Davis sää asema jättää tallettamatta dataa

Aloittaja tujusa, sunnuntai, 14.09.2014, 19:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

tujusa

Onkohan jollakin ollut ongelmaa Davis-sääasemien datan tallennuksen kanssa? Olen lukenut dataa sääasemalta tietokoneelle harvakseltaan (muutaman kuukauden välein). Luin nyt kesä-elokuun tiedot ja huomasin, että 12.7.-27.8. väliseltä ajalta ei ole mitään säätietoja tallella. Missäköhän voisi olla vika?

ahpe

Minulla oli myös tuon Weatherlinkin kanssa vastaavia ongelmia, asentelin tuon WL: n muutaman kerran uusiksi, taas toimi jonkin aikaa ongelmitta.
Epäilin myös olisiko dataloggeri viallinen, mutta sen totesin toimivaksi, asentamalla Cumulus- ohjelman rinnalle ja se löysi WL: stä puuttuvan datan.
Ongelmat loppuivat kun aloin käyttään ainoastaan Cumulus- ohjelmaa.

tujusa

Kiitos tiedosta. Kokeilin ja näyttää toimivan ainakin silloin, kun Cumulus on käynnissä.

Entä, onko jotain keinoa, jolla historiadataa saisi purettua konsolista tietokoneelle esimerkiksi kerran kuukaudessa? Tarkoitan sitä, että käynnistäisin Cumuluksen seuraavan kerran kuukauden kuluttua ja konsolilta saisi sitten luettua tämän kuluneen kuukauden tiedot tietokoneelle.

weatherc

Nyt en ole sen tarkemmin tutustunut Cumuluksen toimintaan mutta olettaen että se toimii tuossa kohtaa samalla tavalla kun WD niin se hakee "puuttuvat" datat konsolista/dataloggerista aina käynnistyessä.
Tässä kannattaa tosin muistaa että dataloggerin tila on rajallinen, ja siksi dataloggerin tallennusvälin säätö WL:n kautta on tarpeen jos haluaa hakea dataa vain esim kuukauden välein.