Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Webkamerat

Aloittaja meteorologi, lauantai, 02.08.2008, 16:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - torstai, 01.04.2010, 08:50
Ukka toivoisi tämän olevan aprillipila, mutta sitä se ei nyt ole. Aikamoiset voimat ovat antennitolppaan eilen iltapäivällä kohdistuneet, kun harusvaijereiden vetopaine on onnistunut kameratolppaa runtelemaan. Hemmetti, se on taipunut jyrkempään kulmaan, mitä Ukan polvi tällä hetkellä suostuu taipumaan. Mitähän tämä enteilee?

Liitteenä muutama kuva. Onko jollain ajatuksia, mitä tässä vaiheessa kannattaisi tehdä. Takalappeella on vielä ainakin puolet lumista putoamatta, joten uusia riuhtaisuja vaijereiden kautta saattaa olla tiedossa. Ei auta kuin odotella, koska lauha päivä on tiedossa tänäänkin.

Perhana, kun näyttää ilkeältä. :o
Näin aiheen ulkopuolelta tulee mieleeni tilanne, jossa lumet tulivat meidän kerrostalon katolta Maaliskuussa. Kovimman iskun jäänsekaisesta lumesta otti tuulimittari, joka hajosi käyttökelvottomaksi. Tuulen suuntaviiri napsahti poikki ja lähti sademittarin lintuesteen kanssa 1. kerroksen pihamaalle, josta ne noukin, kun huomasin tuhon tulleen. Kuin ihmeen kaupalla kupit säilyivät ehjänä, kuten myös sademittari ja salamatutka. Vaikka kupit tälläkin hetkellä pyörivät tuulen vaikutuksesta, se ei paljoa lohduta, sillä mitään lukemia ei asemalle rekisteröidy. Vaakatasossa oleva mittalaiterima ei katkennut, mutta jotain ylhäältä rytisseestä voimasta kertoivat mittariman harukset, joista ns. nostoharus (joka nousee parvekkeelle 45° kulmassa) oli löystynyt niin paljon, että olisin saanut sen seinäkoukustaan irti ilman työkaluja.

Se kertoo aika hyvin, minkälaisista massoista ja voimista on kyse, vaikka kyseessä onkin "vain lumikasa".
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Naruskan Ukka Matinpoika

Nytpä on Ukan kameran diagnoosi tehty. Kattolumen vääntövoima on uskomattoman oloinen, koska ensimmäinen ruhjominen pari päivää sitten ei lumivoimille vielä riittänyt, vaan loppuerä saman lappeen lumikuormasta kuritti tolppaa lopullisesti. Korjauskelvottomaksi koko tolppa ja satavarmasti.

Putken totaalinen litistyminen ja kääntyminen lähes kaksinkerroin rikkoi putken sisällä kameralle menevän 12:n metrin USB-kaapelin. Irtipoikki. Kamera oli selvinnyt rytäkästä onneksi täysin ehjänä, eli ei niin huonoa, etteikö jotain hyvääkin.

Kärsään Tito avusti uuden kaapelin etsinnässä niin, että aikanaan ostamani yhden kaapelin silloisella hinnalla saan toisesta kaupasta nyt kaksi tilalle, eli yhden reserviinkin. Piruko näistä tulevista ajoista tietää, milloin taas luontovoima iskee. Halpakaapelipaikan osoite muuten vinkiksi tähän : http://www.yp-net.com/shop .

Ei auta kuin odottaa antennitolppien myyjän palaavan munanjuhlinnastaan, niin saadaan alkaa suunnittelemaan kameran kiikuttamista taas korkeuksiin. Vaihtelu virkistää, sanoi pääsiäiskissa, kun noita-akalla pöytää pyyhki.

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskan Ukan sääkamera on ensiaputoimenpitein saatu taas toimimaan. Katkenneen USB-kaapelin liitin amatööriopein. Lopputulos toimii toistaiseksi moitteettomasti, vaikka nelinapainen johto ei varmaankaan ole yhdistetty oppikirjaohjein. Kameratolppa on kiinnitetty tilapäisin haruksin, joten toiveissa on myrskytöntä säätyyppiä siihen saakka, kunnes harukset saadaan lopullisesti uusittua. Samalla oikaisen kameraa,koska se kuvasta päätellen on karvan verran kallellaan. Olisipa kamerassa muiden säätöominaisuuksiensa lisäksi vielä mahdollisuus kallistella objektiivia pituusakselinsa ympäri, niin se vähentäisi rutkasti säätelyn aiheuttamaa laitteiston irrottelemista kokonaan korjausten ajaksi.

Lämpötilat ovat kaksi viime vuorokautta pysytelleet plussan puolella yötäpäivää. Kesän tuntua ovat tuoneet muutamat peltikaton kohinaakin aikaan saaneet sadekuurot silkkana vetenä. Lumen pinnat ovat pudonneet ehkä parinkymmenen sentin verran, mutta on täällä, mistä pudottaakin. Päräyttäisipä nyt parinkymmenen asteen yöpakkasen, niin olisi mukava käydä vaikka mopoajelulla hankien päällä. Nyt hankeen uppoaisivat mopo ja Ukka.

Pulmusparvi muistutti tänä aamuna läsnäolollaan siitä, että pohjoinenkin on siirtymässä kesää kohti. Koillinen kaira jos tyhjenee lumista tätä vauhtia, niin Perämeren suunnalle lähtee toinenkin vesilitra täältä. Merivesi taitaa siellä makeutua jo muualtakin tulevien sulamisvesien vaikutuksesta. Matkalla saattaa tarvetta pelastusveneille olla vaikka Rovaniemellä varsinkin, jos Ounasjoen suunta sulattelee lumiaan samaa tahtia.

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Omatekemä liitos kameran usb-kaapelissa osoittautui omatekemäksi. Kamera lakkasi pelittämästä pari päivää, eikä uusia kaapeleita tänne Naruskalle Kusti vielä polkenut. Harrastuksesta sähköalan asennuksiin katkaisin kaapelin tänään uudelleen korjaamani kohdan luota ja tein entistä huolellisemmat käsiliitokset johtoihin ja metallisiin kuoriosiin ja tinapaperiin. Ja kas kummaa, kamera alkoi taas pelittää.

Tuossa naapurimaassa neljän kilometrin päässä olisin taidoillani luokiteltu tällä hetkellä sikäläiseksi sähköinsinööriksi. ;D

www.naruska.com

tito

Eihän se sähköhomma ole kovin kummoista. Tärkeintä on vain ettei savu pääse karkaamaan sähkölaitteen sisältä ulos. ;D ;D ;D

Naruskan Ukka Matinpoika

Jos sähkölaitos hyväksyy nuo KärSääaseman kytkennät, niin omani hyväksymisestä ei ole epäilystä. Nyt alan pikku hiljaa ymmärtää, että sääaseman vermeet siellä joskus oikkuilee.... ;D ;D

www.naruska.com

weatherc

Otin uuden rundin tuom oman Logitech Fusionin kanssa ;)
Se on yhden aktiivikaapelin nokassa ja huomasin tälläisen:
jos kytketty USB 1.1-porttiin kuvasta tuli pixelöity
jos taas USB 2.0-porttiin kuva on hyvä

Joten kannattaa kytkeä siihen 2.0-porttiin :)

Argonex

Mitäpäs mieltä olette tämmöisestä kapistuksesta:
http://www.dealextreme.com/p/ip-wireless-wifi-lan-300k-cmos-waterproof-camera-with-40-led-ir-night-vision-29918

Olisikohan tuollaisesta jotakin käytännön hyötyä, vai joutaako suoraan muikkuverkon painoksi :)
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää

angle

#188
Lainaus käyttäjältä: Argonex - tiistai, 19.07.2011, 03:04
Mitäpäs mieltä olette tämmöisestä kapistuksesta:
http://www.dealextreme.com/p/ip-wireless-wifi-lan-300k-cmos-waterproof-camera-with-40-led-ir-night-vision-29918

Olisikohan tuollaisesta jotakin käytännön hyötyä, vai joutaako suoraan muikkuverkon painoksi :)

Mulla on tuommoinen ollut päällä viime vuoden maaliskuusta asti kuvaamassa etupihaa. Ei mitään häiriöitä ollut. Tuo pimeäkuvaus ei päätä huimaa 5 metrin päästä ja päiväaaikaan kuvan väärit vääristyvät johtuen varmaan tuosta IR-kuvaus ominaisuudesta. Eikä kuvan laatukaan kummoinen ole.

En ehkä sääkameraksi ottaisi juuri tuon väri vääristymän takia. Tummat värit kääntyy omituisesti vaaleiksi. mutta muuten hintasekseen on tyhjää parempi valvontakamera.

Edit.
Tulipa sitten heti mieleen, että kun IR-ominaisuus on lähinnä toteutettu poistamalla IR suodatin kennon edestä. Tee se itse idea, laittaa kokeeksi linssin eteen IR suodattimen. Jos saisi värit kuntoon.

Argonex

No juu eli joutaa melkein jättää sinne kaupan hyllylle tuon. Semmonen hyvä ja halpa kamera olis aika jees tänäpäivänä kun näkyy kulkevan pihassa millon mitäkin sakkia, laittais sen liikkeestä tunnistamaa ja napsimaan kuvia/videoita ja sit siinä ohessa voisi vaikka säätäkin kuvailla.  Vivotek:in kamerat todennäköisesti toimisi molempiin hommiin mainiosti, mutta hiukan menee yli hintahaarukasta, nyt kun muutenkin tuohon nettiliittymän vaihtamiseen on uponnut rahaa liikaa. :P
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää