa informaatiota kuin mitä datsheteissä  sanotaan, kyse on ilmeisesi yksinkertaisesta 2-wire systeemistä.. Arduinoon liittyvää tietoa löytyy jotain.. mm.että lss ja l2C toimii ihan samoin, yhteensopivia ???... eli
ottaa  tuosta nyt selvää

Jussa

Eilen asensin jo uuden anturin :) Takuunalaista kamaa niin en alkanut sen kummemmin ite purkamaan anturia. Vanha lähtee tänään myyjäliikkeeseen. Jos vika ei ole ukkosen aiheuttama niin takuuseen, jos on niin maksan omasta pussista uuden anturin.

weatherc

Eihän tuo Daviksen käyttämä SHT+piirilevy mitään rakettitiedettä ole. Onhan niitä 3 osapuolen antureita myynnissä puoleen hintaan siitä mitä Davis kiskoo niistä  :)

Se ero on uudella ja vanhalla että saattaa käydä niin että Davis kertoo puolisen astetta väärää lämpötilaa joka toki on korjattavissa konsolin asetuksista:

LainaaUsing a new transmitter with an old temperature humidity sensor will result in
·         Temperature reading 0.5'C (0.9'F) low.

Using an old transmitter with an new temperature humidity sensor will result in
·         Temperature reading 0.5'C (0.9'F) high.

Jussa

Johan on, alta vuoden vanha temp/hum(sensirion SHT 31) anturi taas sekoilee kosteuspuolella. Nyt kosteus on juminut lukemaan 66%. Mennyt jo jumiin 13. huhtikuuta, tänään vasta huomasin. Alkuun oli vaihdellut 64-66 välillä, nyt näyttää vain tuota yhtä lukemaa. Takuukamaa on, vaan ei oikein herätä luottamusta..