Kummallisia lukemia?

Aloittaja oldpet, sunnuntai, 13.01.2013, 19:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

oldpet

Tässä tänään säätänyt tuon PyWWS:n kanssa jotain. Ajoin sitä root oikeuksilla aiemmin ja nyt muutin tuon aseman säädöt siten että siihen pääsee ilman root oikeuksia. Osa kansioista (esim ~/weather/data/raw) oli kuitenkin luotu root oikeuksilla joten jouduin asentamaan uudelleen eri sijaintiin, sitten kopioin vanhat templatet ja weather.ini:n. Nyt homma automatisoitu siten että siirrot käynnistyy automaattisesti kun koneen käynnistää (ajaa LiveLog.py:tä autostart.sh:sta).

Jokin on mennyt ilmeisesti sekasin jossain, koska kuukausitasolla näkyy nyt jotain ihan käsittämättömiä lukemia
Month                                        Temperature                                                     Rainfall
                             daytime maximum    nighttime minimum
                       highest    average    lowest    highest    average    lowest
January 2013    3.8 °C    -1.8 °C    -10.1 °C    1.2 °C    -243.2 °C    -2869.8 °C    13.5 mm
November 2012    974.0 °C    325.6 °C    0.8 °C    0.4 °C    -0.7 °C    -1.8 °C    0.0 mm

http://oldpet.kapsi.fi/weather/index.php?page=months

Toisekseen kummallista että joulukuuta ei näy. Ostin aseman vasta ennen joulua. Mielestäni nuo oli aiemmin kunnossa. En tiedä onko tuo yhteydessä siihen, että konsolin muisti meni tänään täyteen, vai onko tämänpäiväisillä säätämisillä jotain osuutta tuohon. Auttaisiko tuohon reprosessointi vai mikä?

Yritän saada webkameraa pelaamaan, jos jollakin on siihen neuvoja myös niin olisin kiitollinen. Sain sisäisen webkameran pelaamaan, mutta millä ohjelmalla sen saisi tallentamaan file:n tuonne template kansioon, on toinen juttu.

Edit. Ajoin tuon Reprocess.py:n. Puolilta öin varmaan näkee vaikuttiko mitään, kun tuo allmonths-file päivittyy seuraavan kerran.

angle

#1
LainaaTässä tänään säätänyt tuon PyWWS:n kanssa jotain. Ajoin sitä root oikeuksilla aiemmin ja nyt muutin tuon aseman säädöt siten että siihen pääsee ilman root oikeuksia. Osa kansioista (esim ~/weather/data/raw) oli kuitenkin luotu root oikeuksilla joten jouduin asentamaan uudelleen eri sijaintiin, sitten kopioin vanhat templatet ja weather.ini:n. Nyt homma automatisoitu siten että siirrot käynnistyy automaattisesti kun koneen käynnistää (ajaa LiveLog.py:tä autostart.sh:sta).
Minä en ole edes kokeillut tuota livelog.py:tä. Ajatko cron:lla myös hourly.py:tä samalla? Minä olen kerran tehnyt ohjelmapäivityksen niin että purin vaan uuden PyWWS paketin uuteen paikkaan, kopioin "raw" kansion sisällön sinne uuteen paikkaan, samoin templatet, weather.ini uuteen sijaintiin ja ajoin reprocess.py:n ja se oli siinä. Eli ihan samaan tyyliin.

LainaaToisekseen kummallista että joulukuuta ei näy. Ostin aseman vasta ennen joulua. Mielestäni nuo oli aiemmin kunnossa. En tiedä onko tuo yhteydessä siihen, että konsolin muisti meni tänään täyteen, vai onko tämänpäiväisillä säätämisillä jotain osuutta tuohon. Auttaisiko tuohon reprosessointi vai mikä?
Siellä "raw" kansiossahan ne näkyy vuosi, sen sisällä kuukaudet kansioina ja kuukausikansiossa päivät tekstitiedostona. Jospa joku kansio tai tiedostot on jäänyt väärille oikeuksille tai peräti kadonnut. En usko tuon konsolin muistin täyttymisen vaikuttavan tähän asiaan lainkaan.

LainaaYritän saada webkameraa pelaamaan, jos jollakin on siihen neuvoja myös niin olisin kiitollinen. Sain sisäisen webkameran pelaamaan, mutta millä ohjelmalla sen saisi tallentamaan file:n tuonne template kansioon, on toinen juttu.
Mulla on tämmöinen systeemi, että ajan cron:lla weather.sh skriptiä vartin välein, jossa ensin hain sääkameran kuvakansiosta uusimman kuvan tiettyyn paikalliseen kansioon. Sitten hourly.py, jonka tuotokset sinne samaan paikalliseen kansioon. Lopuksi FTP komennolla kaikki filut kotisivulle.
Tai näin oli aiemmin ennenkuin laitoin sääkameran (IP-kamera) lähettämään kuvat suoraan kotisivutilaan ja siellä cron:lla uusin kuva verkkokuvaksi ja vanhat roskiin.


oldpet

Lainaus käyttäjältä: angle - sunnuntai, 13.01.2013, 23:50
Minä en ole edes kokeillut tuota livelog.py:tä. Ajatko cron:lla myös hourly.py:tä samalla?
En aja cron:lla mitään. Tuosta livelogista voi laittaa myös tunnin/päivän välein suoritettavat tehtävät.

Lainaus käyttäjältä: angle - sunnuntai, 13.01.2013, 23:50
Minä olen kerran tehnyt ohjelmapäivityksen niin että purin vaan uuden PyWWS paketin uuteen paikkaan, kopioin "raw" kansion sisällön sinne uuteen paikkaan, samoin templatet, weather.ini uuteen sijaintiin ja ajoin reprocess.py:n ja se oli siinä.
Tuossa varmaan se ero. En muistaakseni kopioinut raw-kansiota. Pitää varmaan kokeilla vielä uudestaan.

Lainaus käyttäjältä: angle - sunnuntai, 13.01.2013, 23:50
Mulla on tämmöinen systeemi, että ajan cron:lla weather.sh skriptiä vartin välein, jossa ensin hain sääkameran kuvakansiosta uusimman kuvan tiettyyn paikalliseen kansioon. Sitten hourly.py, jonka tuotokset sinne samaan paikalliseen kansioon. Lopuksi FTP komennolla kaikki filut kotisivulle.
Tai näin oli aiemmin ennenkuin laitoin sääkameran (IP-kamera) lähettämään kuvat suoraan kotisivutilaan ja siellä cron:lla uusin kuva verkkokuvaksi ja vanhat roskiin.
Nähtävästi tässä on monia tapoja tehdä samat asiat. Ei tosiaan osannut siirtää template-kansioon tallennettua webcam-kuvaa, kun se käsittelee niitä filejä jollain funktiolla. Tein sitten erillisen bash-skriptin, joka siirtää filen 5 minuutin välein serverille. Kuvan ottamiseen käytän uvccapture ohjelmaa. Toimii mutta ehkä turhan tiuha päivitysväli kuvatiedostolle.

oldpet

Homma korjautui tuolla raw-kansion kopioimisella ja uudelleen prosessoinnilla  :) kiitokset vaan anglelle.

Nettisivut kaipaa vielä työstöä, php tuo uusi tuttavuus..

oldpet

#4
No nyt näyttää ilmanpaineet konsolissa 974,5 mutta banneri näyttää jotai ihan muuta. Onko tuo aina reprosessoitava katkojen jälkeen?

Niin ja mystisiä -0,3mm sademittauksia tullut myös.

Edit. siellä näytti olevan pressure offset +38. Mitähän tuossa kohtaa pitäisi olla kun asustan 65 metrin korkeudessa? Muutin sen etumerkin.

oldpet

Ei tosiaan onnistu korjaus tuosta filestä vaan se palautuu aina sinne mikä arvo konsoliin on asetettu. Laskeskelin että 8,1 olisi oikea korjaus ja asetin konsolin rel = abs + 8,1. Nyt näyttää jokseenkin järkeviltä nuo lukemat. En osaa sanoa miksi se korjaus muuttui järjettömän suureksi kun virrat käytettiin pois yms.