Etäasema aurinkoenergialla

Aloittaja weatherc, maanantai, 13.10.2014, 15:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Myöhästyneiden äitienpäivä-kaffeiden ohella tuli säädettyä paneelien kulmaa kun kävin paikan päällä mitä keväisemmässä kelissä +13 ja aurinko paistoi. Siis suora vastakohta eiliseen keliin.

Nyt on paneelit 55 asteen kulmassa ja ainakin iltapäivän tuoton perusteella tuli, kuten odotetusti, pikku lisäys tuottoon.

---

Se mikä alkaa joka käyntikerran jälkeen enemmän vaivaamaan on tuulikepin nykyinen sijanti. Siinä on auttamattomasti muutama mänty häiritsemässä. Yleisesti ottaen ei muutama metri lisää korkeutta tekisi ollenkaan pahaa. Tuulisten päivien maksimit jää sellaiset viitisen m/s alle FMI:n lähiseudun vastaavia + tuulenjuoksu jää "alhaiseksi" (eilen 250 km). Myös keskituuli vaikuttaa jonkun verran matalalta noin yleisesti.

Alustavasti katselin pikkasen ympäristöä ja mahdollisuus olisi siirtää sitä siten että se tulisi abouttirallaa kolmisen metriä korkeammaksi samalla kepillä jos "kiipeis" muutaman metrin ylemmäs kalliota. Samalla jäisi tietty ympäristön puitten latvojen "taso" saman verran alemmas.


weatherc

4 päivän tuotot nyt 55 asteella ja aivan kuten odotettu, watteja puskee sisään, ehkä vähän liiaksikin. 4 päivän keskiarvo tulee kiikkumaan siinä 750 watin korvilla kun kulutus on se 210 wattia + hävikit. Noh, ainakin on virtaskaa riittävästi  ;D
Muistaa pitää toki että kaikki taulukot kertoo, ehkä hitusen yllättäenkin, että toukokuu olisi se kuukausi jolloin irtoo eniten watteja. Kesä- ja heinäkuut ovat hitusen tuokokuun alla joskin suurta eroa noissa kolmessa ei ole.

---

Asia jonka kyllä olen tiedostanut jo aikasemmin josta voi tulla ongelma on tekniikka-laatikon lämpötila. Se kiikku nyt siinä 21 asteessa joten ei ole hätää mutta....nyt on vain 12 astetta ulkonakin. Eli pitääpi koittaa kehittää jotain varjoa sille. Pikku mutkan saattaa asettaa se että ISS:n tolppa on laatikossa kiinni (toimien samlla painona/tukena) eli minnekkään puskaankaan sitä ei voi lykätä...
Hankala tämä Suomen ilmasto, talvella kylmää ja kesällä kuumaa  ;D

systeemi

Eipä pääse kondensiota syntymään kun pysyy lämpimämäpänä kuin ulkoilma :)
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

Lainaus käyttäjältä: systeemi - sunnuntai, 17.05.2015, 15:52
Eipä pääse kondensiota syntymään kun pysyy lämpimämäpänä kuin ulkoilma :)

Se on totta. Tekniikkalaatikko on pysynyt aika tasaisesti vähintään pari kolme astetta lämpimämpänä kun ulkoilma, ollen parhaimmillaan noin 8 astetta lämpimämpi.

1.1 KWh kasassa tänään..  ;D

weatherc

Current-mittari sitten tilttas. Tai ainakin vaikuttaa siltä. Noh, ei ollut suuri tappio jos niin on :)
Daviksen antamat aurinkowatit ovat liki "nolla-tasoa" koko päivän paitsi aamupäivästä. Välilä ovat olleet jopa korkeammalla (eli "miinuksella") mitä oli nolla-taso aikasemmin. Nyt tarvis päästä paikan päälle kurkkailemaan mielellään aurinkoisena päivänä että mitä se oikeen touhuu ;)


weatherc

Kuten pikkasen pelkäsin kävi niin että virta loppus aamu kuudelta. Hyvä puoli oli se että oli jo suunnitelmissa visiitti paikan päälle tänään. Tulos oli se että current-mittari oli entinen, mukavan palaneen näköinen joten se irti ja paneelin piuhat säätimeen ja matka jatkuu taas, tosin ilman tuotto-lukemia. Näin vaikka palikka kuinka piti kestää 30A:ta.

Säätimen antama lukema liki selkeällä kelillä (ohutta yläpilveä) oli 8A @13V (josta vajaat 7A meni akkuun).

SääSami

Pystytkö päättelemään mikä kohta on pettänyt ensimmäisenä? Kuvasta katsoen toinen johto on käynyt kuumana joten se viittaisi löysään liitokseen luultavasti ruuviliittimen juotoksessa?? Taitaa olla turhan hentoiset nuo piirilevyn kuparoinnit 30A:lle  ???

weatherc

LainaaPystytkö päättelemään mikä kohta on pettänyt ensimmäisenä?

Tuhosta päätellen niin veikkaus on että liitos ruuviliitin > piirilevy. Ne 3 pientä piiriä siinä levyllä ruuviliittimen ja piikkiliittimen välissä näyttää ainakin päältäpäin ihan OK:lta.

SääSami

No niin seuraavaan osaan sitten kunnolla lisää tinaa ruuviliittimen juotokseen  ::)

weatherc

Ei voi kun ihmetellä jälleen kerran suomalaisten verkkokauppojen hinnottelu-politiikkaa. Tuossa ajan kuluksi Googlasin pikkasen säädintä jossa data-ulostuloa katsoakseen että missä hintaluokassa liikkuvat.

Esimerkkinä Tracerin 20A MPPT-säädin. Euroopasta, niin Saksasta, Puolasta kuten Tsekeistäkin se lähtee noin 130€:llä. Kappas, Suomessa siitä samasta säätimestä saa pulittaa 260€. Turha itkeä ettei kauppa käy noilla hinnoilla.

Toinen merkille pantava asia on suomalaisten kauppojen englannin kielen puute. Kaikilla edellä mainituilla on sekä kotimaan että englannin kieli olemassa kaupassaan.