Uutiset:

22.03.2025
FinWX:n ja Ilmatieteen laitoksen välinen säädatan vastaanottopilotti on päättynyt

Säädataa siirtävä datasilta ajettiin alas 22.03.2025 kello 02:00. (22.03.2025, 00:00 UTC).

Ilmatieteen laitoksen terveiset asian tiimoilta voitte lukea täältä.

Main Menu

WRF-kartat

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 17.07.2013, 10:00

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

angle

Huomasin että FMI:n ja VRF:n ennusteiden diagrammeissa on eri suuret alueet. FMI ennusteessa sademäärä on minusta liian pieni, muuten sopivat alueet. FRF ennusteessa taas kaikki alueet on liian suuret. Siis näin siis minun mielestä.

Onkohan noita alueita mahdollista itse säätää? En ainakaan pikaisesti löytänyt. :-[

weatherc

Tarkoittanet että WRF:ssä on 2h sade ja FMI:llä on 1h sade taulukossa vaiko se että kippurat näyttävät erilaisilta?

Kippuroiden sadepaalujen leveys taas määrittyy ennusteen pituuden mukaan, mitä pidempi ennuste/enemmän dataa sitä kapeampi paalu koska kokonaisleveys käppyrässä on aina se sama. Paitsi WXSIM-ennusteessa jossa se lasketaan oliskos 6h välein.

Nuo sademäärät taulukoissa ovat saman pituiset mitä aikahaarukkakin, eli kun taulukko on 2 tunnin jaksoissa on sadekkin.
Se miksi FMI-data on 1h välein mutta WRF 2h välein taulukoissa on lähinnä sattuma ja jottei taulukosta tulisi ylipitkä nimittäin WRF:in dataa on olemassa 1h välein.

Tiedän, nuo tarvis jotenkin saada "standardisoitua" myös säätietojen puolella, mutta ongelmana on se että kaikki datalähteet käyttävät eripituista sadejaksoa datassaan. Esim jos haetaan asemilta sademäärä on tulos tämä:
- PWS - sade sitten klo 00
- FMI & YR viimesen 1h sade
- Tiesää (Suomi) - sade sitten klo 07 (?)
- Synop - viimeisen 3h sade

angle

Tarkoitin esim juuri tuota sademäärää. FMI ennusteen 2mm versus VRF ennusteen 12.5mm. Mutta nyt juuri huomaankin että VRF ennusteessa nuo pystyakselit ovat skaalautuneet vielä laajemmiksi. Esim lämpö FMI 10 vs. VRF 30.

weatherc

Nuo skaalat tekee Highcharts-kippura automatiikalla ja ne vaihtelee kerrasta toiseen riippuen siitä mitkä eri arvojen max/min-lukemat ovat.
Yksi jota se ottaa huomioon on että nuo "väliviivat" osuu kaikille datoille samaan kohtaan ettei tule viivojen sillisalaattia. 

Piilottamalla yhden arvon (klikkaa arvon nimeä kippuran alareunassa) voi skaalat muuttua ihan erilaisiksi ;)