Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Toplistat

Aloittaja uskela, tiistai, 20.11.2012, 10:19

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Noin...

Nyt pitäisi olla kehissä windrun sekä lumensyvyys. Keskiarvo-lämpötilat (jotka tätänykyään lasketaan kaikista asemista kun kekkasin miten useasta mysql-kannasta saadaan ulos yksi keskiarvolukema) siirsin alalaatikkoon jossa sateisin/lämpimin sun muut nippeli-arvot. :)

OPEx

Näyttää siltä että helleaalto on siirtynyt Rovaniemelle  :)

Snowi

Kappas sentään, Rovaniemi syrjäytti Perttelin ja on nyt Suommen hellekuningas tällä hetkellä :) Näin ne muuttuu nopeesti nää säät  ;D

weatherc

Lainaus käyttäjältä: Snowi - tiistai, 20.11.2012, 22:19
Kappas sentään, Rovaniemi syrjäytti Perttelin ja on nyt Suommen hellekuningas tällä hetkellä :) Näin ne muuttuu nopeesti nää säät  ;D

Johan...Toplistan kannassa kummittelee  ;D

ahpe

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - tiistai, 20.11.2012, 20:32
Lumensyvyys saa äänen myös Naruskan Ukalta. Lumitilanne nimittäin on asia, jolla oikeasti on merkitystä varsin monelle ihmiselle. Ukaltakin kysellään varsinkin syksyaikana toistuvasti lumimäärää, jolla seikalla on merkitystä esimerkiksi metsästäjille, moottorikalkkaharrastajille, hiihtäjille, vaeltajille, eikä vähiten niille etelän ihmisille, jotka miettivät rengasvalintoja Lappiin ajellessaan.

Toplista on omakin suosikkini NWN:n sivuila käydessäni. Siitä saa yhdellä vilkaisulla päivän säätilan ja erikoisuudet koko Pohjoismaiden alueelta.

FinWX:n Päällikkö kun vielä saadaan innostumaan hieman päivittämään FinWX:n sivuilla näkyviä tietoja ja rakentamaan sinnekin vaikka jonkun TOP-listataulukon, niin kohta ei yksityisten asemien tietojen lisäksi muuta säätilojen ja olosuhteiden seuraamiseen tarvitakaan... ;)
Kyllä myös FinWX: n metsäpaloindeksin voisi näin talvella korvata ajankohtaan sopivalla muulla tiedolla, vaikkapa lumensyvyys.

weatherc

LainaaKyllä myös FinWX: n metsäpaloindeksin voisi näin talvella korvata ajankohtaan sopivalla muulla tiedolla, vaikkapa lumensyvyys.

Lumensyvyys on siitä hankala että se on vain WD josta sen saa suoraan clientraw:sta tai vastaavasta filusta (ja sekin clientrawextrasta) joten se vaatis jonkunlaisen kirjatumis/päivitys-systeemin joka taas vaatii käyttäjätunnukset/salasanat.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukan silimälle NWN:n taulukkojen ulkoasu otti askeleen epäselvemmän näköisen suuntaan eilisestä tähän päivään. Tai sitten näkö on eilisestä huonontunut, kun lukemiseen ja sisäistämiseen ei riitä enää pelkkä silmälasiton silmäpari.

Harventele Henkka hiukkasen niitä rivivälejä ja tarkistele tekstin pohjaväritystä ja fontteja, niin pärjäilis ilman laseja. Vielä.

Onkohan siinä kartan asetuksissa tehtävissä katsojakohtaisesti jotain, kun se Suomineito alkaa kartan ylälaidasta puolipäänä. Siirtyileehän se kohdilleen tietenkin hiirellä, mutta saako sen asemoitua täällä kotona pysyvästi johonkin asentoonsa, vai onko muokkaaja vain siellä Perttelissä...

Kyselee Ukka.  ??? ;)

www.naruska.com

weatherc

LainaaUkan silimälle NWN:n taulukkojen ulkoasu otti askeleen epäselvemmän näköisen suuntaan eilisestä tähän päivään. Tai sitten näkö on eilisestä huonontunut, kun lukemiseen ja sisäistämiseen ei riitä enää pelkkä silmälasiton silmäpari.

Täällä ainakin näyttää ihan OK:lta eikä ole muuttunut eilisestä. Painappa Ukka F5:sta pari kertaa että se hakee tuoreet filut jos se auttaisi. Koska se mitä olen tehnyt on että olen tiivistänyt itse generoitua koodia ja vaihtanut parin css-classin nimeä.
Aikasemmin jo vaihdoin globaalisti Ubuntu-fontin Droid Sans fonttiin.

NWN:än suurin ongelma on se järkyttävä määrä html-koodia mitä se generoi ja se että koodi on laitettu tabeihin. Ennen muokkausta, mutta uusine tiedatoineen, se generoi hulppeat 13000 riviä koodia, tai 2.1 MB ilman gzippiä, tämä kun otin dumpin tuosta mun omasta sivusta. Nytten se generoi 4300 riviä tai 1.1 MB, gzipattuna noin 100 KB. :)

LainaaOnkohan siinä kartan asetuksissa tehtävissä katsojakohtaisesti jotain, kun se Suomineito alkaa kartan ylälaidasta puolipäänä. Siirtyileehän se kohdilleen tietenkin hiirellä, mutta saako sen asemoitua täällä kotona pysyvästi johonkin asentoonsa, vai onko muokkaaja vain siellä Perttelissä...
Esri-kartta ei taida muistaa mihin kohtaan käyttäjä on viimeksi kartan siirtänyt vaan laittaa sen siihen mihin sivun ylläpito on laittanut oletus-sijanniksi. Mutta se ei ole probleema että siirretään pikkasen että koko Suomineito mahtuu kuvaan mukaan  ;D

EDIT: Eli tältä se listä täällä näyttää:

Naruskan Ukka Matinpoika

Ihme juttu, että täällä Naruskalla on tietokoneen näppäimistössä ihan samoja namiskukkeleita kuin niissä etelän koneissakin. Oli ja on tosin Ukan näppiksessä niin pienellä sinisellä tekstillä numeroitu nuo ylänäppylät, että okulaareilla piti näppistä katteleman.

Kertapainasulla oikesi entiselle hyvälle mallille. Ja sinne häippäsi avaruuteen väliaikanen, jota Ukka ei tietenkään ottanu malliksi näytille.

Kiitoksia taas oppitunnista, jonka sanastosta Ukalle on hepreaa suurin osa.  ;) :o

www.naruska.com

weatherc

Tuulenjuoksu nyt myös taulukossa tooltippinä, eli pallukkana kun laittaa hiiren tuuli-ikonin päälle. Näkyy vain jos lukema yli 0 km. (F5 kehiin taas että ainakin hakee tuoreet filut :P)

Aatoksena pari muutakin arvoa samalla lailla kuhan/jos saan ne kehiin tuohon näkyvään osaan taulukkoa kun ei oikeen mahdu enempää :P