Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2012

Aloittaja systeemi, torstai, 01.03.2012, 13:04

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

Snowi

Aivan uskomattomat kelit on ollut viime päivinä. Nyt on jo kunnon kevään tuntua ilmassa, mutta lumi ei ole lähtenyt vielä juurikaan sulamaan. Kyllä se vaan pitää selvästi plussan puolella olla, jotta noin tapahtuu, pelkkä auringon säteily ei juurikaan asiaan auta, vaan vain pinta lähinnä sulaa.

Nyt on pakastunut yllättävän paljon, sillä kohta mennään jo -10 asteessa. Ennusteetkaan eivät aivan näin nopeata lämpötilan laskua povanneet tälle illalle.

weatherc

Ei ole kovin keväiset nuo lukemat ei, -14.5 ja suunta alaspäin...
Tähän tahtiin kun jatkuu niin ei ole -20 kovin kaukana aamulla  ;D

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 06.03.2012, 23:28
Ei ole kovin keväiset nuo lukemat ei, -14.5 ja suunta alaspäin...
Tähän tahtiin kun jatkuu niin ei ole -20 kovin kaukana aamulla  ;D

Eivät ole todellakaan. Tuo taisi olla talven "viimeinen hurraa".
Lohjan Gruotilassa mitattiin tämän päivän kylmimmäksi lukemaksi -19,7°C, kello 06:20, eli aika hyytäväksi meni ja samalla laitettiin tauluun kyseisen observaatiopisteen epävirallinen kylmin Maaliskuun lukema.

Muualla oli kylmempääkin. Turunväylällä Helsinkiin mennessä pisti yksi tien varressa, jonkinlaisen alavan alueen pohjalla oleva taulu paremmaksi. Se ilmoitti ilman lämpötilaksi -21°C...  :P

GFS-ennuste, kello 02:00 Suomen aikaa ennustelee Lohjan koordinaatteihin sellaista, että kovimmat pakkaset ovat nyt takana päin ja viikonlopusta alkaen, matalapaineen töniessä kylmän korkeapaineen pois kuvioista, lisääntyy pilvisyys, mutta lopputuloksena myös lämpötila lähtee nousuun. Myös lumisateet muuttuvat rännän kautta vedeksi 10.03.2012. Lämpötila on yölläkin 0°C ja -5°C:n välissä, joten jos merkit pitävät yhtään paikkansa, pitäisi kevät tärähtää toden teolla käyntiin 15.-31.03.2012 välillä.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Snowi

Tulipas jäätävät lämpötilat vielä näin maaliskuuksi :). Täällä päästiin tasan -18 asteeseen, jonka jälkeen alkoi huima lämpötilan nousu, joka päättyi -1.2 asteeseen. Nyt onkin hyvin tyypillistä keväistä säätä kun yöpakkaset saattavat olla ihan kipakoitakin, mutta päivällä on jo mukavan lämmintä. Kuitenkin tuollainen -20 astetta ei ole mikään kovin tavanomainen lukema täällä Etelä-Suomessa maaliskuussa. Itseasiassa kun äsken katsoin, niin tuo aamuinen -18 on kylmin maaliskuun lukema, mitä oma asema on mitannut vajaan 2.5 vuoden historian aikana. Viime vuonna kylmin maaliskuun lukema oli vain -11.1 astetta :)

Ennusteet lupaavat vielä seuraavat pari yötä ihan pirtsakkaa pakkasta, mutta sen jälkeen lauhtuu sitten kunnolla ja todennäköisesti aika lopullisesti. Toivottavasti tulee lämmin kevät ja siten jäät sulaisi ja vedet lämpenisivät nopeammin, jotta alkaisi sitten ukkoskausi mahdollisesti vähän aikaisemmin  ;D

weatherc

Täällä ei aamuinen -18.6° vielä ollut ennätyskamaa, ennätys on vuodelta 2006 jolloin maaliskuussa oli -21.6°, eikä alle -10 niin tavatonkaan ole, 5:ssä maaliskuusta 7:stä ollaan oltu sen alle.  ;D

Jussa

-26 täällä aamusta :) Viimevuonna tosin vielä maaliskuun lopullakin mitattiin kylmempiä lukemia, että ei mitenkään tavatonta täällä. Joku -30 ja kylmempi tähän aikaan alkaa olla jo harvinaista täälläkin.

Snowi

Jälleen oli mukava selkeä pakkasyö täällä etelässä. Pohjoisessa on puolestaan nähtävästi menty ihan kiitettäviin lukemiin näin maaliskuuksi :). Erot olivat tosin isoja, sillä esim. omalla Rovaniemen asemalla päästiin viime yönä vain vajaaseen -10 asteeseen, mutta vähän idemmässä Naruskalla ja Taivalkoskella ollaan näköjään päästy -20 asteeseen ja Taivalkoskella jopa alle -27 asteeseen, joka olisi jo lähellä Klaukkalan aseman ennätystä :).

Nyt on menossa jo viides päivä putkeen jolloin on käytännössä ollut täysin pilvetön taivas. Harmin kun tuohon taitaa tulla tänään muutos sillä illalla näyttäisi jo vähän pilvistyvän ja viimeistään huomenna aamulla on taivas jo hyvin pilvinen täällä etelässä. Tietynlaista uutta virtaa tuosta auringosta selvästi saa ja on kyllä piristänyt mieltä mukavasti :). Itse melkein sanoisin kevään olevan suosikkivuodenaikani, sillä keväällä pilvisyys on muistaakseni vähäisintä kaikista vuodenajoista, päivät pitenee ja ollaan menossa kohti kesää ja ukkoskautta  ;D

Viime yönä oli hyvin iso ero Klaukkalan ja Helsingin rannikon lämpötiloissa ja muutenkin Helsingin Lauttasaaren asema näyttää elävän aivan omaa elämäänsä Klaukkalaan verrattuna. Viime yönä Klaukkalassa päästiin alle -16 asteen, mutta Helsingissä vain noin -6 asteeseen. Päivällä puolestaan Klaukkalassa saatetaan nousta jo lähelle nollaa kun taas Helsingissä sää pysyy selvästi pakkasen puolella. Tuossa näkyy selvästi näin keväälle tyypillinen sisämaan ja rannikon ero lämpötiloissa.

Naruskan Ukka Matinpoika

Eilinen selkeä pakkasilta lähes täydellä Kuulla höystettynä poiki Naruskan pohjoiselle taivaalle kello 23:n paikkeilla kohtuullisen kirkkaita revontulia. Parin minuutin kirkkaimpaan sessioon ehti Mummu makuuhuoneen ikkunasta kamerankin kanssa.  :o ;D

www.naruska.com

Snowi

Tänään saattaa olla luvassa hieno valonäytös siellä pohjoisessa ja mahdollisesti myös me täällä Etelä-Suomessa saamme nähdä revontulia. Itse en edes ole varma olenko ikänä revontulia edes nähnyt, joten se kertoo siitä kuinka harvinaisia ne näin etelässä ovat :). Toivottavasti saadaan edes jotain väriä täällä etelässäkin.

Jussa

-27,6 tosiaan aamun kylmin lukema. Meinaa jo vähän haitata polttopuun tekoa kun ei heti aamusta viiti lähteä mehtään ;) No onneksi nopeaan aina lauhtuu ja työmaalle pääsee pihalta. Saattoi jopa käydä niin, että nyt tuli maaliskuun kylmin lukema, nythän on luvattu lauhtuvaa ja kevät alkaa edetä.