Weather Channel osti Wundergroundin

Aloittaja weatherc, maanantai, 02.07.2012, 22:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

angle

Pitäisikö masinoida mielenosoitus WU:n säilyttämisen puolesta, esim. joku tietty päivä ei dataa WU:n suuntaan.

weatherc

Napsittua wx-foorumilta:
LainaaMany Weather Underground features, such as our Personal Weather Station data, WunderMap, and my blog, are scheduled to also appear on the weather.com web site in the coming months.

Muutama juttu aiheesta:
http://www.nytimes.com/2012/07/04/us/as-weather-channel-buys-weather-underground-fans-fear-change.html?_r=1
http://www.hollywoodreporter.com/news/weather-underground-readers-rebel-weather-345041

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: angle - torstai, 05.07.2012, 09:23
Pitäisikö masinoida mielenosoitus WU:n säilyttämisen puolesta, esim. joku tietty päivä ei dataa WU:n suuntaan.

Pidän ajatuksestasi hyvin paljon, mutta epäilen sen kykyyn vaikuttaa mitään. Vaikka kaikki Suomen WU:n suuntaan lähettävät asemat lopettaisivat lähetyksensä, sanotaan nyt vaikka 31.07.2012 kello 23:59:59, puhuttaisiin vain yhden maan kaikista harrasteasemista, joita Suomessa on koko WU:n mittasuhteessa lähes olematon määrä (= raa'asti arvioituna kymmeniä). Meidän yhteistuumainen "katoaminen" kartalta ei luultavasti näkyisi heillä oikeastaan mitenkään muutoin, kuin yhden pienen pläntin säätietojen puuttumisella, METAR-asemia lukuunottamatta. Sille myöskään tuskin kovin moni mitään sanoisi sillä WU on rapakon toispuolinen palvelu, jonka käyttäjäkunta on todennäköisesti kiinnostunut pääosin heidän mantereen säätilasta ja siinä ei luultavasti yksi vanhan mantereen maa paljoa vaakakuppia heilauttaisi, kun päätökset ovat jo tehty. Jos siellä vastaava protesti tehtäisiin, se näkyisi huomattavasti todennäköisemmin silloin. Periaatteessa tuolla protestilla, jos sellainen pidettäisiin, kopautettaisiin loppupeleissä vasaralla omaan peukaloon, sillä ne asemat, jotka eivät dataa säilö itselleen pitkäkestoisesti, menettävät tällöin datansa tarkkuuden ja jatkuvuuden.

The New York Times-lehdessä sanottiin, että kauppasummaa ei julkistettu. Summan on tosin täytynyt olla sellainen, ettei Alan Sterembergin tarvitse ainakaan miettiä rahan riittämistä eläkepäivillään (tai ylipäänsäkään).
Lisäksi koko kuviota synkentään tämä kohta:
Lainaus käyttäjältä: The New York Times
Every so often one of the bosses of the Weather Channel had tried to buy Weather Underground, company officials said, and every so often the site politely declined. But this time was different.

"In the past three years, we've gotten our act together and become a mature company," Weather Underground's president, Alan Steremberg, said in a telephone interview. "We've had amazing growth." Now, he said, it was time to get help from a bigger company.

Niille, joille englanti ei taivu ihan tuosta noin vain, käännettäköön teksti, että:

"Useampana kertana The Weather Channelin pomot ovat yrittäneet ostaa Weather Undergroundia, mutta yhtä monena kertana Weather Underground torjui tarjouksen kohteliaasti, sanotaan (TWC-)yhtiön johdosta. Mutta nyt asiat olivat toisin.
"Viimeisen kolmen vuoden aikana olemme ottaneet itseämme niskasta kiinni ja kasvaneet kypsäksi yhtiöksi. Meillä on ollut uskomaton kasvu", sanoo WU:n puheenjohtaja Alan Steremberg puhelinhaastattelussa. Hänen mukaansa oli aika saada apua suuremmalta yhtiöltä."

Eipä tuohon paljoa jää mielestäni epäselvyyttä siitä, mikä oli tuossa takana: Kun rahaa saatiin kasvun myötä enemmän, niin miksei sitä sitten maksmoitaisi.  :-\
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

LainaaPitäisikö masinoida mielenosoitus WU:n säilyttämisen puolesta, esim. joku tietty päivä ei dataa WU:n suuntaan.

Pelkästään FinWx-yhteisön mielenosoitus ei kyllä mitään muuttaisi, mutta jos wx/ww/sandaysoft/ym.-foorumien pws-läiset löisi päät yhteen niin voisi olla jotain vaikutustakin. Tosin, mitä sitä tässä vaiheessa vastutettais? Tähän asti on saldona että TWC/NBC/Comcast osti WU:n (ja Steremberg & co todennäköisesti kääris siitä hyvät rahat) mutta mitään ei ole muuttunut, vielä.
Siinä vaiheessa kun esim. pws-data ilmestyy weather.comiin ilman korvasta pws-asemille tai xml-data menee maksulliseksi on asia erikseen.

Saman hetkellä kun xml-data menee maksulliseksi lopettaa myös kasa skriptejä saratoga-pohjaisilla sivulla toimintansa. Ken kertoi jo että silloin menevät kyseiset skripit roskiin samantien. Ongelma lienee suurempi lätäkön toisella puolella, meillä on yr.no:t ja sun muut täällä Euroopassa mutta katoaa tämän puolen sivultakin jokunen skripti siinä vaiheessa.

Vaikei mitään vielä ole tapahtunut niin on kuitenkin hyvä varautua muutoksiin ettei käy hassusti ja kaikki data jäi TWC:lle ilman omaa kopiota.

Yksi asia on kuitenkin selvää, että pws-osastolla on selvä vatsustus säädatan kaupallistamista vastaan. Ja hyvä että onkin.

Jos multa kysytään niin arvio on että WU sulautetaan jollain aikataululla weather.comiin koska kahta sivustoa ei kannata pitää pystyssä. Tämä tapahtunee suht nopeasti jotta hyödyt alkaisi juoksemaan.
Koska siellä on jo xml-data maksullista niin maksullisuus siirtyy myös pws-puolelle. Koska pws-läiset ovat, aivan oikein, tätä vastaan ja siten vetävät töpselin seinästä WU:n suuntaan, loppuu pws-osasto ennemmin tai myöhemmin ja PWS-data korvataan NBC:n/TWC:n omilla mainoksilla jostain mitään-sanomattomasta talkshowsta.


angle

Kuitenkin minusta olisi tärkeää ilmaista datan jakajien huoli WU:n tulevaisuudesta Weather Channelin johdolle ennenkuin se tulevaisuus tapahtuu. Sitten onkin jo vaikeampi muuttaa tilannetta. Esim. vaikka joku englanninkielinen nettiadressi jota sitten mainostettaisiin eri foorumeilla eri maissa.

Voihan se tietysti mennä niinkin että WU muuttuu vaan itsenäiseksi "välilehdeksi" tuonne Weather Channelille ilman sen suurempia surinoita.

weatherc

LainaaKuitenkin minusta olisi tärkeää ilmaista datan jakajien huoli WU:n tulevaisuudesta Weather Channelin johdolle ennenkuin se tulevaisuus tapahtuu. Sitten onkin jo vaikeampi muuttaa tilannetta. Esim. vaikka joku englanninkielinen nettiadressi jota sitten mainostettaisiin eri foorumeilla eri maissa.
Se on totta kyllä. Mutta kuunteleeko TWC kuitenkin pientä pws-joukkoa? Todennäköisesti vain niin kauan kun se ei maksa mitään tai voitto ei pienene sen takia. Ja, unohtamatta, niin kauan kun saa oman korporaation mainoksia sivulle kuin sivulle ja mielellään xml-datan joukkoonkin. Eli vaikkei WU minekkään hävisikkään, säädataa siltä sivulta saanee jatkossa suurennuslasin kanssa etsiä että löytäisi.
Entinen Weather Channelhän on kuulemman mukaan kaikkea muuta kun sääkanava nykyään, pikemmin tv-kanava jossa säätä, realtyä pukkaa tuutin täydeltä. Eli niin hyvn NBC pitää "vanhat systeemit" tallella mitä se ostellut.

weatherc

Kummallisuudet alkoi jo.
Wx-voorumin porukan mukaan "stationimage":t on alkanut katoilemaan.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: angle - perjantai, 06.07.2012, 17:31
Kuitenkin minusta olisi tärkeää ilmaista datan jakajien huoli WU:n tulevaisuudesta Weather Channelin johdolle ennenkuin se tulevaisuus tapahtuu. Sitten onkin jo vaikeampi muuttaa tilannetta. Esim. vaikka joku englanninkielinen nettiadressi jota sitten mainostettaisiin eri foorumeilla eri maissa.

Jos sellainen järjestetään, allekirjoitan sellaisen kyllä mielelläni, omasta varauksellisuudestani huolimatta.
Itse en tosin ole valmis aloittamaan sellaista, koska FinWX on yhteisönä niin pieni ja paikallinen, ettei sillä olisi vaikutusta, eikä TWC todennäköisesti asiaa juurikaan noteeraisi senkään takia, että protesti kantautuu vanhan mantereen pohjoisesta kolkasta - paikasta, jonka säämittaustiedoilla ei ole vaikutusta siihen, miten USA:ssa ennustukset tehdään. WU:n katoamisen vaikutus tuntuisi täällä lähinnä kiusalliselta. Vaikutus USA:ssa sen sijaan onkin useampaa kertaluokkaa suurempi. Ymmärrän erittäin heidän tuskan. Se ei ole vain TWC/NBC-vastaisuus, joka päällimmäisenä näkyy - se on myös se, että harrastajilla ei ole taustalla mitään keskittynyttä, WU:n kaltaista yhteisöpalvelua, mihin tukeutua WU:n (mahdollisesti) kadotessa. Jos sellainen olisi, mieliala ja kommentit olisivat varmasti aivan toisenlaiset.

Toistaiseksihan tilanne on sellainen, että säädata kulkee yhtiölle (WU). Näin se mahdollisesti tekee edelleenkin, vaikka kyse onkin TWC:stä - siihen asti ainakin kunnes he vetävät PWS:ltä töpselit seinistä tai datan jakelua heille vaikeuttavat. Sen aikaa data kulkee ainakin minulta sinne. Niinkuin weatherc asian totesi aika hyvin, TWC pitänee PWS-puolen hengissä niin kauan, kuin se istuu heidän suunnitelmiinsa. Täysmittainen "lakko" luultavasti vain nopeuttaisi PWS-datan käytön loppumista ja koska mitään korvaavaa palvelua ei siis ole tässä vaiheessa olemassa, ainakin USA:ssa harrastajat kärsisivät joka tapauksessa.

Lainaus käyttäjältä: angle - perjantai, 06.07.2012, 17:31
Voihan se tietysti mennä niinkin että WU muuttuu vaan itsenäiseksi "välilehdeksi" tuonne Weather Channelille ilman sen suurempia surinoita.

Tämä on mahdollista, mutta ottaen huomioon sen, miten NBC on asiat aikaisemmin hoitanut ostamiensa yhtiöiden osalta, tällainen siirto voi oikeasti tapahtua. Se isoin kysymys on vain siinä vaiheessa se, kuinka kauan sellaisella on tilausta ja kuinka kauan tuollainen "välilehti" tuolla säilyisi?
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

jamo

Itse lopetin datan lähettämisen tuossa heinäkuun alussa. No tänään huomasin että sieltähän löytyy tietoa Limingan asemasta.
Siitä asti kun lopetin suorat datan lähetykset ovat tiedot menneet APRSWXNET:n kautta  :o
Niin se data liikkuu täällä netissä.

jamo

systeemi

Itse lähetän vielä tuonne, kun ei muuta paikkaa ole. Jahka tästä saa aikaiseksi niin, mysql kanta laitetaan pystöön.


Muuten samoilla linjoilla olen edelleen että datan lähetys loppuu heti kun saan jonkin korvaavan käyttöön.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi