Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

sääaseman mylly vaihdettu

Aloittaja uskela, perjantai, 02.11.2012, 18:51

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

uskela

tänään tuli siis vaihdettua sääasemalle uusi mylly.
4-vuotta vanha acerini pääsee nyt viettämään ansaittuja eläkepäiviään siskonpojan helliin huomiin (8v.) ;D
uusi acerini on nyt puolta kevyempi, puolta tehokkaampi ja puolta pihimpi virrankulutuksessa (kulutus n.10-18w)
Sääasema Hämeenkyrö, uskela
http://koti.mbnet.fi/vp2

angle

 
Lainaa(kulutus n.10-18w)
Tuo näyttää jo hyvältä. Pistäppä tarkempaa tietoa koneesta.

uskela

vanha kone oli acer asperine 7730g (p7350 prossu,muistia 4 GB/9600m GT näyttis, 320 GB hdd, paino 3,8 kg, kulutus:23-25 w)
uusi kone (4kk vanha, mutta käyttämätön) on acerin aspire v3-471g (i5-3210M prossu, 8GB muistia, GT640M näyttis 2GB muistilla, 500 GB HDD)
uusi painaa 2,3 kg ja sen kulutus on virransäästötilassa 12-13w ja tasapainotetussa tilassa 15w, eli aikas pienellä menee.
3d mark 06 tulokset koneilla ;D (5700/10700), elikäs kauhee pelitykki sääkoneena !

http://koti.mbnet.fi/vp2

Sääasema Hämeenkyrö, uskela
http://koti.mbnet.fi/vp2

Snowi

On tuo kyllä aika mukava kone sääkoneeksi ja eikä kulutakaan paljoa. Tosin saattaa olla jopa vähän "ylimitoitettu" tehojen suhteen sääkoneeksi jos tosiaan sai 3DMark 06:sta vähän yli 10000, mutta toimii ainakin sutjakkaasti :).

Itsekin päivitin sääkoneen juuri tuossa viime viikolla. Tai itseasiassa tuo kone meni vain sääennustekäyttöön, sääasemilla käytän selvästi pienempiä koneita, joilla kulutus on samaa luokkaa kuin tuossa Acerissa. Tuo sääennustekone oli oma noin 4 vuotta vanha kone ja itselle ostin uuden, sillä tuo vanha kone takkuili liikaa, varsinkin muisti oli ongelma. Tuo vanha kone sai aika lailla samat pojot kuin tuo Acer, mutta kellotin sitä vielä hieman, jolloin pojoja tuli vähän vajaa 13000. Tuo Acer vaikuttaa aika houkuttelevalta juurikin tuon kulutuksen suhteen, sillä tuo sääennustekone vie idlena noin 120W  ;D, mutta siinä rautakin alkaa olla jo vanhaa.

Itselle tullut uusi kone kuluttaa tehokkaaksi pöytäkoneeksi erittäin vähän, idlena noin 70W. Prosessori on Intel i7 3770K, näyttis Geforce GTX 660 Ti, muistia 16GB ja pääkovalevynä Intelin 180GB SSD. Pöytäkoneissa tuohon kulutukseen vaikuttaa paljon virtalähde ja sen takia ostinkin vähän laadukkaamman eli Super Flowerin 550W virtalähteen, jossa hyötysuhde on noin 88-92% riippuen kulutuksesta. Vielä ei ole tullut kellotettua, eikä välttämättä tarvitsekaan, mutta kyllä sitä varmaan vähän tulee jossain vaiheessa. Jo nyt 3dMark 06:ssa tuli pojoja 28000, joka on jo ihan hyvä lukema.

Tuo uskelan uusi sääkone pärjää sääkoneena kyllä aivan heittämällä, pärjäisi jopa sääennustekoneena vaikka sääennustuksia olisi vähän enemmänkin, joten sen takia voisi itsekin jopa harkita jotain tehokasta läppäriä sääennustekoneeksi :). Olisi varavirtalähde siinä samassa eikä tarvitsisi upsia ostaa erikseen. Mutta koska ei raaskinut luopua vielä tosta vanhasta koneesta - sillä tehojen puolesta sillä pärjää vielä pitkään aivan mainiosti - niin antaa sen nyt käydä sen aikaa kun käy. Emolevy siinä menee väkisin jossain vaiheessa, sillä konkat olivat jo vähän pullistuneet ulos. Tosin kyllä mä siinä tilanteessa konkat vaihdan, joten ei se kone siihen kaadu :)

uskela

joo vähän turhan tehokas sääkoneeksi  ;D, mutta tosiasiassa kone on mulla myös olkkari käytössä ja sillä pyöriikin sujuvasti jo 1080 matsku.
Koneessahan on myös lisäksi intergroitu hd4000 näyttis prossussa ja sillä jo itsestään pyörii teräväpiirto-ohjelmat hyvin ja lienee sinällään yksi osasyy alhaiseen tehon kulutukseen.
Koneessa on muuten 14" näyttö ja dvd asemakin löytyy ja virtalähde on 65 wattinen.
Itselläni on myös lisäksi pöytäkone kirjoituskoneena/varakoneena, jossa jotkin osat ovat 6-7 vuotta vanhoja (mm.emo,prossu,muistit) ja sillä tehon kulutus vertailun vuoksi työpöytätilassa on himpun verran päälle 100w (win 7 käyttis).
Olen muuten kirjannut atk-tavaraani menneen rahan v.95 ja voin sanoa jo ennen lopullista yhteenlaskua, että niillä rahoilla olisi ostanut jo uuden keskikokoisen auton  :D

Sääasema Hämeenkyrö, uskela
http://koti.mbnet.fi/vp2

Snowi

Juu kyllä tuollainen kone kannattaakin ottaa myös ns. tavalliseen käyttöön, jos sääohjelmista ei paljoa haittaa ole. Itselläkin oli pitkään vain yksi kone, jossa toimi kaikki sääohjelmat ja samalla koneella tein kaikki muutkin hommat. Nyt on ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen kun on omassa käytössä kone, jossa ei sääohjelmia ole ainuttakaan. Helpottaa aivan älyttömästi, sillä itsellä noita sääohjelmia ja sääkäyttöön tarkoitettuja ohjelmia oli pahimmillaan käytössä varmaankin 10 kappaletta, joten käynnistäessä niitä pamahti ruudulle aika läjä :). Rasittavin oli sääennusteohjelma WXSIM, joka on myös vähän raskas ja hidastaa konetta, mutta ohjelman ikkunat myös pamahtavat keskelle ruutua ilman että niitä saisi piilotettua alas.

Itselläkin on varmasti rahaa koneisiin mennyt, mutta lopulta ei ole näin innokkaaksi tietokonekäyttäjäksi niin aivan älyttömän usein tullut päiviteltyä konetta. Usein tulee päivitettyä vain hinta-laatusuhteeltaan hyviä osia, joilla pärjää pitkälle tulevaisuuteen. Nyt ostettu kone taitaa olla suhteessa kaikkein tehokkain, jonka olen ikinä kasannut/ostanut. Mutta tällä pärjää helposti 4-6 vuotta :)