Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Talvi 2013-2014

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, sunnuntai, 01.12.2013, 17:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Leka

Täällä taasen lumipeite sen kun hupenee, äsken oli enää 5cm joka on 45cm vähemmän kuin viime vuonna tähän aikaan. Toisaalta löpöä menee niin vähän lämmitykseen että taitaa tulla kirkkaasti uusi helmikuun minimikulutuksen ennätys :)

Komeet on suihkut mainosvilimissä ;D

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Jussa

Täytyy sanoa, että on kyllä käsittämättömän lauhaa helmikuuta. Keskilämpötila 16. päivä asti -3.5, mikä taitaa olla 10 astetta yli keskiarvojen. Tammikuusta ollaan pompattu 12 astetta lauhempaan suuntaan. Helmikuun pakkasennätys Siekkisessä on viime vuodelta vain -25.2, mikä sekin on melkoinen tilastokummajainen. Joulu-, tammi- ja maaliskuu laittaa 10-15 astetta kylmemmät lukemat tauluun ja helmikuun pitäisi olla se tilastollisesti kylmin kuukausi. Verrokkina vuodentakainen maaliskuu oli siis keskilämpötilaltaan -14.2. Nyt saa kohta jännätä meneeko helmikuu jo huhtikuutakin lauhemmaksi :o

Leka

Helmikuun lämpösumma 18.2 mennessä -17,4, kuukauden keskilämpötila -1,0, suurin lumensyvyys tänä talvena 16cm (9.12). Viime helmikuu joka oli lauha sekin tuntuu tällä hetkellä todella talviselta...

Muutaman päivän pakkasjakso tähän väliin tulossa ja sitten taas lämpenee.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

Video Norjasta, tunnin matkan päästä Oslosta löytyy yli 2 metriä lunta:
http://www.aftenposten.no/webtv/Ma-grave-frem-hytta-7474567.html  :o

spege

Pihan kaksi lumensyvyys mittari, näyttävät 14 cm ja 15,5 cm. Pihalla on iso alue jossa on vain muutama sentti, vettä lumen myöskin muutama sentti. Jouduttiin kaivamaan vesiputki esiin maasta, niin muutamassa kohdassa ei ollut edes routaa kuin muutama hurja sentti. Tämä talvi jää mieleen varmasti, ei ole ollut kylmä talvi. Savonlinnassa säästävät teiden auraamisesta, ovat kuin perunapellot.

Maanantaiksi pitäisi tulla keväinen päivä, ja tiistaina tämän hetken ennusteen mukaan voisi näkyä aurinko. Minkälainen kevät on oikein tulossa? Lun.ta ei ainakaan tässä vaiheessa ole paljon.
FLC foorumissa nimimerkki Speijo.

Naruskan Ukka Matinpoika

Helmikuu on näyttäytynyt pakkasen merkeissä toistaiseksi kolmena päivänä Naruskalla. Se on vähän. Ja loppukuu tästä eteenpäin näyttäisi menevän nollakelien tuntumassa, eli helmikuun keskilämpötila tullee olemaan ennätyskorkealla.

Lunta on 80 senttiä. Tänään haastelin pihamaalla Linko-Jarkon kanssa, joka siirteli halkokatoksen päältä tyhjentelemiäni lumia pois pihapiiristä. Jarkko oli sillä mielin, että lunta alkaa olemaan paikoin jo haitaksi asti. Ilmoitin tilanneeni metrin, joten töitä on linkomiehellä vielä tiedossa, jos toiveet toteutuvat.

Ukan pihamaalla lorottelee Laslakki-patsas tuulilasinpesunesteellä terästettyä vettä pitkälle näin nollakelissä, pidemmälle kuin tammikuun lähelle -40 asteen pakkasessa. Silloinkaan ei kaari jäätynyt...

Laslakkia ja lumitilannetta voi vilkaista halutessaan täältä: http://www.lasol.fi/webcam/


www.naruska.com

Leka

Nopeasti suli eilen satanut 5cm lumikerros ja nyt ollaan taas 4cm lumensyvyyden lukemassa. Jäätynyt maa ei ime sulanutta vettä ja lätäköt on takapihalla pienen uima-altaan kokoisia.

Lauhalta näyttää ensi viikkokin näillä kulmakunnilla, pohjoisimmassa lapissa saattaa loppuviikosta -25 alittua.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Jussa

Tulee kyllä niin lauha helmikuu, että mahdetaan pitää tämä rekortti muutaman vuosikymmenen :o Jonnekkin -3 - -4 asteen väliin täällä asettunee lopullinen keskilämpötila. Talvesta tulee siten lämmin. Joulukuu oli lauha, tammikuu ainoastaan normaalia kylmempi, ja nyt ennätyslauha helmikuu. Jotenkin odottelen maaliskuusta viimevuoden toisintoa, tai sitten keväästä tulee ennätyskylmä ja kesä tulee myöhään.

Jussa

Vettä sataa kuin joulukuulla ainai, hanget hoikkuu ja kevät saapuu rytinällä :-X Eilisestä on 7cm lumenpinta laskenut. Kolmannen kerran purki peltikatot lumensa tälle talvea. Jää kyllä tämä talvi muistiin erikoisine sääilmiöineen. Saadaan kantohanget jo helmikuulla.

spege

Tänään nousi mittari +5,8 asteeseen, lunta ei ole toisessa mittauspisteessä enään ollenkaan ja toisessakin vain 4,5cm jäljellä. Metsät on melkein kokoon paljaat lumesta. Vettä on takapihalla todella paljon, onneksi virtaa naapurin pihalle osa. Helmikuu on ja tälläiset kelit, toivotaan ettei kevät ole sitten kylmä.
FLC foorumissa nimimerkki Speijo.