NWN:ään säteilysuojapakko

Aloittaja weatherc, sunnuntai, 20.05.2012, 15:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

LainaaMinulle ainakin on hyvin tärkeää, että lämpötila ja muutkin arvot on juurikin todellisia eikä edes melkein. Eihän muuten omaa sivustoa kehtaisi kellekkään mainostaa. Ja vaikka kyseessä on harrastus, on se vakavaluontoinen mittausten oikeellisuuden suhteen

Tullut nyt seurattua noita lukemia pikkasen enemmän ja täytyy sanoa että Suomalaiset asemat ovat kyllä yleisesti ottaen todella hyvin hoitaneet tonttinsa.
Rajoitin tullee testiin viikonloppuna jolloin laitan ne asemat siihen jotka nyt olen laittanut paperilappuselle. Niitä on tällä hetkellä 10 kpl eikä ainuttakaan Suomesta.

Tuossa Jussan kuvassa nähdään miten yksinkertainenkin se voi olla ja silti toimia :)

Snowi

Arvostan kyllä niitä, jotka jaksavat nähdä vähän vaivaa lämpötila-anturin suojaamiseen, sillä lämpötiloissa häiritsee eniten jos lukema on päin mäntyä :). Daviksen vakiosuoja 24/7 aurinkopaneelilla toimivan tuulettimen kera näyttää myöskin toimivan erinomaisesti, sillä kaikki omat asemat ovat pärjänneet loistavasti kevätauringon kanssa. Mutta säästää hyvin rahaa jos tosiaan näkee vähän vaivaa Jussan tyylisen suojan rakentamisessa.

weatherc

Koeajo systeemistä käynnissä :)
Listalta katosi 11 asemaa ja jos toimii niinkun pitäisi niiden pitäisi palautua kun aunrinko laskee....

Argonex

Mulla pääsee aamuaurinko paistamaan tuohon anturiin 4-8 välistä jonkunaikaa ja näköjään se ei sitten ihan äkkiä laskeudu normaaliin lukemaan vaikka paistaminen loppuukin. Jotain tuolle pitäisi tehä kun kerkeäisi. Näkyy aamuselta pomppivan toplistassa asema.
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää

systeemi

No niin säteilysuoja näyttäisi pelavaan ja tällä hetkellä ilman puhallinta. Puhallin on kyllä paikoillaan, muttei päällä.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

uskela

Hämeenkyrön asemani ei ole näkynyt kartalla pariin päivään, liekö syynä liian alhainen lukema verrattuna lähiasemiin  ;D  vai se että asemani on yleensä sammutettuna yöaikaan ?
Minulle voi myös lähettää ton "lumisalasanan" !
Sääasema Hämeenkyrö, uskela
http://koti.mbnet.fi/vp2

weatherc

#16
LainaaHämeenkyrön asemani ei ole näkynyt kartalla pariin päivään, liekö syynä liian alhainen lukema verrattuna lähiasemiin  Virnistää  vai se että asemani on yleensä sammutettuna yöaikaan ?
Siellä on tällä hetkellä iiiso nippu asemia jotka luokiteltu "liian suuri ero edelliseen dataan". Suurin osa, mukaanlukien oma, johtunee juuri tuosta ettei se jostain syystä osaa ottaa huomioon sitä että kuin vanha edellinen data on...Tutkitaan...

EDITTIÄ: Suurin osa palutui linjoille pikku muutoksen jälkeen myös Hämeenkyrö sekä Kemi :)

SääSami

LainaaSuomalaiset asemat ovat kyllä yleisesti ottaen todella hyvin hoitaneet tonttinsa.

Kyllä suomalaisillakin asemilla on parantamisen varaa. Useilla asemilla on ainakin joku hetki aurinkoisesta päivästä kun lipsahtaa helteen puolelle. Tänä kylmänä kesäkuuna helteet on kyllä ollut harvassa vaikka joillakin asemilla niitä riittää kuukausikäppyröissä. Tsempatkaa vähän niin saadaan lukemat kohilleen!
Itse tein valkoisesta muoviämpäristä lisäsuojan. Pohja pois ja sääsuojan ympärille kiinni. Poistaa ylimääräiset auringon säteet kun on varjostin ympärillä ja useita senttejä ilmarakoa välissä.

Jussa

Jep, kyllä suomalaisillakin asemilla näyttää olevan jopa yli 5 asteen vääristymiä aurinkoisina päivinä. Kesäkuulta taitaa kaikki yli 28 asteen lukemat olla aurinkolukemia Suomessa.

jamo

Jos tosiaan katsoo kaikki pohjoismaat, niin Suomella on kuusi sijaa top tenissä kesäkuussa.
Sääasemaharrastaja osannee arvioida tietojen oikeellisuuden, mutta mites se satunnaskävijä?

jamo