Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2015

Aloittaja Jussa, maanantai, 02.03.2015, 13:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Lupailihan tuo Naruskallekin vielä uutta lunta. Puolen metrin viivalle nämä aiemmat lumet ikäänkuin pysähtyivät nyt asemiinsa, kun öisin on reippaanlaisesti miinusasteita ja päivällä vuorostaan vain muutamaa astetta plussalla. Ja lisäksi tuulee lähes tauotta. Kevät ei siis etene ainakaan lumien sulamisena, vai haihtuneeko tuosta kuitenkin pikkuhiljaa, enpä ole asiantuntija.

Hankikanto on kuitenkin kohtalainen. Ukkakin kierteli eilen ja toissapäivänä potkukelkalla lähimetsissä. Kelkassa tosin on muovijalakset rautajalasten alla, mutta eivät ne ole viittä senttiä leveämmät. Hyvin kantoivat tämmöistä satakiloista ja luistokin oli lähivaarasta alas liiankin hyvä.

Lunta on Naruska-Kemijärvi-Rovaniemi akselilla tänään todettuna noin autosta silmämääräisesti arvioituna suunnilleen saman verran. Vesiarvon täytyy olla aika iso, koska talven parhaimmillaan metrissä ja ylikin käynyt lumi on nyt pakkaantuneena suunnilleen läpi.

Kainuussahan on lunta vielä enemmän kuin täällä ainakin paikoin. Jos sinne vielä pukkelee muutamaa kymmentä senttiä lisää, niin onhan tuota tulva-aineeksi paljonlaisesti.

Nopea sulaminen jos tulee vesisateiden kanssa, niin joku joki saattaa saada kuljetettavaa laitoja myöten, jos ei laitojen ylikin. Katsellaan ja kuunnellaan kevättä, joka saisi jo hieman kiirehtiä näihinkin kairoihin, kun etelässä kuulemma kohta saunavastoja kokoillaan... ;)


www.naruska.com

Sanni

Moikka, täälläkin on taas heräilty talviunilta :) Ilmat alkaa olla täällä jo aika kosteita. Alan vähitellen odotella sitä ekaa ukkosta kohdalle :)

weatherc

#32
Ei se talvi ole vielä päästänyt otteestaan edes täällä etelä-rannikolla...Päiväinen vesisade on muutunut räntäsateeksi samalla kun lämpötila tippunut 4:stä asteesta 1:een asteeseen...

MUOKS: Lähitiekameran "keväinen" näkymä.. :P
Sitä tulee ihan urakalla samalla kun kastepiste veti pakkaselle...

spege

Täällä muuttui jälleen vesisateeksi, tunnin ajan tuli taivaalta kaikkea mahdollista. +1,5 astetta lämmintä, kolea keli. Onneksi kovin sade lakkasi ainakin hetkeksi. Eilen oli kyllä keväinen päivä, nyt taas tälläinen sateinen ja viileä päivä. Vaikka lämpötilat eivät ole olleet kovin korkealla niin norjanangervoon on tullut jo lehdet Savonlinnan korkeudella.
FLC foorumissa nimimerkki Speijo.

weatherc

Se yrittää ihan tosissas tehdä talvea tänne, enää on +0.3° ja nurmikko ja puut ihan valkoiset  :P

Jussa

Do di, 80cm taas lunta :D Yön aikana vajaat 10cm tullu. Vaan uusi lumi vanhan surma, eli tämä tekee hyvää kevään etenemiselle :)

Jussa

#36
Kevät etenee hiljoksiin Koillismaalla. Eilen tehtiin kevään lämpöennätys, 12.5 astetta, vaan lumi sulaa hitaasti, kiitos yöpakkasten. Toissayön lähes -9 astetta jäädytti lumen taas niin, että lämmöstä huolimatta illastakin vielä kesti hanget kävellä.

On tuo menneen talven lumi muutenkin poikkeuksellista, hyvin jäistä ja tiivistä. Vaan senhän uskoo kun tähän mennessä lumena satanut 366cm on tiivistynyt tuohon kerrokseen :D Taitaa lumen kokonaissadanta olla nyt jopa lähes 2 metriä enempi mitä toissatalvena.

Mittarissa on nyt 70cm ja taas yöllä hangen pinta jäätyi kovaksi. Pihapiiriä kun katselee, niin huomaa, että lunta on ollut todella paljon ja on edelleen paljon.

Edit:
Huhtikuun speksejä Siekkisestä;
Keskilämpö +1.2 mikä on aseman korkein mitattu ja FMI:n tilastojen mukaan 1-1.5 astetta yli keskiarvojen. Huhtikuu oli toisaalta myös ylivoimaisesti aseman lumisin huhtikuu sillä ensimmäinen päivä mitattiin 114cm mikä on ennätys ja kuun lopussakin vielä yli 70cm mikä on ajankohdan ennätys. Sadetta saatiin 25.5mm mikä näyttäis pitävän hyvin kutinsa FMI:n tilastoihin nähden, heillä tämä alue kuuluu haarukkaan 20-30mm. Lähes koko huhtikuun on ollut hyvin kantavat hanget ja edelleen hankikanto jatkuu, mikä on kyllä poikkeuksellista.
Korkein lämpötila ja samalla aseman ennätys mitattiin 12. päivä, 11.5 astetta ja alin lämpötila -13.0 asetta niinkin myöhään kuin 26. päivä.

J.Jäntti

Helsinkiin ja Etelä-Suomeen ei sitten iskenytkään mikään hillitön sade, kuin mitä kovasti uhiteltiin. Sade jäi yllättävän vähäiseksi ja tuuli oli jopa lämpimän tuntuista, mikä oli poikkeuksellisen tuntuista, sillä yleensä sateen yhteydessä ilma on ollut todella kylmä. Vähäisen sateen jälkeen iski alueelle sumu, joka vain yötä kohden näytti sakenevan. Ensin ajattelin kyseessä olevan vain pimenevän myöhäisillan aiheuttama harhakuvitelma, mutta sumu oli äärimmäisen sakeaa kun aamulla heräsi. Näkyvyys oli pudonnut entisestään ja FinWX Helsinki-71:lla näkyvyys oli enää arviolta 50-70m luokkaa.
Sadealuekin näyttää tutkan mukaan nousseen aamuyön tunteina mantereelle, mutta se menee Etelä- ja Itä-Suomen läänien itäosien murheeksi.

Suomi on todellakin pitkä maa. Siinä, missä Jussa kertoo Koillismaalla olevan vielä lunta maassa, on täällä Helsingissä alkanut luonto tosissaan jo heräilemään talviunilta: Koivuissa alkavat jo lehdet näkymään ja vihreä väri alkaa valtaamaan puistoalueiden pensaita, kun ne vielä pari viikkoa sitten olivat käytännössä pelkkiä paljaita rankoja. Sitten vielä odottellaan tänne ensimmäisiä Suomenlahden yli henkitoreissaan olevia ukkosia. ;)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

LainaaSuomi on todellakin pitkä maa. Siinä, missä Jussa kertoo Koillismaalla olevan vielä lunta maassa, on täällä Helsingissä alkanut luonto tosissaan jo heräilemään talviunilta: Koivuissa alkavat jo lehdet näkymään ja vihreä väri alkaa valtaamaan puistoalueiden pensaita, kun ne vielä pari viikkoa sitten olivat käytännössä pelkkiä paljaita rankoja.

Ja täällä fundeerataan että joko sais kevään ensimmäisen raparperi-sopan aikaseksi  ;D

Jussa

Alkoihan se lumi sulaa täälläkin, kiitos kevään ensimmäisen yön jolloin ei menty pakkaselle, pysyttiin yli viiden asteen koko yön. Lumen pinta laski 10cm vuorokaudessa. Ennusteissa ei enää näy miinumerkkisiä lukemia öisinkään, eli eiköhän me saada kevät tosissaan käyntiin täälläkin :)

Minulla asuu sisaruksia Kirkkonummi/Inkoo seudulla ja olen sitä kautta perillä kevään etenemisestä etelässä. Täytyy tosiaan ihmetellä miten suuri ero nyt on ollut. Iso kiitoshan tästä taitaa kuulua koko talven sulana pysyneelle Itämerelle.