VirtualVP ja Cumulus kaatuivat Davis- asemalta.

Aloittaja ahpe, perjantai, 01.03.2013, 22:11

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

ahpe

Olen kokeillut kahdella eri koneella suoraan ilman VVp:tä, Cumulus jumituu eikä sitä saa sammumaan kun tehtävienhallinnan kautta. Konsoli on Vuen ja tuo 2.14 näyttäisi olevan sen viimeisin ohjelmaversio. Onkohan tuolle loggerille jotain päivitystä?

Leka

#11
Koitappa tyhjentää dataloggeri WL:n kautta jollei muu auta, muutat vain logger intervallia ja OK niin kaikki dataloggeriin tallennettu data pyyhkityy pois. Tämän jälkeen kokeile ensin WL:llä ja sitten Cumuluksella. Yksi haittapuolihan tuossa on jollei dataa ole saanut mihinkään talteen niin sitä ei enää ole.

WL:n kautta serial mode valittu ja viimeisin CP210x USB to UART Bridge VCP ajuri asennettu jos on usb-dataloggeri? Viimeisimmät ajurit löytyy tästä. Lisäksi tietty tarvitaan löytää oikea virtuaalinen sarjaportti WL:n kautta ja muuttaa se cumulus.ini tiedostoon kohtaan [Station] Port=x ennen Cumuluksen käynnistämistä, mutta nämähän jo tiesitkin, laitoinpahan muistin virkistykseksi ;)

On niitä dataloggereitakin hajonnut maalimalla, mutta yleisin rikkoutumistapa taitaa olla jännitepiikki dataloggeriin jollain keinolla.

Edit: Ainakin VP2: firmiksen päivityksen jälkeen Cumulus lukee dataa ainakin 5min. jonka aikana ei tapahdu mitään, joten ei kannata hätäillä.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

ahpe

Lekan ohjeiden mukaan etenin.
Sain VVp:n lukemaan konsolia sekä Cumuluksen sen kautta toimimaan, WL ei alkanut toimimaan millään konstilla VVp: n kautta ei yksin eikä Cumuluksen kanssa.
Sitten kokeilin vuorotellen USB: n kautta WL toimii ja Cumulus ei. ???

Ja tuo jännitepiikki on näin talviaikaan hyvinkin mahdollinen, koska iskuja tulee joka paikasta.

Leka

Dataloggeri on siis ehjä, muuten sieltä ei tule mitään dataa läpi. Poista WL koneelta rekisteriavaimia myöden esim. Revo Uninstallerilla ja asenna WL cd:ltä koneelle ja päivitä se viimeisimpään versioon ynnä asetukset kohdalleen. Onhan VVP:ssä com porttien numerot oikein?

USB-asetuksen kautta Cumulus antoi -32710 errorin eikö vaan, katso Cumuluksen Diags kansiosta. Diags kansion .001-.009 tiedostot aukeavat nätisti esim. Notepad++:lla

LainaaThe USB support in the Davis DLL which Cumulus uses doesn't seem to work. You need to use the CP210X USB/serial software which Davis supply, and use the station in serial mode. If you have previously been using your station with Weatherlink in USB mode, you will need to change to serial mode in Weatherlink before you can use the station with Cumulus.

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

ahpe

Nyt sain toimimaan normaalisti VVp:n,WL:n ja Cumuluksen. Käsittääkseni vika alkoi WL:n "kaatumisesta", koska Cumulus oli tehnyt viimeiset päivityksen palvelimelle (6h myöhemmin kun WL). Asensin kylläkin kaikki 3 ohjelmaa uusiksi, mutta siirsin niiden tiedostot D:levylle josta sain historiat talteen.
Vara-asema WH-1080 on nyt jälleen päivystämässä "mökin" sisälämpötilaa, jota varten sen alunperin hankinkin syksyllä -12 Clas Ohlsonin tarjouksesta, mutta hyvin toimi myös pääasemana tämän ajan.
Mielessäni jo kävi, että joudunko hankkimaan uuden loggerin (189€) jos ei muuten saa pelittämään. Laskeskelin myös, että sen hinnalla olisi viimesyksynä saanut Clasin tarjouksesta 3 kpl WH vara-asemia! Olisi melko varmasti  nyt jäänyt Vue näyttämään paikallisesti säätietojansa, jos loggeri vika.