Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kesä 2013

Aloittaja Jussa, lauantai, 01.06.2013, 11:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Välillä pe-su tuli sitten vettä 53.1mm, että kuivuus on ohi joksikin aikaa ;) Alkuviikoksi on luvassa lisää sateita jonka jälkeen on mahdollisuus helteiden palaamiseen juhannuksen korvilla, sopii minulle :)

Mikä se on muuta palstalaiset säikäyttänyt kun ei tule kirjoituksia? ??? :)

weatherc

Tais olla kesäsääksi aika tylsä jakso helteiden jälkeen ;)
Täällä ropsahti 32 mm neljässä päivässä.

Naruskan Ukka Matinpoika

Epävakaiseksi menivät kelit. Sadetta on Naruskalla tullut kolmisenkymmentä milliä kolmen viime vuorokauden aikana. Tarpeeseen vesi tulikin.

Saapa nähdä, vieläkö vesi edistäisi sääskien lisääntymistä. Toistaiseksi nimittäin Naruskalla on sääskiä äärettömän vähän. Myöskään muita hyönteisiä, kuten paarmoja, kärpäsiä ja muita pikkulentäviä on ennätyksellisen vähän.

Ukkoskuurokin vieraili Naruskalla tänään illansuussa, mutta ei aiheutellut sähkökatkoja, eikä muutakaan vahinkoa. Nyt sopisi lämmin jakso, että saataisin edes metsäkanalintujen pesintä onnistumaan. Marjasadostahan ei täällä hääppöistä taida olla odotettavissa tämän viikon pakkasöistä johtuen.

Jussa patistelee ihan aiheellisesti kirjoittelemaan sääkuulumisia eri puolilta Suomea. Kertoilkaapa kulmakuntienne kesän vaiheista hieman aktiivisemmin, niin pysytään kaikki kartalla, mitä säät eri puolilla vaikuttavat elämään... ;)

www.naruska.com

Leka

Harmittaa kyllä lähes jokapäiväinen sade kun olisi jonkin verran vielä maalattavaakin >:( Noh, ehkä se tuossa tulevana juhannusviikonloppuna jo onnistuu, taitaa vaan tulla pensselin varressa hiki ;D

Kesäkuun suurin päivittäinen sademäärä tähän mennessä saatiin 6.6, 21,2mm josta 15mm tunnin aikana. Toivottavasti tulevasta heinäkuusta tulee reilusti viimevuotista vähäsateisempi, viime vuoden heinäkuussa satoi joka päivä 7.7-30.7 Olipahan "kostea" kesäloma ;D

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Jussa

Toisinaan saa kummastella näitä kelejä ::) Kuiva kesäkuu kääntyi muutamassa päivässä päälaelleen, vettä on tullut viiteen päivään nyt jo yli 80mm ja koko kesäkuun sademäärä on jo 88mm mikä ylittää jo keskiarvot. Eikä vuodentakainen sääaseman kuukausiennätyskään ole enää kuin vajaan 15mm päässä ja kuukautta on jäljellä vielä 12 päivää. Kotipurossa vesi nousi jo tulvaksi. Totta se tämän jälkeen taas heittää hanat kiinni ;D

weatherc

On kyllä aika mielenkiintoinen kesä myös muualla Euroopassa, tässä saldoa Hollannista jossa Atlantin rannalla pitäisi olla aika tasaista meninkiniä:

- Kesäkuun alussa pari virallista asemaa rekisteröi lumi/räntäsadetta samoihin aikoihin kun Utsjoella paineltiin +30:ssä
- Nytten ollut viileätä 15-17 astetta, parhaillan parin päivän pomppu 35-39 asteeseen jonka jälkeen luvattu paluu 15-17 asteeseen  :o

Naruskan Ukka Matinpoika

Epävakaistahan tuo on viime päivät ollut. Sadetta on kertynyt riittävästi, mutta ei jaksa päivälämpötiloja ihan riittävän lämpimiksi kehittää. Tämmöinen maksimissaan +10 astetta vesisateiden kera maistuu enempi syksyltä kuin kesältä.

Kymmenen vuorokauden ennustukset jos yhtään sattuvat kohdilleen, niin Juhannukseltahan tuo viimeinkin lämpiäisi. Ukalle se sopii kuin noukkatoosa pääkuuttiin, koska kymmenen päivän lomajakso, kesän ainukainen, on alkamassa aattoaamuna. Suuntana tavan mukaan nelisenkymmentä kilometriä Tukikohasta itään, Vanhan Sallan Tuntsajoen törmälle. Telttailemaan ja kalastamaan äitevenäjän kainaloon.

Sääsket eivät Naruskalla ole runsastuneet, vaikka vettä onkin tullut kuivuusjakson jälkeen. Hyönteisvalikoima muutoinkin on selkeästi vajaa kalenterin päiviin verrattuna. Saapa nähdä, räjäyttääkö tuleva lämpimämpi jakso hyönteispankin. Olishan se mukava, jos olisi ystäviä.  ;)

www.naruska.com

Leka

FMI heittänyt ennakkovaroituksen helteestä ensi viikolle:
LainaaMaan etelä- ja keskiosassa tukalan helleaallon todennäköisyys on 30 % tiistaipäivästä torstai-iltaan asti. Helleaalto voi aiheuttaa riskiryhmille terveysongelmia.

Mukavaa hikoilla töissä sähkömiehen työvaatteissa ensi viikolla ;D Jospa loppuviikosta sitten saataisiin vähän ukkosia helteiden vastapainoksi :P

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Sanni

Lainaus käyttäjältä: Leka - sunnuntai, 23.06.2013, 15:30
FMI heittänyt ennakkovaroituksen helteestä ensi viikolle:
LainaaMaan etelä- ja keskiosassa tukalan helleaallon todennäköisyys on 30 % tiistaipäivästä torstai-iltaan asti. Helleaalto voi aiheuttaa riskiryhmille terveysongelmia.

Mukavaa hikoilla töissä sähkömiehen työvaatteissa ensi viikolla ;D Jospa loppuviikosta sitten saataisiin vähän ukkosia helteiden vastapainoksi :P

Mä ajattelen sua osaaottavasti kun syön mehujäätä sortseissa ja hihattomassa paidassa *väistelee kohti lentäviä työkaluja*. Ei vaan, mä olin itsekin ulkotöissä joku vuosi sitten +35 asteen helteessä. Oli vähän lämmintä. Onneksi mä sain hakea vapaasti vettä viereisestä mäkkäristä ja käräytin naamani. Isäntä jaksoi kaksi viikkoa hihitellä että tiedänkö minkä värinen on paloauto. Heehehehehe, hitto kun oli hauskaa  >:(  ;D Täällä on tosi kostea ilma, ainoat joita tämä ei näytä haittaavan on täällä olevat kaksi pikkumimmiä, pikku-Sanni kaverin kanssa. Likat jaksavat pelata ja riehua. Kun tuosta lasten energiasta saisi edes puolet itselleen :D

Leka

Lainaus käyttäjältä: Sanni - maanantai, 24.06.2013, 12:31
Mä ajattelen sua osaaottavasti kun syön mehujäätä sortseissa ja hihattomassa paidassa *väistelee kohti lentäviä työkaluja*. Ei vaan, mä olin itsekin ulkotöissä joku vuosi sitten +35 asteen helteessä. Oli vähän lämmintä.

Kiitokset viilentävästä myötätunnosta ;D

+35 on puolet siitä missä tänään tein töitä, lisäksi kyseessä on räjädysvaarallinen, eli ATEX-tila. Voin sanoa että hiki virtasi ja käsien väritys on sama kuin smurffeilla, eli maalaustilasta/kuivausuunista on kysymys. Eiköhän lämpötila ala nousta kohtapuoleen firmassa kuin firmassa yli +28 tuotannon puolella konepajoissa ja eihän siinä muu auta kun pitää mielessä että juo riittävästi...

Ke ja to saattaa olla kunnon salamointia tiedossa myös tännepäin, esim. TRE:lla Capet pyörii jo +2,5kJ/kg ja Li-6 viimeisissä GFS-kartoissa keskiviikolle :)

Tänään ylin lämpötila oli täällä +25,8° mutta eiköhän se tällä viikolla rikkoudu kevyesti. Hellepäiviä tässä kuussa tämä päivä mukaanlaskettuna 6 kpl.


Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless