Mini/etä-sääasema-ajatuksia

Aloittaja weatherc, sunnuntai, 22.09.2013, 20:14

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

systeemi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 01.10.2013, 22:04
Se on totta että nukuttamalla raspin/datankeruun X minuutiksi vähentäis kulutusta huomattavasti.
Toinen todennäköinen syöppö lienee datan lähetys, toisaalta esmeks noilla reitittimillähän kestää aina tovi löytää verkko mutta jos BO:ta ajattelee niin sehän pitäis olla joka tapauksessa verkossa koko ajan.
Eli ainut jonka pystyisi BO-sääasema-kombosta oikeastaan nukuttamaan on raspi ja ehkä Davis. Davishan toimii periaatteessa pattereilla mutta niiden kestosta todellisuudessa ei ole tietoakaan.

Raspihan herää henkiin sillä että "laittaa töpselin seinään" ja vastaavasti sammuu "vetämällä töpselin pois", mitään virtanamiskaa siinä ei ole (tietty shutdown-komento toimii myös). Joten sen saisi helpostikkin valjastettua että bootin jälkeen ajaa komentosarjan jonka jälkeen shutdown kunhan se on ensin herätetty.
Jos tuollaista ajastettua virta-herättämistä ajattelee, niin keino siihen? ;)



Mikä se riittävä lähetys väli olisi? Voisihan se olla vaikka digitaalinen ajastinkello.

http://www.varaosalinna.fi/cgi-bin/webiokauppa?Ajastinkellot/Digitaalinen_ajastinkello_sisakayttoon&naytasivu=125&id=724&saitti=varaosalinna
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

khyron

Saako bo:stä ulos milloin se havaitsee toimintaa? Voisi pitää netin kiinni muuten mut avata sit kun toimintaa tulee. Ja talvella vois varmaan laittaa bo:nkin pois päältä.

weatherc

Lainaus käyttäjältä: khyron - keskiviikko, 02.10.2013, 08:18
Saako bo:stä ulos milloin se havaitsee toimintaa? Voisi pitää netin kiinni muuten mut avata sit kun toimintaa tulee. Ja talvella vois varmaan laittaa bo:nkin pois päältä.

Et millään, RED toimii täysin verkon kautta. Siinä ei ole mitään yhteyttää tietokoneeseen. Toisaalta sehän haivaitsee signaaleja ihan jatkuvasti, kun katselee asemalistaa niin määrät vaihtelevat parista kymmennestä pariin kymmeneen tuhanteen signaaliin tunnissa myös vaikka ei ole ukkos-aktiviteettiä, riippuen noiseista, antennista ja asetuksista.

Sitten on tietty myös seuraava ongelma, nuo härpäkkeethän toimivat aika hyvin myös pakkasessa niin kauan kun ovat päällä mutta jos virta katkeaa eivät sitten enää käynnistykkään ennenkuin ovat lämmenneet plussalle. Eli jos sammuttelee niitä niin pitäis olla lämmitys "kotelossa".
Tämä on todettu mm. usean kameran kanssa, toimii kun junan vessat myös alle -20 lukemissa kunnes virta häviää syystä tai toisesta.

systeemi

Ei se ole kuin vääntää kotelo ja sanotaan vaikka 200mm EPS eristeeksi joka seinälle. Vastukset sisälle, termari niille ja tadaa. Tietenkin lisää taas tuota virrankulutusta.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

Se on tietty totta. Tosin ideahan olisi jos se pystyisi itse lämmittää itseään ettei ulkopuolista lämmitystä tarvi. Ja jos ulkopuolista tarvii niin taitaa sammuttamisen säästö mennä aika kyseenalaiseksi..

On tuo raspi (ja sen kamera) hassu vehje...
Kadottaa wifin heti bootin jälkeen kun vien sen partsin kaiteelle vaikkei ole 2.5 metriä kauempaa reitittimestä, yhteys pysyy noin pari minuuttia. Sisällä toimii moitteettomasti kauempaakin.
Nyt kun se lojuu partsin lattialla liki suoraan toisella puolella seinää reitittimeen nähden se toimii myös OK.

systeemi

Taitaa tuo Wifin lähetys teho olla aika pieni (arvaus)?
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

Lainaus käyttäjältä: systeemi - torstai, 03.10.2013, 06:53
Taitaa tuo Wifin lähetys teho olla aika pieni (arvaus)?
Voi olla. Mutta sinänsä mielenkiintoista että heti ikkunan ulkopuolella se antoi samoja lukemia iwconfigissa mitä sisälläkin mutta ulkona ollessa jo pari metriä,näköyhteydellä reitittimeen,kadotti yhteyden.

weatherc

Ahaa..
Raspin kameramoduuli on se syypää, ei surkea wifi. Kameramoduuli haluaa näköjääs sen verran paljon virtaa että muut systeemit sammuu eikä siitä tokene. Eikä auta vaikka syöttää sille 5V 2.5A virtaskaa, heti kun koittaa fotografeerata maisemaa niin on hetken päästä kanttuvei verkosta myös kaapeli-yhteydellä.

systeemi

Niin vetikö ulos koko paketin. Kylmä saattaa tuottaa tuolle kameralle hankaluuksia.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

Juu, ulkona se oli mutta tänäänkin oli 12 astetta lämmintä ulkosalla joten sen ei nyt luulis vielä haittaavan. (Raspit ovat speksattu -40:iin).