Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

euweather.eu julkaisu

Aloittaja weatherc, maanantai, 31.08.2015, 21:10

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Siirto tehty vanhasta europeanweathernetwork.eu:sta euweatheriin :)
Uutena datana on mukana Hollannin KNMI:n reilut 30 asemaa (hekin päässeet avoimen datan aikaan ;)).
Tulossa myös UKMO:n eli UK metofficen asemat.

Kuten normaalisti, viestiä tuleen jos jotain lakkasi toimimasta ;)

SääSami

#1
Vähän kyllä jään kaipaamaan sitä suomen karttaa josta näki yhdellä silmäyksellä lämpötilat laajalta alueelta  :-\ No kaippa tuohonkin tottuu.
www.wetterzentrale.de/pics/Reurmett.html  ;)
Edittiä.. Olihan se tuolla sääasemien alla piilotettuna. Kas kun heti huomannut  ::)
euweather.eu/wxmap.php?lang=fi

weatherc

Juu, on se siellä ;)
Tein tälla kertaa oman osaston sääasemille. :)

Tuo euweatherin kartta on tehty Leafletille joka huomattavasti kevyempi ja helpompi. Suurin syy miksi tuo vanha (ja se joka on skriptissä) on jäänyt vähän "unholaan" on se että se on niin pirun monimutkainen. Siinä on ainakin toistaiseksi vain lämpötila-layerit josta tulee popupit.

Sekä se että tutka-kartta ovat tavallaan pienet testit että miten tuo nykyinen Leaflet pärjää suurehkolla datamäärällä sekä miten siihen saisi parhaiten esim svg-ikonit tehtyä.

weatherc

Lisää kaivelua ilm.laitosten "avoimessa datassa" ;)

Saksan DWD:n asemat (noin 80 kpl) lisätty. Samalla tuli uusi korkeimmalla oleva asema, Zugspitze joka sijaitsee 2960 metrissä  ;D

Ilm.laitos-asemia on nyt kehissä noin 880 kpl:
Suomen FMI
Ruotsin SMHI
Norjan MET Norway
UK:n Met Office
Hollannin KNMI
Saksan DWD

weatherc

Nyt pääsee Siekkinen ja Naruska kilpailemaan EWN:än kylmyysherruudesta kovien joukkoon kun Sveitstin MeteoSwiss ja Itävallan ZAMG ovat lisätty. EWN:än korkeimmalla oleva asema on nyt Jungfraujoch Sveitsissä joka sijaitsee 3580 metrissä  ;D

Pikku miinus tuli kyllä ZAMG:lle koska heillä avoimessa datassa vain 21 asemaa 250:stä...

Leka

Webkameroiden kuvat voisi olla kartalla euweather.eu/wxmap.php?lang=fi popupeissa aivan kuten ennenkin ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Lainaus käyttäjältä: Leka - sunnuntai, 06.09.2015, 10:15
Webkameroiden kuvat voisi olla kartalla euweather.eu/wxmap.php?lang=fi popupeissa aivan kuten ennenkin ;)

Juuh. Myös linkitys kartasta joko siihen uuteen mittari-sivuun tai sitten aseman websivulle on hakusessa.

Kartasta puheenollen...Ideoita layereille? Nyttenhän siinä on pelkästään lämpötila. Itselle tuli mieleen lumensyvyys sekä tuulet (vaikka siten että yli 5 m/s näytetään).

EWN zippi tulee samaan päivityksen jossa noiden uusien laitosten taulukot sekä todennäköisesti Leaflet-kartan jolloin päästäisi (vihdoinkin) eroon tuosta Esri-möhkäleestä.

SääSami

#7
FMI-asemien sademittarit eivät toimi mittarisivulla. Sitkeästi näyttää HML,Katinenkin nollaa vaikka tänään sataa ennätystahtia Kanta-Hämeessä. Yksityisten asemien mittarit pelaa. FMI-asemien omilla sivuilla ei näy missään kohtaa kokonaissademäärää että lienekkö syy siinä ettei tietoa ole saatavilla?
Kyllä Katisessakin on satanut tänään reilusti kuten kuvista näkyy.
http://euweather.eu/stations.php?lang=fi&lat=60.9994&lon=24.4914


weatherc

#8
FMI-asemien datassa olevat sademäärät ovat muistaakseni 1 tunnin tai 10 minuutin sademäärä. Ainakin viimeksi kun tuota FMI:tä ronklasin niin oli vuorokausi-sademäärät saatavilla toisella kyselyllä ja silloinkin vain 2 vrk päivittyen oliskos kerran vai kaksi päivässä ja nekin viiveellä. Vois tutkia että olsikos se 1 vrk datakin saatavilla. Tietenkin sen vois myös laskea tuota 1h/10 min lukemaa käyttäen mutta parempi olisi jos olisi saatavilla suoraan.

Tuossa kun ruuvailin noiden muiden laitosten datoja kävi ilmi että jostain syystä panttaavat sademääriä, joko niitä ei ole saatavilla laisinkaan tai sitten ovat juuri 1h tai 10 min lukemia.

EDIT: Tehdään pikku koe noiden sademäärien kanssa. Seurasin hetken noita datoja ja näyttää siltä että tasatunnin (00-minuutin) data sisältää 1h sateen ja kaikki muut minuutit ovat pelkkää 0.0 mm. Jos tuo toimii noin niin nuo 00-minuutin datat vois laskea yhteen ja saada edes kerran tunnissa päivittyvä kokonais-sademäärä.

weatherc

FMI:n sateet näyttää kertyvän nyt OK, päivittyvät muutaman minuutin yli tasatunnin. Myös toplistan sateet kertyvät mutta koska systeemi on (vanha lukema + viimeisen tunnin sade = uusi lukema) ja pohjalla oli tämän päivän siihen asti korkein tuntilukema ovat toplistan lukemat eri kuin mittarien. Asian pitäisi korjaantua päivän vaihtuessa.