Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kesä 2013

Aloittaja Jussa, lauantai, 01.06.2013, 11:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Jep, syksy saapuu, aamuyöstä mitattiin "syksyn" ensimmäiset pakkaset ;) 2 metrin korkeudessa -0.7 ja näkyi olevan nurmikon pinta jäässä. Potunvarret vielä säilyi kun pottumaa vähän suojasemmassa kolkassa tonttia.

weatherc

Eipäs mennyt kauaa "kevään viimeisistä" pakkasista "syksyn ensimmäiseen"...

Naruskan Ukka Matinpoika

Pakkanen käväisi tasan kuukautta myöhemmin parsimassa kesäkuun kolmannentoista tuhojaan Naruskalla, nyt siis heinäkuun kolmantenatoista. Aamuyöllä Ukan mittarissa vain -0,2 astetta, mutta virallisessa Ilmatieteen laitoksen mittarissa asteen verran.

Pikakierroksella muilla Lapin alueen asemilla taisi pysytellä plussalla, joka onkin toivottavaa keskisen ja läntisen Lapin hillasadon säästymiseksi poimittavassa kunnossa. Siellä halla aiheuttaisi nyt miljoonavahingot niille marjastajille, jotka hakevat jängiltä lisätienestiä.

Alkusyksyn makua on tässä +12 asteen päivässä varsinkin, kun satelee. Helteestä ei täällä tarvitse kärsiä, mutta saisi se toki heinäkuussa hieman lämpimämpääkin pidellä. Eikä ainakaan hallaa ihmisiä ja luontoa kiusaamassa.  :o ;)

www.naruska.com

Leka

Heinäkuu on jo ylittänyt puolivälin ja tämän kuukauden hellepäivien lukumäärä Vilppulan sääasemalla tasan 0 kpl :( Sadekausi alkaa näköjään myös tänä vuonna samaan aikaan kuin Vilppulan sääasemaoperaattorin kesäloma ;D
Edelleen vaiheessa olevan terassin kunnostustoimenpiteitä sateet eivät edistä kyllä yhtään, joten viikon poutajakso tekisi terää.

Onneksi ei ole vielä pakkasia luvassa tännepäin ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Naruskan Ukka Matinpoika

Kahen vaiheilla on Ukkakin, kumpaako tillais, jos tilata sais. Pakkasta ja seisovaa ilimaa vai tuulta ja vettä vaakana. Pohjosen suunta puhelee siihen malliin, että tulee vängällä jo hallaa ikävä.

Näyttäs kiertyvän tuolta itänaapurin suunnasta mukava sajerintama. Se pieksi aamuyön vettä Ukan makkuuhuoneen ikkunan kautti sisälle niin, että piti sisempi ikkuna laitella säppiin, ettei tartte petiltä uimaan lähtee. Vettä on kertynyt kolomisenkymmentä milliä vuorokauven aikana. Ja saje eikun äityy... ;D vai  >:(

Näyttäis samasta rintamasta piisaavan Jussalle ja KärSällekin... ;)

www.naruska.com

Jussa

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - keskiviikko, 17.07.2013, 07:31

Näyttäis samasta rintamasta piisaavan Jussalle ja KärSällekin... ;)

Itseasiassa rintama oli päällä kyllä yöllä, mutta on nyt päivällä ollut juuri ja juuri länsipuolella, missä vettä on tutkakuvien perusteella tullutkin mahottomat määrät :o Täällä tämänpäivän sadekertymä on "vain" 16mm joista suurin osa tuli jo yöllä ja aamulla. Eilisen kertymä oli 17mm joten pariin päivään aivan nokko sadetta tullut ::) Alkukesän helteet on kaukainen muisto vain tässä alle 10 asteen lämmössä ja navakassa pohjoistuulessa >:(

weatherc

Mokomaa 8 asteen romahdusta lämpötilassa 2 tunnissa ei ihan joka päivä tuu vastaan...

uskela

mun asemalla ennätys on 8 astetta 39 minuutissa (26.6.2010 klo 14:04 - 14:43) 8)
Sääasema Hämeenkyrö, uskela
http://koti.mbnet.fi/vp2

Naruskan Ukka Matinpoika

Suorastaan ruhtinalliselta tuntui +16,8 asteen lämpötila ja auringonpaiste Naruskalla tänään. Viimeinen viikonpäivät on ollut tosi koleaa ja syksyistä.

Hellettä ei täällä kaivata, mutta tämänpäiväinen keli kelpaisi nyt joksikin aikaa. Saataisiin edes mustikat kypsiksi. Niitä tulee vaaroihin korkeammille paikoilla kohtalaisesti, joten aivan marjattomaksi ei Naruska jää.

Se on edelleen poikkeuksellista Naruskan kesässä, että sääsket pysyttelevät poissa. Mummelikin keräisi tänään mustikoita iltapäivän auringonpaisteessa, eikä tavannut ainuttakaan purevaa ötökkää. Miten lie muualla Suomessa nuo sääskitilanteet? Tämä puoli Lappia on laajalti sääsketön.  :D

www.naruska.com

Leka

Heinäkuun hellepäivät täällä edelleen pyöreät 0, tänään päästiin sentään jo kuukauden korkeimpaan lämpötilaan +24,9°

Josko huomenna sitten  ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless