Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2013

Aloittaja Jussa, lauantai, 02.03.2013, 12:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

No niin, on tällekkin talvea nähty ainakin yksi kunnon lumimyteri. Siekkinenkin pomppasi lumitilastossa sille kuuluvalle paikalle ;) Alkaa olemaan ajankohtaan nähden normaali lumimäärä, 82cm. Metriin on vielä matkaa ja saattaa tehdä tiukkaa tälle talvea kun lumi painuu näillä määrillä jo melkoisesti. Nyt sitten onkin luvassa taas reippaita pakkasia :)

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruska ja Siekkinen ovat näemmä samoilla senteillä. Äkkiä se sitten lumimäärä muuttuu, kun on muuttuakseen. Jussan viimeisimmistä lumista ei tänne riittänyt kuin rippeitä sadealueen pohjoislaidalta.

Käväisin tänään viemässä yhden hiihtoporukan Tuntsalle noin 75 kilometriä Retkeilymajalta pohjoiseen. Siellä on muutamin paikoin selkeästi lunta Naruskaa enemmän, vaikkakaan en mukavuussyistä viitsinyt kahloa mittaamaan. Harmi, että Ilmatieteen laitoksella ei taida olla mittausverkostoa näillä seuduin kovin tiheässä. Ainakaan yli metrin alueita ei näille kulmille ole karttoihin merkattuna. Eikä tuo 75-100 senttisen lumenpaksuuden alue ihankaan varmasti ole oikein kartalle merkittynä tällä hetkellä.

Samapa se sille. Oletus kuitenkin on, että sulamisvesiä on tiedossa jo olemassa olevilla lumimäärillä näiltä kulmauksilta, eikä kaikkia ole vielä taittu tältä talvelta taivaalta edes alas saada... ;)

www.naruska.com

miihkali

Minäpä näin kevään ensimmäiset 7 cm korot ja minihameen. Ei ollunna täkäläisiä, vaan nousivat itäkilvillä varustetusta Mersusta. Näytti femiini aivan siltä, että pulkkamäki on mielessä vahvasti. Parempi näky ne piikkikorot olivat kuin lumikengät.

Naruskan Ukka Matinpoika

Miihkalilla on siellä etelämpänä hyvä osa, eikä sitä oteta häneltä pois. Naruskalla ei ole näkynynnä piikkikorkokenkiä ja vielä vähempi minihammeita. Eikä täällä kovin lyhyellä roiskesuojalla pärjäiskään, koska keskilämpötilat maaliskuun eka viikolla huitelevat kymmenen astetta kylmemmällä kuin helmikuun kymmenkunta miinusastetta koko kuukauden aikana.

Minihameet näillä selkosilla ovat muutoinkin harvalukuista nähtävää. Kesälläkin.  ;)

Pitele miihkali nitrot hollilla, jos ne läpät vielä kovin lyhenee kevään lämpiämisen myötä...

www.naruska.com

miihkali

Kävin jo varalle lisää nitroja. Minäkin olen vähän ihmetellyt tuota pukeutumista pakkasiin ja kinoksiin. Pitää olla melko kuumaverinen, jos aikoo pitää härpättimen käyntikunnossa näillä keleillä. Lunta on tullut tännekin melko mukavasti, enemmän kuin mitä on piikkarin korko. Hieman on tuo pukeutuminen muuttunut vuosien mittaan. Ennenhän ei näkynyt rytkyjen keskeltä kuin silmät ja punainen nenä. Sai arvuutella vuosikertaa ihan rauhassa.

Leka

Lainaus käyttäjältä: miihkali - torstai, 07.03.2013, 07:47
Minäpä näin kevään ensimmäiset 7 cm korot ja minihameen. Ei ollunna täkäläisiä, vaan nousivat itäkilvillä varustetusta Mersusta. Näytti femiini aivan siltä, että pulkkamäki on mielessä vahvasti. Parempi näky ne piikkikorot olivat kuin lumikengät.
:o ;D ;D

Ei ole paljon lämpenemistä näkösällä, sinistä riittää kartalla niin pitkälle kun GFS:ääkin. Kaiken lisäksi ensi viikon loppupuolella alkaa väri muuttua hetkittäin punertavammaksi myös näillä kulmakunnilla.

Viime keväänä tosiaan talven lämpösumman minimi saavutettiin tällä asemalla 9.3 tulevana keväänä reilua kuukautta myöhemmin? 

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

systeemi

Täällä Sääasema Mellakoskella lomaillessa on ollut mukava seurata pientä lämpötila vaihtelua. -29,3 ja siitä lämpeni -4,7 asteeseen. Nyt taas mennään -25,3 (kirjoitus hetkellä). Saapa nähdä kuinka raitis yö tulossa.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

Kevät?
Aamun ain -22.4, kolmas -20 alitus viikon sisään.
Maaliskuun 10 ensimmäistä päivää on jo ohittanut tammikuun keskilämmön ja ottanut kiinni joulukuunkin -6.8 asteella. Olaan tällä hetkellä 5 astetta alle FMI-norm...

Snowi

Täällä ei aivan käyty alle -20 asteessa, mutta -19.4 asteessa kuitenkin. Tällä hetkellä maaliskuun keskilämpötila on huimat -6.0 astetta, eli 4.5 astetta kylmempi kuin helmikuussa ja 0.2 astetta kylmempi kuin tammikuun keskilämpötila  :o. Taitaa tulla ylivoimaisesti aseman lyhyen historian kylmin maaliskuu.

Leka

-23,1 kävi alimmillaan, vuoden 2010 ennätys jäi vielä voimaan. Lämpötilan vaihtelu tänään 18,8 astetta, ihan keväiseltähän tuo vaikuttaa :)

Maaliskuun keskilämpötila tähän mennessä -8,4, 5,1 astetta alle FMI-norm. 5,5 astetta kylmempi keskilämpötila tähän mennessä kuin helmikuun keskilämpötila oli, tämä ei vaikuta kovinkaan keväiseltä :( Lämmitysöljyn kulutusta en ole vielä tarkastanut, mutta taitaa tulla uusi maaliskuun maksimikulutuksen ennätys niin kuin aiemmin epäilin.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless