Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Syksy 2012

Aloittaja weatherc, lauantai, 01.09.2012, 18:18

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Täällä ei syksyn, tai loppukesän pakkasennätyksia hätyytelty. Pilvisyys "pilasi" mahdollisuuden siihen. Pakkasyö kuitenkin oli, ja lehdet tippuu, osa koivuista on jo lähes paljaita. Tässä tuota lehen silppua onkin ympäristössä kun suurin osa puista on koivuja.

Leka

Syksyn ensimmäinen kurkiaura bongattu tänä aamuna matkalla etelään, taitaa pohjoisessa ruveta kelit viilenemään  ;)

Sääasema Vilppula - Davis Vantage Pro2 Wireless

veko

Lainaus käyttäjältä: Snowi - lauantai, 08.09.2012, 14:30
Lainaus käyttäjältä: Jussa - perjantai, 07.09.2012, 17:48
Oliko se termisen syksyn alkaminen sama peli mitä kesän, eli 5 päivää alle 10 asteen?

Ilmeisesti ainakaan Ilmatieteen laitoksella ei ole mitään täysin selvää rajaa tohon, mutta mitä kerran kattelin heidän tilastojaan, niin se on jotain 5-7 päivää. Itse päätin ottaa käyttöön 5 päivän putken, joka näytti osuvan paremmin yhteen Ilmatieteen laitoksen tilastojen kanssa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan vuodenaikojen aloituskohdat katsotaan nykyään lämpösummien perusteella.


FMI


Jussa

-5.6, alkaa olemaan jo rapsakkaa. Tosin nyt ei ole pakkaset päässyt unohtumaan kun ei ollut kuin reilu kuukausi kesällä pakkaseton jakso ;)

systeemi

Tais olla sääaseman historian kovimmat vesisateet viime yönä. Illan ja yön aikana tuli 28mm vettä rankimmillaan 8mm/h. Eihän se paljoa ole maailman mittakaavassa, mutta kyllä rummutus oli melkoista.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

weatherc

Talvea pukkaa :P

Kuva Tindevegeniltä Norjasta 1400 m korkeudessa.

Naruskan Ukka Matinpoika

Harvat ovat ne vuorokaudet, etteivät Naruskan asemat esiinny jollain NWN:n listoilla. Tähän tulokseen Ukka on kolmen vuoden aikana tullut. Nyt on täällä sitten ilmeisen normaali syyssää kaikin puolin, kun ei sada, ei tuule, ei ole liian kylmä, eikä liian lämmin. Sumutaulukko jos Henkalla olisi, niin sille listalle saattaisi näin aamusta Naruskakin päästä.

Olemassa olevilla taulukoilla emme nyt esiinny finilveksen kanssa. Hyvältä tuntuu suomalainen normaali syyssää... ;)

Eipä ole Ukka pidempään aikaan joutanut tänne mitään raportoimaan, kun on saanut passata kolme viikkoa leirikoululaisia vaihtelevissa syyskeleissä. Jos on vapaata aikaa ollut, niin on pitänyt päivystää koiranhäkkiä, ettei Naruskalla metsästyksessä haavoitettu karhu käy popsimassa meitin pystykorvaa, jos karhuun tuli raanakko-osuma. Ampumapaikka on tuossa muutaman sadan metrin päässä, mutta eipä ole nallea tontilla näkynyt, eikä kuulunut. Onneksi, koska semmoista haavakkoa pidetään aiheesta vaarallisena... :o ;)

www.naruska.com

systeemi

Kieltämättä on todella syksyinen sää. Täällä rannikolla syksy on hieman pidempi kuin tuossa sisämaassa. Merella on aika iso vaikutus tähän. Tietenkin myös keväällä kevät tulee hieman myöhässä kun jää jäähdyttää merta.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

Snowi

Tänään on ollut syksyistä syksyisempi päivä. Lämpötila pysytellyt koko ajan siellä 7-8 asteen tuntumassa ja vettä tullut jo lähes 22mm. Lappeenrannan asemalla vettä on tullut jo 34.4mm ja vesisade näyttää jatkuvan tauottomana pitkälle huomiseen. Onneksi on sentään vähän poutaisempia päiviä luvassa ensi viikolla :).

weatherc

#19
Talvi tuli myös Suomen puolelle kylään, kuva Saariselältä...