Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Elokuun 2012 kylmät yöt.

Aloittaja Jussa, perjantai, 31.08.2012, 16:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Sääasema Taivalkosken mittauspaikalla on ollut sikäli poikkeuksellinen elokuu, että pakkasta on mitattu peräti yhdeksän vuorokauden aikana. Näistä 20.8 mitattiin -4,6 ja 31.8 peräti -4.7. Tämä toisuu ilmatieteenlaitoksen tilastojen mukaan 3 kertaa sadassa vuodessa.

Paikallisesti Siekkisen sääasema on erittäin hallanaralla alueella, mikä näkyy korostetusti kylminä öinä.

Naruskan Ukka Matinpoika

Puolenkymmentä miinuksella käynyttä yönseutua on Naruskallakin elokuulta. Oikeammin niitä taitaa olla kuusi kappaletta, kun viime yön nettiyhteyshäikän vuoksi ei ole kirjautunut kaikkia lukemia.

Täällä marjasadon kanssa on toistaiseksi tilanne niin, että aivan korkeimmille vaaroille pakkanen ei ylettynyt, vaan Mummeli kiikutti vielä tänäänkin pikkusangollisen mustikoita tuosta lähivaarasta. Alavammilta paikoilta marjasato menetettiin jo pari viikkoa sitten.

Elokuun keskilämpötila on nippanappa kymmenen asteen päälle, kunhan se valmistuu. Ei näitä tämmösiä kolmea enempää sataan vuoteen kukaan varmaankaan kaippaakkaan... :o

www.naruska.com

Jussa

Minä laskin mukaan kaikki vuorokaudet, eli senkin esim. kun viimeyönä mentiin pakkaselle vanhan vuorokauden puolella, eli tilastoon nasahti kaksi pakkasvuorokautta :)