Vinkki läppärin käyttäjälle

Aloittaja miihkali, sunnuntai, 14.10.2012, 08:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukka riisui Lenovosta kaiken ylimääräisen pois. Com-porttia ei saatu pelittämään PCMCIA-läpyskällä, joten sääaseman piuha muutti takaisin telakan persiiseen. Sen sijainti ei näin talvella haittaa, koska sähkökatkokset ovat harvinaisia.Kopkop.

Viikonpäivät Lenovo raksutti katkaisematta yhteyttä kertaakaan. Mutta sitten katkaisi. Ja syykin saattaa olla selvä. WhereJamesin kautta oli kytkettynä entisessä elämässä toinen sääkamera, joka lähettelee kuvaa vain omille nettisivuilleni. Kamera oli viikonpäivät kokonaan pelistä pois, mutta nyt se siirrettiin Ukan pöytäkoneelle, joka ainakin pääsääntöisesti on päällä valoisana aikana.

Lenovosta kurkittiin illalla Kasperipoikani kanssa Logitechin 9000 kameran ja Jamesin asetuksia. James unohtui Ukalla Lenovoon päälle. James pyöri tietenkin, vaikka kameran USB ei koneeseen kytkettynä ollutkaan. Jopahan aamuneljältä Lenovo oli ollut vajaan tunnin tiltissä, kun Ukka tarkisteli pakkaslukemia. Lenovon oma ja ainoa tällä hetkellä koneessa käytössä oleva hiiri oli myös jumurissa. Pakkosammutuksen kautta tultiin taas elämään mukaan.

Tästä voisi yhdeksi syntipukiksi Lenovon jumitilanteisiin päätellä myös WhereJamesia, eikä pelkkiä USB-kytkentöjä. Niitä kun aikanaan oli Jamesin kanssa, niin ongelmia esiintyili tiuhaan. Varsinkin jotkut aiemmista koneista tenivät paljonlaisesti.

Henkan esittämän konetyypin käyttöönotto on ehkä kärkipäässä, kun tästä Lenovosta aika jättää. Olisi vielä mukavampi tilanne, jos Ukkakin voisi oppia käsittelemään sääkonetta jonkun etäohjelman avulla. Tai jos ei Ukka, niin sitten poika.

Semmoiselle idioottivarmalle sääkoneelle saattaisi olla tilausta myös asennuksen ja ohjaamisen ja ohjeistuksen muodossa, koska Ukka ei varmasti ole ainoa, joka haluaisi koneen rallattavan niin, että saisi rauhassa nukkua yönsä kesää talvea... ;) :o

Nyt James on myös poissa Lenovosta. Se hoitelee vain sääasemadatan

www.naruska.com

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Snowi - keskiviikko, 17.10.2012, 23:03
Tosiaan kannattaa tarkistaa tuo valikoivan USB:n asetus. Tosin nyt en kyllä tiedä mistä se löytyy XP:sta, mutta Windows 7:sta se löytyy virranhallinta-asetuksista ja sieltä muuta virranhallinnan lisäasetuksia ja sieltä USB-asetukset.

Windows XP:ssä ei ole valikoivan USB:n asetusmahdollisuutta, vaan kyseessä on Windows 7:n virransäästöominaisuus.
Vastaava tapa löytyy Windows XP:ssä niiden USB-laitteiden osalta, jotka näkyvät Windowsin laitehallinnassa. Kyseisen laitteen ominaisuuksissa on yleensä virransäästölle oma välilehtensä ja ottamalla pois täppä päältä kohdasta, jossa sallitaan Windowsin sammuttavan kyseisen laitteen virtaa säästääkseen. Tämä vain pitää tehdä kaikille laitteille erikseen XP:ssä.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

J.Jäntti

Yksi asia, jonka voi myös testata, on COM-portin asetuksista laittaa nopeutta säätävästä kohdasta, "Flow Control"-valikosta joko Xon/Xoff tai Hardware/laitteisto. Jos senkin jälkeen COM-portti jumittaa, niin lisäasetuksista saa portin FIFO-puskurin kokoa muutettua ja tarpeen vaatiessa vaikka poistettua kokonaan. Muutama jumittamistilanne ollaan saatu aikoinaan pois laittamalla Flow Control-valikossa asetukseksi Hardware/Laitteisto ja toisessa tapauksessa FIFO-puskurin poistaminen käytöstä korjasi tilanteen. Koska kyseessä on USB-väyläinen adapteri, ei olisi uusi asia, jos kyseisen kapineen FIFO-puskuri jumittelisi tietyn ajan kuluessa.

Sitten selvennystä, niin pitkälle, kuin itse asiaa muistan:
Xon/Xoff (Xfer on/Xfer off) on ns. ohjelmallinen tiedonsiirron rajaamistoiminto. Siinä porttia ohjaava ohjelma vastaa siirron pysäyttämisestä ja jatkamisesta heittämällä tiedonsiirron väliin keskeytys- ja jatkamismerkkejä, jota vastapuoli tulkitsee. Tämä tosin vaatii sen, että siirron molemmat osapuolet ymmärtävät kyseisen toiminnan päälle jotain. Tyypillisesti tämä on ollut käytössä tietokoneiden välisessä tiedonsiirrossa, jossa ohjelma pysäyttää tiedonsiirron, että tiedot saadaan kirjoitettua levylle ja sitten jatketaan.

Laitteistotasolla homma kulkee RS232-linjassa, jossa ohjelma rajaa tiedonsiirtoa RTS/CTS (Ready To Send/Clear To Send)-signaaleilla. Kun puskuri täyttyy, pudottaa vastaanottaja CTS-linjan nollaan, jolloin vastapuoli ymmärtää jäädä odottamaan, kunnes CTS-signaali nousee uudelleen ylös. Tämä on yleisimmin käytössä oleva menetelmä, jota molemmat osapuolet yleisimmin ymmärtävät.

FIFO-puskuri auttaa yleensä tiedonsiirrossa juuri siinä, että sillä saadaan paremmin puskuroitua dataa levynkirjoitusten välillä. Tällöin ei yleensä tarvita ohjelmallista tai laitteistotason tiedonsiirron rajoittamista. Joillakin USB/COM-palikoilla ei ole rautapohjaista FIFO-puskuria (= UART 165x0-piiriä), vaan jotkut valmistajat emuloivat UART-piirin toimintaa ajurin avulla. Jos ajurissa on bugi, ei kaikki aina toimi odotetusti ja silloin palikka joko jumiutuu tai huonolla säkällä jopa kone voi kaatua (Tätä kävi mm. USB/COM-palikan ja La Crosse WS36xx-sääasemien kanssa, koska WS36xx viis veisasi RS232-standardista).
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------