Soneran valokuidun hintasopimus piti.

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, tiistai, 07.10.2014, 16:55

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Tänne Naruskan korpikyläänhän tuotiin valokuitua kansalle olisko ollut parisen vuotta sitten. Silloin liittyminen maksoi kotiliittymän ostajile muistaakseni 2100 €uroa. Kuten jossain ketjussa ehkä kirjoiteltiinkin, ei Ukka ottanut silloin liittymää, vaan nettiyhteys hoitui mokkula/lisäantenniyhdistelmällä. Ja hyvin pelittikin, tulevat noin 12 Mbit/s ja lähtevät noin 3,5 Mbit/s.

Vuoden 2013 syksytalvesta muun asian yhteydessä tuli kysäistyä Soneran valokuituliittymän hintaa heidän asiakaspalvelustaan. Tyttö kertoi hinnaksi normaalin liittymähinnan, eli 1090 €uroa. Tilaus siis tuuttiin.

Hieman silloin ihmetytti ja arveluttikin, myydäänkö liittymää nyt halvemmalla kuin alkuperäisessä tarjouksessa. Tämä siksikin, etä setä Sonera kävi kyläläisille pitelemässä esitelmää yhdessä jonkun Lapin valokuiprojektin sedän kanssa siitä, mitä liittymä maksaa nyt, ja mitä tulevaisuudessa. Ja tulevaisuushinta oli kuulemma satavarmasti kalliimpi kuin paritonnia.

Nyt Soneralta tuli lasku. Sopimus piti, eli hintalappu on 1090 €uroa ja kuukausimaksu 19 €uroa eka vuosi ja toinen vuosi olisko ollut kymppiä kalliimpi, kun sopimus on kaksi vuotta.

Tonni on rahaa ja piikakin on ihminen, ajattelee Ukka. Epäoikeudenmukaiselta tämä hinnoittelu tuntuu ajatellen Naruskan aikaisempia liittyjiä, mutta ei tässä itkemäänkään voi toisten puolesta alkaa.

Tämä hinnoittelupolitiikka ja valokuidun vetely ylipäätäänkin Suomessa näyttää olevan levällään kuin ne kuuluisat Jokisen evväät. Joku saa halvemmalla, joku kalliimmalla. Ja joku ei saa millään hinnalla. Ja joku, kuten anoppi siellä Petäjäveden keskustassa pulittamatta otnan kopeekkaa.

Lapin muista projekteista ja projekteista muualla Suomessa ei Ukalla varsinaista käsitystä ole, mutta tämän ketjun ympärillähän voinee tämmöisiä asioita pohtia kaikkien nähden, niin tieto lisääntyy. Lisääntyykö tuska tiedon mukana, vallassaan.

Sata megaa rallattaa Ukan Tukikohdassa, eikäpä sitä taida tarvita rullalle uudelleen kääriä, kun hinta piti. ;)

www.naruska.com