Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Syksy 2013

Aloittaja Jussa, sunnuntai, 01.09.2013, 08:29

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Siekkisen sademittaukset ei aivan nyt näytä totuutta. Lukemat sinällään on oikeita, mutta päivämäärissä on heittoa, sillä mittarin päälle satanut lumi on nyt sulanut ja saanut aikaan hurjaa sadantaa ;) Täällä moni huokaisi helpotuksesta tämän lauhan vuoksi. Aiemmin pakkasella satanut vesi nimittäin jäätyi puihin sillä seurauksella, että toisinpaikoin kuului tulleen jo metsätuhoja. Kanalinnuilla olisi myös tullut hätä käteen talven mittaan.

Naruskan Ukka Matinpoika

Räkäkeliksi meni Naruskallakin. Täällä ei lähipäivinä ole satanut alijäähtynyttä, joten Jussan mainitsemia jäätymisiä ei täällä ole. Rovaniemen ympäristössä sen sijaan kyllä, koska siellä viime viikon torstain-perjantain maissa alijäähtyntyttä tuli sentin verran joka paikkaan.

Naruskalla olisi saanut alkaa rapian parinkymmenen sentin lumikerroksen kanssa vaikka talvelle, mutta turha oli toive. Nyt pari astetta plussalla ja sataa kuin parhaalla kesäsateella, joten suljuksi menevät hyvät kelit. Asfalttitie oli jo sulanut kokonaan, mutta sorapintainen Naruskantie vasta on pehmenemässä. Ei täältä kohta ilman nelivetopirssiä ole mihinkään asiaa, mutta onneksi autokalusto on sitä sorttia, niin pääsee rospuuttokelilläkin tarvittaessa maalikyliin.

Saapa nähdä, minkälaisena Britannian myrsky tänne pohjoiseen saapuu. Tämä lauha taitaa tulla sen alkupaloina. Ei saa Ukka tuulilukemia, kun mittari on vasta ilmeisesti lähtökuopissaan tilattuna PeetBrosin tehtaalla.

Saisi Ukan puolesta viedä kaikki nuo läpimärät lumet pois tämä lauha jakso. Sitten voisi aloittaa taas alusta talven teon.  ;)

www.naruska.com

Jussa

Lokakuu oli puoli astetta viimevuotista lämpimämpi, +0.9 asteella. Luukauden alin lämpötila mitattiin 17.10, -14.3 ja korkein puolestaan 10.10, +9.8 astetta. Sadetta saatiin vajaat 70mm . Sääaseman puuskatuuli ennätyskin meni uusiksi 13.10 ja on nyt 18.4m/s. Tuo samainen myräkkä kaatoi Koillismaalta mehtää 25000 kuutiota. Terminen talvi alkoi 14.10, 6vrk aiemmin mitä vuosi sitten.

Leka

Näin se lokakuukin vaihtui Movemberiksi ;D Ensilumi (oikeammin lumiharso) satoi 17.10, mutta muutoin talven tulosta ei ole tietoakaan.

Lokakuu Vilppulan sääasemalla:

Temperature (°C):
Mean                     4,6 (+0,5 °C FMI-norm. ja +0,1 °C lämpimämpi kuin lokakuu viime vuonna)
Minimum              -7,6 day 22
Maximum              13,6 day 07
Highest Minimum   10,7 day 09
Lowest Maximum   1,4 day 18
Air frosts               15

Rainfall (mm):
Total for month      48,6
Wettest day           10,8 day 23
High rain rate        35,4 day 24
Rain days              17
Dry days               14

Wind (m/s):
Highest Gust         13,6 day 19
Average Speed      1,2
Wind Run              3113,1 km

Pressure (hPa):
Maximum             1027,94 day 12
Minimum              970,78 day 29

Days with snow falling         3
Days with snow lying           0

Total hours of sunshine        25,0 (Solar anturi asennettu 17.10)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskan keli alkaa tuntumaan tälle iltaa ja ensi yölle enempi talviselta kuin syksyiseltä. Sen verran kelmeästi möllöttelee kuu taivaalla ja mittarit alkavat lähestyä kahdenkympin rajaa. Sikäli mielenkiintoista, että huomisen vuorokauden aikana pitäisi taas vuoristoradalla olla nollan kieppeissä... ;)

www.naruska.com

weatherc

#45
Norjassa tuulee "hitusen"...
Nuo ovat kaikki met.no:n asemia.

YR:n meteot ennustaa 35-45 m/s puuskia, yli 90 mm sadetta 12-18 tunnissa sekä, hupsista, 18-19 metrisiä aaltoja rannikolle.

Naruskan Ukka Matinpoika

Parikymmentä astetta on Naruskalla noussut lämpötila päivän aikana ja samat lukemat on yksiköissään laskenut ilmanpaine. Näyttääpä tuo tuntureissa jo tuulikin puhaltelevan esimerkiksi Pelkosenniemen Pyhätunturissa ihan komeita lukemia.

Saapa nähdä, minkälaiset olosuhteet tulevat huomiseksi Kittilän Leville, missä kisaillaan.

www.naruska.com

weatherc

Ei se Levikään kaukaa tule:

Pelkosenniemi Pyhätunturi   28.8
Enontekiö Kilpisjärvi Saana   28.5
Kittilä Levitunturi   25.5

EDIT: Norske Juvvasshøe pisti uudet pohjat tauluun, 46.3 m/s (jos paremmin toimii km/h niin tuo on ihan hulppeat 167 km/h)  ;D

Jeera

Iltaa!

Mielenkiintoinen topicci.

Tullu aika paljon seurattua Kuusamon ja Koillismaan säätä tänäkin "syksynä" ja niinse vain taas tuli talven pysyvä lumipeite lokakuussa koillismaan perälle. Tonne Kuusamoon kun satoi 16.10 ensilumet eivätkä ole sen jälkeen sulaneet. Luntaki tällä hetkellä parhaimmillaa lähes 40cm. Tällä hetkellä pikkasen plussalla, mutta eiköhän tuo huomenna taas mee yli -10.

Jussa

Tervetuloa foorumille Jeera! :)

Suuret on vaihtelut lumimäärässä Koillismaalla, kuten yleensäkin. Lähes lumettomista rantamaista kun noustaan noille lumivarmoille vaaroille, on siellä täydet hiihto yms. kelit ollut jo tovin aikaa.

Jos lokakuun neljännentoista jälkeen olisi kaikki lumet pysyny ja sateet lumena tullut, olisi täälläkin jo talven lumet :D

Vaan laajemmine ei taida talvi kunnolla alkaa ennen kuin Kaisat ja Liisat on liukastelleet ;)