Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

EWN Remontti

Aloittaja weatherc, perjantai, 18.10.2013, 21:26

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa


Leka

Mahtavaa :) Hyvin tomii FF:lla ja aika yhdenmukainen on lämpötilakäyrä meikäläisen aseman ja lähitienoon FMI-asemien (Halli ja Juupajoki) kesken.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

iccb

Ompas komeen näköstä käppyrää!!  ;D

weatherc

Nooo, loppupeleissä ei tarvittu kuin kippura-js-häkkyrän vaihto ja rupes lyyti kirjoittaa :)
Tuolla uudella ei ollut mitään ongelmaa prosessoida vuoden datat jossa 3 dataa tunnissa eli reilut 26K datapistettä per arvo ;D

weatherc

Uudet lumi-, tuuli- ja ukkoslayerit kehissä testikartalla (kts shotit) ;D

- Ukkoslayeri käyttää BO-dataa sekä kustomoitua clusterlayeria tuosta BO-skriptistä. Se näyttää vain klusterit eikä ollenkaan yksittäisiä iskuja sekä käyttää vain viimeisen 10 minuutin dataa. Asetukset ovat säädetty hitusen uusiksi jotta se näyttäisi enemmäin "soluilta"/ukkosalueilta.

- Tuulilayerin idea tuli viime viikonlopun myrskystä ja siitä ettei tahdo löytyä karttaa jossa olisi tämän hetken tuuliarvot isommalta alueelta. Jottei se näyttäisi kaikkia 1 ja 2 m/s asemia joilla ei myrskyä seuratessa olisi mitään hyötyä on triggeri asetettu 10 m/s kohdalle.
Tooltippiin on tulossa myös puuska-lukema jos sellainen on saatavilla.

Karttaan tulee myös namiska jolla pystyy tallentamaan asetukset oletukseksi. Tällöin se käyttää näitä kartan latautuessa.
Se tulee tallentamaan niin kartan zoomitason, keskipisteen, käytetyn pohjakartan kuin näkösällä olevat layeritkin.

systeemi

Hyvältä vaikuttaa taas kerran.  8)
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

#16
Nyt tarvittais ideoita/esimerkkejä toimivista kartoista (siis karttapohjista) ;)

Jos katselen noita omia:
- Natural Earth (tuo harmaa): Ihan OK matalilla zoomitasoilla mutta jo tasolla 8 on rannikkoviiva todella pixelöitynyt. Ja meillä on taso 9 käytössä.
- Tumma, NE, sekä sateliitti: Tiet ovat vääjämättä tärkeä osa lähimmissä zoomtasoissa jotta pystysisi havannoimaan paremmin että missä mennään. Mutta. Ongelma on se että konffi joka toimis hyvin täällä pohjoisessa ei toimi laisinkaan etelässä (kts shotit). Kartta-datassa on tiet jaettu kategioihin kuten motarit, muut päätiet jne.

Ongelman ydin on siinä että kun Tanksan eteläpuoelle mennän on motareita aivan tolkuttomasti saatikka sitten muita päätie-luokituksen saaneita straadoja. Kun taas täällä korvessa motareita on pari hassua eikä pääteitäkään ole kun muutama. Tuloksena on se että samaan aikaan kun etelässä/lännessä on kartta ammuttu viivoja on tällä pohjoisessa hyvä jos yksi viiva-tyyliin.

Yksi toimiva on kieltämättä tuo "Maastokartta" joka on "valmiskartta". Mutta siihen se jääkin.
Valmiskarttoja voidaan käyttää jos sen ehdot sitä sallivat. Esim Google ei salli mutta moni muu kylläkin.

weatherc

Sadelayeri osaa nyt myös erottaa vesi-sateen lumesta kun lisäsin piparkakkumalliset lumihiutaleet ;D, tosin se vetää mutu-tuntumalla eli <0C = lunta  ;D

iccb

Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 10.11.2013, 17:35
Nyt tarvittais ideoita/esimerkkejä toimivista kartoista (siis karttapohjista) ;)


Saiskos open street mapeista jotain irti?
http://www.openstreetmap.org/

weatherc

Nuo omat ovat jo OSM-pohjaisia ;)
Data niiden tekoon on napattu siitä 25 GB:n OSM-datasta (ja joka kestää viikon ajaa PqSql:ään :P) josta sitten tehty omat layerit.

OSM:än yksi vika on datan, kuten paikkakuntien asukasmääräien, puutteellisuus. Suomenkin osalta monessa keskisuuressa kaupungissa on lukema pyöreä nolla tai paikkakunnan "ranking" on väärä. Tämä taas johtaa siihen että esim Rovaniemi tulee esiin vasta lähizoomeilla vaikka muut saman tason kaupungit näkyy aikasemmin.
Sen sain tosin korjattua käyttämällä Geonames-kantaa paikkakuntiin.

Suurin ongelma on sen "oikean" yhdistelmän löytäminen eri tasoille kuten värit, aluerajat ja tiet (ja ehkä alueet jossa hivenen eri väri kun perusmaapohjalla). Tuo oma tumman sininenhän ihan hyvä noin päällisin puolin ja kaukaisilla zoomeilla mutta aika "litteä" lähizoomeilla kun vähän detaljeja.