Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2013

Aloittaja Jussa, lauantai, 02.03.2013, 12:15

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Leka

Hmmm... Jokohan kesä sittenkin alkoi täällä 7.5? Vuorokauden keskilämpötilat ovat olleet yli 10 astetta jo 5 päivää peräkkäin ja sen mukana kevään lämpösumma on kääntynyt nousuun. Ensi viikon sääkään ei näyttäisi kylmenemisen merkkejä, pikemminkin päinvastoin loppuviikosta.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

J.Jäntti

Lohjalla ovat koivut aloittaneet havahtumisen.
Joka ikinen vuosi ne yllättävät, kun parissa vuorokaudessa vielä täysin paljaana olevat puut ovatkin yhtäkkiä vihreää täynnä. :)
Vihreäksi on pärähtänyt myös pihan nurmikko, joka alkaa vähitellen olemaan sen näköinen, että saa hakea leikkurin ja aloittaa pihan parturoinnin.

Observaatiopisteen liepeille on myös pesiytynyt satakieli, joka on kovaäänisin lintu etenkin aamuisin ja iltamyöhään.
Lämpötilojen puolesta ollaan päivisin ja iltaisin vielä menty varsin kesäisen tuntuisissa keleissä, mutta muutamana aamuna, kuten tänä aamuna, oli keli aika kolean tuntuinen. Observaatiopisteellä lämpötila käväisi +3°C, mutta nousi tunnissa jo +6°C tuntumaan.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Leka

Kesä on tullut, ainakin seuraavista asioista päätellen: Ruohonleikkurin pärinä, käki kukkuu ja pääskysiä havaittu :)


Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Naruskan Ukka Matinpoika

Kesä on täällä Naruskallakin. Joskus tuonnempana. Puolikuu toukokuuta, 0,6 astetta plussalla ja räntää tulee taivaan täydeltä. On niin pimiääkin paksun piliven alla, että pärreen joutuu pukkaamaan hirrenrakkoon, että näkis kirjottaa... ;)

www.naruska.com

spege

Mukavan lämpimiä päiviä on ollut, todella mukavaa olla lämpimässä. Kesän rusketus on hankittu parissa päivässä. Puiden lehdet ovat jo isot ja kukat kukkivat runsaasti.
FLC foorumissa nimimerkki Speijo.

Jussa

Kylläpä se rysähti sitten kerralla kesäksi kelit. Aamuyöllä vielä pakkasta -4.5, iltapäivällä tasan 20 lämpöä :) Taidetaan viikonloppuna vielä hättyytellä hellelukemiakin mikäli ennusteisiin uskominen. Viileähkön kevään jälkeen tuntuu lämpöseltä kyllä. Yöt taitaa vielä olla kylmiä, ainakin pari seuraavaa, ensiyönä mennään luultavasti vielä pakkaselle asti.

Leka

Kevään lämpösumman minimi on melkolailla 100% saavutettu 6.5, joten terminen kesä alkoi täällä 7.5.

Toukokuun keskilämpötila 16.5 mennessä 9,9° joka on 0,4° yli FMI-norm. Tämän päivän ylin lämpötila tähän mennessä 23,8° Ei tunnu ollenkaan pahalta :)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

Jussa

Ei menty vielä helteelle asti täällä, mutta kyllä tuo kyllä tuntuu jo todella lämpimältä :) Aseman toukokuun lämpimin lukema on nyt 23.6. Tuo pääsee aseman kaikkien aikojen top-listalla sijalle 5 ;D Eli kertoo kyllä viimekesän koleudesta, ei ollut kuin neljänä päivänä lämpimämpää kuin tänään.

systeemi

Ihan tautiset 24.9 astetta lämmintä. Hetkellinen piikki kävi korkeammalla. Piikki johtui aurinkotuulettimen asennuksista ja sen säädöistä. Lisäksi koko Daviksen lämpötila-anturi ja sen säteilysuoja siirrettiin toisen säteilysuojan taakse. Kuukauden keskilämpö tähän asti on ollut 4.8astetta.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Jussa

No niin, helleraja paukahti rikki ja kyllä sen on huomannut. Päivä pihalla polttopuuhommissa, hyvin on tarennut ;D Nyt rikottiin melkein jo viimekesän korkein lukema, yhden kymmenyksen jäi vajaaksi. Kesän (voidaan puhua kai jo kesästä) lämpöennätys nyt 25.8 ja se on samalla sääaseman historian toiseksi korkein luku.