Weather Template and scripts

Aloittaja teutari, maanantai, 29.04.2013, 20:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

OPEx

Katos vaan, ei johdukkaan tuosta. Näyttää ottavan ajat kuitenkin tags.php:sta. Näkyykö sulla Cumuluksessa ajat oikein?

Nummika

#11
Tyhmä minä  :-[ Oli lipsahtanut cumulukseen pituus- ja leveyspiiri just toisinpäin.

weatherc

Jatketaan tuota templaten skaalautuvuuden ihmettelemistä täällä..

LainaaTuossa weatherc antoi hyvän vinkin, piti alkaa väsäämään uusia sivupohjia jos sais vaikka toimimaan mobiiliversionakin.
Kyllä näyttäis toimivan ainakin työpöydällä, kun kaventaa niin menee automaattisesti mobiili versioon.

Ongelma ei sinänsä ole itse template, ne saa aika helposti skaalautumaan jolleivät sitä jo tee. Ongelma sen sijaan on itse contentti kuten taulukot ja muut sellaiset. Tuossa pikku kokeilu nordicweatherin kanssa ja FMI-asematiedoilla jossa näkee hyvin että taulukko karkaa sivusta ulos kun menee riittävän kapeaksi:
http://nordicweather.net/test/bootstrap/fmisaa.php?fi

Esim. Bootstrapissa joka tuossa käytössä on olemassa valmiit css-luokat jolla se piilottaa tai näyttää elementtejä leveyden mukaan mutta niiden lisääminen sopiviin paikkoihin voi olla aika argh...

Toinen asia on sitten skriptien raskaus.
Kokeilin EWN Ennustetta tabletissa ja periatteessa se toimii (paitsi kartat) mutta hitaaaasti ja paikkakuntahaku on aika kinkkinen etten sanoisi :P

Leka

Leuven tempalten viimeisin käännös ja wxglobal.html suomennos liitteenä. wxglobal.html tulee glo kansioon jos ei joku tiennyt ;)

Maanjäristystiedot ei näköjään mun sivulla toimi, joten poistin ne käytöstä. YoWindow ei toimi sääaseman datalla jostain syystä, yowindow.xml päivittyy kyllä uploadXX kansioon ja crossdomain.xml on sivuston juuressa. Vinkkejä tähän ongelmaan otetaan vastaan :)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

ARu

LainaaEsim. Bootstrapissa joka tuossa käytössä on olemassa valmiit css-luokat jolla se piilottaa tai näyttää elementtejä leveyden mukaan mutta niiden lisääminen sopiviin paikkoihin voi olla aika argh...

Näyttäis tuossa olevan enemmän mahdollisuuksia.Taidampa kokeilla


LainaaLeuven tempalten viimeisin käännös ja wxglobal.html suomennos liitteenä. wxglobal.html tulee glo kansioon jos ei joku tiennyt ;)

Maanjäristystiedot ei näköjään mun sivulla toimi, joten poistin ne käytöstä. YoWindow ei toimi sääaseman datalla jostain syystä, yowindow.xml päivittyy kyllä uploadXX kansioon ja crossdomain.xml on sivuston juuressa. Vinkkejä tähän ongelmaan otetaan vastaan :)

Mitenkäs tämä tänne tupsahti.

weatherc

Tuossa YLE:n beta sääsivusta jossa skaalatuvuus toimii aikas mukavasti:
http://tutustu.yle.fi/saa/

Tuota kun katsoo tulee väkisin mieleen että omat skriptien templatet vois heittää suoraan junkkiin ;D

ARu

Kyllä tolla Bootstrapilla sais jotenkin hillityt sivut ja tuntui toimivankin

demo
http://www.artoruunula.fi/koe/koe6.php

weatherc

Tuo Bootstrap:han on paljon muutakin kuin skaalatuva template. Siinä on mukana myös kaiken maailman js-kikkoja kuten tabit, menut ja tooltipit, eli periaatteessa kevytversio siitä möhköfantista jQuery UI:sta.
Itse olen jo jonkin aikaa käyttänyt omatekoisia tabeja koska ne eivät vaadi kun parin hassun rivin js-koodia. :P
Ainut jossa jQ UI on ylivertainen on allakka kun sen ensin nosti ulos muusta UI-koodista ja nappasi vain tarvittavat osat :)

Kun tuossa pikkasen olen tutkaillut tuota Bootstapin css:ää niin moni skaaluatuva kikka on loppujen lopuksi perin simmpeleitä css-pätkiä. Bootstrapissa on kaiken muun lisäksi valmiina monen pienen css-kikan koodit css-filussa kun sitä alkaa penkomaan tarkemmin ;D

Kun katsoo jo olemassa olevaa sivustoa niin voi tosin alkaa harmaat hiukset lisääntymään kummasti viimetsään siinä vaiheessa kun pitäisi saada jonkun sivun muutettua skaalatuvaksi jossa tarvitaan vaikka 2 x 400 px leveitä laatikoita jotka ovat leveällä ruudulla vierekkäin tai jossain taulukossa sen verran tavaraa leveys-suunnassa että karkaa ruudusta ulos kun taulukon leveys menee alle vaikka 700px.

Se miten nuo ratkaisee on tietty makuasia mutta parit kikat on että talukosta tiputtaa datoja pois leveyden mukaan tai että määrätyssä leveydessä laatikot alkaa olemaan päällekkäin.

Pientä kokeilua:
http://nordicweather.net/test/bootstrap/webcam.php
http://nordicweather.net/test/bootstrap/yrnoennuste.php