Etäasema aurinkoenergialla

Aloittaja weatherc, maanantai, 13.10.2014, 15:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Joulukuun lukemat, tuotto 530 wattia ja kulutus 310 wattia.  ;D
Toukokuun alusta laskien tuli tuottoa 39.75 kWh ja kulutusta 22.5 kWh. Tuottoa rajoitti luonnollisesti se että kesällä ovat akut täynnä melkein koko ajan.

Mutu on että tuo Victronin säädin on aika suuri tekijä tuossa, sillä kun on joku systeemi jolla se saa optimoitua ne "ei-niin-optimaaliset" tuotto-tilanteet. Plus tietty se että aurinko on näyttäytynyt aika mukavasti tänä syksynä ja että siirsin koko systeemin korkeammalle, nytten pääsi aurinko näyttäytymään puiden yläpuolella myös Jouluna.

weatherc

Kevättä selvästi ilmassa, 4 päivän tuotto lähemmäs ellei yli 300 wattia (tämän päivän loppupään tuotot uupuu vielä). Eikä ole ollut edes selkeää vaan on ollut ohutta pilveä  ;D

systeemi

Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

10% tämän vuoden tähänastisesta tuotosta yhdessä päivässä, ja silloinkin meni osa ns. harakoille kun mentiin ylläpitoon, sitä se pilvettömältä taivaalta porottava arska tekee ;D
Myös teho-puolella lyötiin viisari ns. kaakkoon eli täydet 130 wattia puski parhamillaan ;D

Talven tuotot meni

marraskuu 1.0 kWh
joulukuu 0.53 kWh
tammikuu 0.84 kWh
helmikuu 1.72 kWh
maaliskuu (10pv) 1.16 Kwh

Oli siten myös ensimmäinen talvi jossa virtaa oli koko talven.

Päälläolo ollut nyt parisen viikkoa 07-21, seuraavaksi laitan 24/7-ajoon ehkä tuossa kevätpäivän tasauksen korvilla. Myös BO (Blue) on koeajettu ja on päällä satunnaisesti.

weatherc

Tuli vuosi täyteen jolloin ollut tuo Victronin säädin käytössä josta saa dataa ulos.
Hyvin näkyy kun lokakuussa tuotto romahtaa ja vastaavasti maaliskuussa nousee. Tosin tuohon vaikuttaa myös se että rajoitin päälläoloa talvipuoliskolla. Tänä keväänä ollut 24/7 ajossa noin maaliskuun puolestavälistä.