Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Talvi 2012-2013

Aloittaja Jussa, lauantai, 01.12.2012, 09:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Lainaus käyttäjältä: Snowi - perjantai, 07.12.2012, 22:31
Klaukkalan asemalla ei olekaan vielä -30 mennyt rikki, joten olisihan se ihan mukavaa vaihtelua  ;D. Kunhan vain tota lunta nyt ei tänä talvena kovin paljon tulisi.

Olishan se juu. Mieleen tulee yläaste-ajat, saaristossa, mittarissa -37° ja p*kele kouluun piti mennä.... :P :)
Sinä talvena muuten muistaakseni pääsi ajamaan autolla Turusta Affenanmaalle jäätä pitkin :)

Naruskan Ukka Matinpoika

Mennyttä marraskuuta mainostetaan Lapissa lauhimmaksi pitkiin aikoihin. Keskilämpötila kuuluu olleen kolmisen astetta pitkäaikaista keskiarvoa lämpimämpi. Keskilämpötila oli tänä vuonna -4,1 astetta, kun se rapian sadan vuoden mittausjaksolla on -6,8 astetta. Sodankylässä tätä vuotta  lämpimämpää on ollut kuuskytäluvun puolivälin paikkeilla. Tiedot kuulohavaintoja Lapin Raation uutimista.

Paikallisuus taitaa taas kerran korostua tilastoluvuissa. Naruskalla 2012 marraskuun keskilämpötila oli -4,6 astetta. Neljän vuoden mittaustilastoissa Ukan asemalla on kuitenkin vuona 2009 ja 2011 kumpanakin ollut -2,6 astetta ja kylmin vuorostaan 2010 -9,7 astetta.

Lauhasta marraskuusta Ukalle jäi mieleen lukuisat ne vuorokaudet, jolloin pihamaat olivat heleskutinmoisella märällä jäätikkökaljamalla. Keskilämpötilahan liikkuu kuukausitasolla äkkiä useampia asteita puoleen ja toiseen, kun nytkin marraskuun lämpimin oli +3,3 astetta ja kylmin -26,1 astetta. ;)




www.naruska.com

Jussa

Taidetaan nykyään korostaa nuo kaikki lauhat jotenkin erityisen ihmeelliseksi ja huolestuttavaksi, ja jos yhtään on ainesta revitellä niin silloin revitellään uutisisissa oikein kunnolla. Marraskuu oli lauha, siitä ei päästä mihinkään, mutta ennätyslauha se ei ollut missään nimessä. Marraskuun sää oli erittäin vaihtelevaa, oli kunnon pakkasta ja talvea ja sitten nuo pidemmät lauhat jaksot jotka nosti keskilämpötilan yli keskiarvojen.

Jussa oli kotoaan 4 päivää (6-9.12) poissa ja pienesti jännitti kun lähtiessä oli -28 pakkasta ja talo jäi pelkälle sähkövastukselle varaajassa. Vaan eilen kotiutuessa talossa oli täysin normaalit lämmöt :) Testasin minä jo aimmin kovemmalla pakkasella, että sähkövastus riittää pitämään kiertoveden lämpimänä. Muutenhan talo lämpiää puulla. Niin, tuli tehtyä sellainen elämän ainutlaatuinen reissu synnytysosastolla ja minusta tuli isä päivämäärällä 6.12 :)

Nyt totutellaan uuteen arkeen pienen ihmeen kansa, vaan samaan tapaan näyttää säät rullaavan kuten ennenki :D Nyt satelee lunta ja illasta onkin lingolle hommia pitkästä aikaa :)

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukka ja Mummeli onnittelevat Jussaa ja koko perhettä!

Samaa mieltä tuosta yliampuvasta sääuutisoinnista nykyään. Tämmöinen sadan vuoden tilastoon perustuva arvio ilman isoa lööppiä vielä menettelee, mutta iltapäivälehtien nykyinen tiedotusmalli erilaisista aivan normaaleista säänvaihteluista välillä herättää täälläkin närää. Kissankokoisilla otsikoilla säikytellään herkkähipiäisimpiä vetämään maihin ihan normivaihteluista säärintamalla.

Varoittaa saa niistä sääilmiöistä, jotka esimerkiksi katkovat todennäköisesti vaikkapa sähköt laajoilta alueilta. Nykyään lööpätään paljon matalammalla kynnyksellä... ;)

www.naruska.com

weatherc

Onnittelut täältäkin Jussan suuntaan! :)

Samaa mieltä Jussan ja Ukan kanssa nykyisestä uutisoinnista säärintamalla, se ei ole yhtään mistään kotoisin.
"Iskee Siperiapakkaset" => -15°, "Lumikaaos" => 10-15 senttiä. Kummassakaan noista ei ole yhtään mitään uutisoitavaa, normaaleja talvisäitä kun ovat.

Eivät näköjään tajua sitä että nuo sensaatiohakuiset uutisoinnit joissa todellisuudessa ei ole kovinkaan suurta vaikutusta normi elämään, syö uskottavuutta siitä sitten kun oikeasti olisi aihetta ottaa ne uutiset todesta.

Snowi

Paljon onnea Jussalle! :)

Nuo sääuutisoinnit ovat menneet aivan ylitse. Viimeksi olikohan se eilen kun uutisoitiin että etelään olisi tulossa 20cm lunta. Piti oikein käydä katsomassa ennusteet tarkemmin läpi kun itse en ollut moisesta tietoinen. Vähän lunta sieltä näyttäisi tulevan, mutta kyllä 20cm on jo liioittelua. Joku Salossa asuva sanoi edelleen odottavan sitä viimeksi hehkutettua myrskyä, jolloin piti tulla 50cm lunta  ;D.

Leka

Onnittelut Jussalle täältäkin, äkkiä ne siitä kasvaa  ;)

Edellisten kanssa samaa mieltä, säälööpit ampuvat niin yli kun olla voi >:( Toisaalta seksi ja sää myy, joten ::) Vai onko sittenkin niin että ihmisistä on tullut niin uusavuttomia että iltapäivälehdet ovat valjastettu tiedotuskanaviksi sääilmiöille joista saattaa olla haittaa tai vaaraa, varsinkin näille uusavuttomille? Tuskin, mutta eihän sitä tiedä. (Edellinen on sitten kirjoitettu ohut foliohattu päässä) ;D

Niin tai näin, kun kissankorkuisilla kirjaimilla hehkutettu "mahoton" sääilmiö ei sitten toteudukaan ja näin käy tarpeeksi usein, niin todellisen poikkeuksellisen sääilmiön huomioiminen jää olankohautuksen asteelle. Ei sitä viimeksikään ja sitä edellisellä kerralla tullut...

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

weatherc

LainaaViimeksi olikohan se eilen kun uutisoitiin että etelään olisi tulossa 20cm lunta.
6 cm tullut tähän mennessä ja lisää tulee koko ajan. :)

systeemi

Lainaus käyttäjältä: Jussa - maanantai, 10.12.2012, 13:23
Niin, tuli tehtyä sellainen elämän ainutlaatuinen reissu synnytysosastolla ja minusta tuli isä päivämäärällä 6.12 :)

Nyt totutellaan uuteen arkeen pienen ihmeen kansa, vaan samaan tapaan näyttää säät rullaavan kuten ennenki :D Nyt satelee lunta ja illasta onkin lingolle hommia pitkästä aikaa :)

Onneksi olkoon!! Se on aika hieno tunne! Muistelee itse vuotta 2005.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Leka

Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 11.12.2012, 18:18
6 cm tullut tähän mennessä ja lisää tulee koko ajan. :)

8cm tähän mennessä, eli 1cm/h ja jatkuu. Ehtii huomisella vapaalla tehdä lumityöt ennen torstain lumisadetta. Ennemmin lumisadetta kuin -30 pakkasta  ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless