Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Hyvästi Google

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 25.01.2012, 14:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

djmake

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 26.01.2012, 15:39
Huolestuttavin tieto tuossa tapauksessa Google on mielestäni se että kuten tuossa enkku-viestissäkin tulee ilmi on että voivat vakoilla Gmail-sähköposteja ja kuten siinä esimerkissä oli, kaksi kolleegaa sopii tapaamisesta ja sen paikkatietoa voidaan käyttää jonkun sosiaalisen median karttasovelluksessa, mitä ne tuskin haluavat. Tämähän selvästi rikkoo lakia/kirjesalaisuutta.

Gmailissa on useampikin osoite ja ainakin itse olen asian ajatellut niin, ettei sen kautta mitään kriittistä. Luottamus ei ole koskaan ollut se, etteivätkö maileja seuraisi.
En noita kaikkia ehtoja kyllä tavannut läpi, mutta luultavasti sama koskee sitten google docsiakin. Sääliksi käy niitä, jotka ovat siihen ansaan kävelleet, että ovat ottaneet moisen omaan/yrityksensä käyttöön. Data on googlella, eikä kukaan anna mitään takeita ainakaan enää sen käytöstä. Poistaminenkin lienee facebookin tapaan niin ja näin.

Lainaa
Joku wx-foorumilla ehdotteli että maileja pitää lähtien alkaa lähettämään "encrypted and scrambled images"-muodossa  ;D

En lähtisi liputtamaan senkään puolesta, etteivätkö ainakin yrittäisi purkaa tuollasiakin. Ja vaikka muoto olisi mikä, niin turhan paljon saavat kuitenkin tietoa.

Lainaa
Noin muutoin niin on valitettavasti aika vaikeata päästä siitä eroon, halusi tai ei, lähes kaikki websivut käyttävät G:n Analyticsiä, suurella osalla sivuilla on joku skritpi (javascripti, fontti tms.) joka haetaan G:n CDN-serveriltä jota ilman sivut ei toimi kunnolla, Google-mainokset löytyy aika monelta sivulta, GoogleMaps löytyy sieltä sun täältä jne. jne. Kaikesta menee luonnollisesti tieto G:lle sekä että osa tallentaa selaimelle keksin jonka avulla G voi seurata sua muutenkin, jota se voi käyttä hyödykseen esimerkiksi mainosten kohdentamisessa.

Lukeudun siihen ryhmään, josta kaikki eivät todellakaan pidä. Eli siis analytics on blokattuna ollut jo jonkinlaisen ajan. Ei kaikilla koneilla kyllä, mutta tällä pääkoneella/selaimella. Sama koskee kyllä facebookia ja paria muutakin. Tosin päälle tulevat googlen keksit. Niistäkään ei voi sanoa, mitä milläkin tehdään. Nopeasti laskien oli taas kertynyt toistasataa suoraan googleen liittyvää. Ja jos aiot disabloida jotain googlen ominaisuuksia, niin siihenkin tarvitset keksejä. Eli jokatapauksessa tahtovat niitäkin tunkea koneelle.

Lainaus käyttäjältä: miihkali - torstai, 26.01.2012, 07:31
Olen tässä turhautuneena odottanut sitä saakutan kiinanpostia, jossa pitäisi tulla taulu-pc eli android-kone. Onko tosiaan näin, että sen käyttö onkin sidottu Googleen? Tiedän, että joissakin androideissa kone kysyy eka käynnistyksellä google-tiliä. Siis, kone on aina Googlessa kiinni auki ollessaan?

Itsekin otin käyttöön ihan tutustumismielessä kakkospuhelimeksi Androidin. Pitkälle sitä lykkäsin, mutta nyt hetken sen sielunelämää katsellut. Ja kyllä se tosiaan on jotain niin surullista, mitä kuvittelinkin. Voihan sillä jotain asioita tehdä ilman googlea, mutta todella monessa olet sen kanssa tekemisissä. Oletuksena kontaktit ja kalenterit ja muut nekin synkataan googlen systeemeihin. Asioita, jotka eivät ainakaan omastamielestäni ole mitenkään hyväksyttävissä. Päälle vaikkapa tosiaan paikannus ja muuta mukavaa. Ja nyt näiden uusien ehtojen myötä homma muuttuu googlelle entistä vapaammaksi. Eli käytännössä tietää oikeasti kaikesta kaiken.

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - torstai, 26.01.2012, 12:07
Listatkaa nyt hyvät tietäjämme ne asiat, jotka on pakko hyväksyä, jos tietotekniikkaa normaali ihminen normaalielämässä hyödykseen käyttää. Kaikessa pahassa on aina jotain hyvääkin. Ja kaikessa hyvässä pyrkii aina olemaan jotain pahaakin.

Kyllä se siihen on pelottavasti menossa, että kaikkien pitää olla sosiaalisia ja kaikki tieto on yhteistä. Siis oikeasti kaikki, eikä vain se, jonka itse haluat yhteiseksi saattaa. Maailma, jollaisessa en ainakaan itse haluaisi elää.

Vaikea googlesta on tosiaan eroon päästä. Mutta kun minimoit googlen palveluiden käytön, etkä omista Android-puhelinta, niin jotenkin vielä selviää. Eli mieluusti ei tietysti edes gmailia, eikä varsinkaan mitään google plussaa tai muuta. Ei mitään kustomoituja googlen "etusivuja", ei todellakaan mitään google docsin käyttöä. Eikä mitään tietoja googlelle, mitä ei ole oikeasti pakko antaa. Ja vaikka toki tieto kulkee muutenkin, niin ei myöskään ole mitään tarvetta olla kirjautuneena googlen palveluihin koko aikaa. Sijainnin paikantamislupakin on syytä harkita toisenkin kerran. Tosin ilman lupaakin tietävät turhankin tarkasti.
Kyllähän sitä dataa kerätään jokatapauksessa melkoisen paljon. Mutta kun kaikkea ei suosiolla googlelle itse kerro, niin eivät välttämättä tiedä ihan kaikesta kaikkea.

weatherc

LainaaEli siis analytics on blokattuna ollut jo jonkinlaisen ajan.
Tuossa on yksi pikku mutta, analyticsin hakemaa js-filua voi ihan luvallisesti puskea sivun omalta serveriltä eikä hakea sitä Googlelta. Ja, kun "ulkopuolinen" .js-filu on kyseessä sen voi nimetä miksi vain. Kuten myös G:n mainosten hakeamaa .js-filua. Eli perinteinen ga.js-filun blokkaus ei ole vedenpitävä.

Muutoin täyttä asiaa djmaken viesti :)

Naruskan Ukka Matinpoika

Minusta kait alkaa tuntumaan siltä, että tämmöiset paikannus- ynnä muut tiedot eivät miinusmerkkisenä koske ihan tavallista taatelintallaajaa. Jos niitä tietoja käytetään mainostamisen edistämiseen, niin sitä samaahan tapahtuu muillakin menetelmillä kuin paikantamalla. Eihän sitä tarvii montaa päivää Opel -merkkistä autoa omistaa, kun postiluukussa rapsahtaa huoltotarjouksia. Tavallisen ihmisen tavalliset rehelliset kulkemiset siellä ja täällä saa minun puolestani tallennella, koska ei sillä tiedolla loppupeleissä kukaan juuri mitään tee. Jos mainostaja hyötyy siitä tiedosta, missä kaupassa tai baarissa joku käy säännöllisesti, niin väliäkös sillä. Tiedetäänhän se pienellä paikkakunnalla muutenkin.

Onhan siinä paikannustiedossa se toinenkin puolensa: sinä itse tiedät sijaintisi. Itse en omaa Androidpuhelintani ajattele itselleni vaarallisena ja kiusallisena välineenä, vaan pelkästään hyötykamppeena. Sillä säästää paljon omia askeliaan ja vaivannäköä, kunhan vain vielä paremmin oppisi kaikkia ominaisuuksia hyödyntämään. Kohtuullisestihan tuo Samsung toistaiseksi toimii myös puhelimena.

Kerättiinhän ihmisistä paperimuodossa muutamassa itäisessä järjestelmässä tietoja. Sinne kertyi läjäpäin paperipaaleja, joiden "tiedosta" loppupeleissä ei ollut hyötyä kerääjälle. Niin se on tässä Googlenkin hommassa. Joku tieto on rahaksi muutettavissa, mutta Ukankin tulemisissa ja menemisissä paikasta toiseen on vähänlaisesti sellaista tietoa, jolla joku rikastumaan pääsee.

Unettomiksi menevät yöt, jos alkaa liikaa miettimään, mitä sinusta missäkin tiedetään. Maailma on mennyt ja menossa sellaiseksi, että pintaraapaisu sinusta kuitenkin vain tiedetään ja ketään kiinnostatkaan, jos et ole julkkis. Tavallisesta ihmisestä ei näillä Googlen jutuilla julkkista tule. Ja paljon on ihmisiä, joista ei tiedetä mitään, mutta vastapainona hekään eivät tiedä oikeastaan mistään mitään. He kun elävät ilman mitään tietoteknistä välinettä. Ja postikin kulkee vain huutamalla.


www.naruska.com

djmake

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 26.01.2012, 17:24
LainaaEli siis analytics on blokattuna ollut jo jonkinlaisen ajan.
Tuossa on yksi pikku mutta, analyticsin hakemaa js-filua voi ihan luvallisesti puskea sivun omalta serveriltä eikä hakea sitä Googlelta. Ja, kun "ulkopuolinen" .js-filu on kyseessä sen voi nimetä miksi vain. Kuten myös G:n mainosten hakeamaa .js-filua. Eli perinteinen ga.js-filun blokkaus ei ole vedenpitävä.

Kyllä, tämä on ihan tiedostettu asia. Siis ettei ihan kaikkeen pure yksinkertainen esto. Mutta melko pitkälle kuitenkin ja koska kokonaan blokkaaminen on kovin hankalaa, ei vaivannäkö välttämättä edes kannatta. Kaikkea mahdollista ei saa pois niin pitkään, kun netissä on.
Jokatapauksessa siis tällähetkellä on blokattuna kaikki google-analytics.comin kautta tuleva, eikä pelkästään tuo scripti. Plus muut blokkaukset päälle, muttei mitään ihmeitä. Mainokset jäävät kuitenkin filtteriin, joten enpä ole liikaa jaksanut päätäni vaivata.

Huolestuttavaa tässä onkin sitten se, että moni ilmainen Android-ohjelma näyttää noita mainoksia. Ja niitä ei sitten niin helpolla saakkaan blokattua. Tähän vielä päälle se, että joka ainoa softa haluaa kaikki mahdolliset oikeudet, niin sitäkautta kulkee kyllä dataa molempiin suuntiin turhankin paljon.

Lainaa
Muutoin täyttä asiaa djmaken viesti :)

Joskus niinkin :)

Snowi

Ukan linjoilla vähän itsekin, että liian vainoharhaiseksi ei kannata ryhtyä. Meidän liikkeitä seurataan tälläkin hetkelläkin siellä sun täällä, mutta raja menee kyllä siinä, että henkilökohtaisia viestejä ei saisi missään nimessä lukea. Nämä on tarkoitettu vain sille toiselle osapuolelle. Pääasiassa näitä tietoja meistä käytetään mainostamisen edistämiseen, eli periaatteessa siinä ei ole meille mitään haittaa, kunhan eivät ala tyrkyttämään mainoksia väkisin seillaisiin paikkoihin, joihin et sitä halua.

Itse olen kuitenkin hitusen vainoharhainen ja olen ollut hyvin tarkka mitä olen nettiin pistänyt. Kuviakaan minusta ei sieltä vielä vähän aikaan löytynyt ainuttakaan, mutta nyt niitä on jo muutamia. Kirjoitukset pyrin kirjoittamaan niin, että ne kestävät päivän valoa lähes missä tilanteessa tahansa, eikä pitäisi potkuja tai poliisia tulla niiden takia, tosin ei minulla mitään sellaista salaisuutta olekaan, johon poliisia tarvitsisi  ;D.

Itsellä ei ole bonuskorttejakaan sen takia, kun niillä seurataan ostoskäyttäytymistä. Nykyään tosin en ole aivan yhtä varovainen kuin aikoinaan, mutta järkeä pyrin silti aina noudattamaan.
Googlen palveluja en itseasiassa kovinkaan paljon käytä. Hakukone on se suurin ja sitten läppärissä mulla on Google Chrome, mutta harvoin sitä läppäriä käyttää. Google Mapsiakaan ei enää tarvitse niin paljon, sillä Nokia Maps on yhtä loistava nykyään. Tietenkin Google Earth on ihan mukava lelu, mutta tähänkin tarjoaa vähän apua esimerkiksi Eniron ilmakuvat :). Sitten on GA, joka ei varsinaisesti minua "vakoile", vaan kaikkia sivulla kävijöitä. Sivustolla on myös käytössä muutama Googlen fontti ja sitä palvelua pidänkin erittäin hyvänä. Voipi olla, että isompikin osa sivuston fonteista siirtyy käyttämään Google fontteja, sillä sen verran valinnan varaa siellä on verrattuna perinteisiin css-fontteihin :)

weatherc

GA:ta on kuitenkin sen verran myös puolustettava että sen saman datan mitä se kävijästä saa irti saa myös irti millä muulla tahansa webanalyysillä, jos se vaan tukee sitä kyseistä dataa. Tai itse tehdyllä scriptillä. Eli sen puolen kyseessä ei ole mistään rakettitieteestä tai G:n omasta "keksinnöstä".  :)
Se missä GA ja analyysi X sitten saattaa poiketa toisitaan on miten sitä dataa käytetään.

Se mitä täällä tulee todennäköisesti tapahtumaan on että Gmail kyllä lentää romukoppaan jossain vaiheessa ja vaihtuu johonkin muuhun, muusta en sitten ole niin varma koska esim. GA:n kohdalla painaa myös se tosiseikka että siellä on yli kolmen vuoden datat. Tosin pitää kyllä tutkia asiaa että onko GA:ssa minkälaisia mahdollisia asetuksia datan käytön suhteen ja jos on ne ruuvataan kyllä mahdollisimman tiukaksi. (epäilen tosin).
Googlen karttoja en enää nordicissa harrasta laisinkaan sen jälkeen kun Nokia julkasi oman kartta-API:nsa. :)

miihkali

Liian innokas sosiaalisten sivustojen käyttö näyttää tuottavan myös murhetta. Hurja huhu kantautui korviin naisesta, joka oli laittanut kuvansa kaikkien ihaltavaksi naamakirjaan. Pelkällä nimihaulla ilman sisäänkirjautumista naamakirja esitteli naisen kasvot, jotka joku sitten oli kopioinut johonkin pornolinkkiin tarjoamaan ihastuttavaa seuraa. Etsiä siinä sitten syyllinen. Se nainen on varmasti muuttanut suhtautumistaan sosiaaliseen mediaan. Luulisin. Oman nimensä löytäminen netistä ei sinällään ole mikään ihmetapaus. Julkisissa asiakirjoissa ynnä muissa sellaisissa niitä nimiä on.


weatherc

#27
Törmäsin seuraavaan GA:sta heitin omasta blogista:
- IE:hen,Firefoxiin ja Chromeen löytyy palikka jolla estää että tiedot menevät GA:han.
- Myös sivujen omistajat voivat asetaa rajoituksia datan käytössä

http://analytics.blogspot.com/2010/05/greater-choice-and-transparency-for.html

nordciin meni heti kättöön _gaq.push (['_gat._anonymizeIp']);-pätkä :)

EDIT: Löytyi muuten GA:n syöveriestä (muokkaa tilitietojen alta) myös seuraanlainen asetus:
- Jaa Google Analytics -tietoni...
- Älä jaa Google Analytics -tietojani
Ja luonnollisesti oli asennossa "Jaa" kun G:stä on kysymys...

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: miihkali - torstai, 26.01.2012, 07:31
Olen tässä turhautuneena odottanut sitä saakutan kiinanpostia, jossa pitäisi tulla taulu-pc eli android-kone. Onko tosiaan näin, että sen käyttö onkin sidottu Googleen? Tiedän, että joissakin androideissa kone kysyy eka käynnistyksellä google-tiliä. Siis, kone on aina Googlessa kiinni auki ollessaan? Android Market on Googlen, mutta muualtakin softaa saa pilvin pimein. Tämän ei luulisi olevan este käytölle. Ei minusta näytä tulevan mitään ulkomaan ostajaa.. :'(

Ihan noin yksioikoinen tuo ei sentään ole.
Google-tili avaa koneesta useampia käyttömahdollisuuksia suoraan, joten tuossa Washington Post-verkkolehden kirjoituksessa asia oli vähän yliolkaisesti heitetty, että rekisteröinti estäisi suunnilleen koko kapineen käytön. Niin ei ole, mutta tuskinpa se estää Googlea taustalla hakemasta dataa siitä, mitä teet. Mahdollisuudet toki vähenevät, jos estät laitteelta luvan käyttää mm. langattomien verkkoja navigaatioapuna tai tökkäät GPS:n kokonaan pois päältä. Silloin ainakin Googlen haku puhelimella ihmettelee, että mikäs nyt on homman nimi kun paikkatietoa ei saa ja laittaa tuntemattomaksi paikan.

Eli kone ei ole Googlen palveluissa kiinni ainakaan suoraan yksilöitävissä olevilla tiedoilla, jos et ole Google-tiliä määritellyt siihen.

Jotenkin se varoituskello soi sisälläni hiljaisesti silloin, kun luin GMailin ja YouTuben tunnusrakenteen yhdistämisestä niin, että GMail-tunnareilla sinulla oli jo oma YouTube-kanava. Ilmeisesti siinä testattiin miten tuollainen operaatio olisi teknisesti mahdollista toteuttaa. Kun sen huomattiin olevan toteutuskelpoinen, alettiin Googlella nostamaan kierroksia ja tässä on nyt tämä integraatioihme USA:sta, jossa jokainen vähänkin Googlen kanssa tekemisissä oleva osa-alue yhdistetään saman tunnuksen alle.

Se, että GMailiin kajotaan niin, että se teknisesti mahdollistaa sähköpostivakoilun "oman elämäsi helpottamisen" nimissä on kyllä sellaista fuulaa, että alta pois. Helmikuussa tämä mies uudelleenlataa Android-luurinsa firmiksen alusta alkaen sisään ja kieltää (ja poistaa) kaiken, mikä Googleen on sidoksissa, niiltä osin, kuin se vain on teknisesti mahdollista ilman, että puhelimen toiminnot kärsivät. Tästä Samsungin kapistuksesta on tullut minulle sen verran hyödyllinen laite, etten aikaisemmasta kirjoituksestani huolimatta raaski siitä luopua - netissä olevista Googlen palveluista sen sijaan voin ja luovunkin. Chromea ei koneessani ole eikä tule, mutta Google Earthista voi ollakin vähän hankalampi luopua, sillä siitä luopuminen tarkoittaisi FinWX:n sääasema- ja salamatutkalistoille aika rajua remppaa.

Pitää tutustua tuohon ixquick.com:iin katsoa miten sen käyttö lähtee. Firefoxin konffista on muutettu ja hakukone on vaihdettu, joten ei varmaan enää pitkään mene, että sille tulee käyttöä.

Lainaus käyttäjältä: djmake - torstai, 26.01.2012, 17:16
Itsekin otin käyttöön ihan tutustumismielessä kakkospuhelimeksi Androidin. Pitkälle sitä lykkäsin, mutta nyt hetken sen sielunelämää katsellut. Ja kyllä se tosiaan on jotain niin surullista, mitä kuvittelinkin. Voihan sillä jotain asioita tehdä ilman googlea, mutta todella monessa olet sen kanssa tekemisissä. Oletuksena kontaktit ja kalenterit ja muut nekin synkataan googlen systeemeihin. Asioita, jotka eivät ainakaan omastamielestäni ole mitenkään hyväksyttävissä. Päälle vaikkapa tosiaan paikannus ja muuta mukavaa. Ja nyt näiden uusien ehtojen myötä homma muuttuu googlelle entistä vapaammaksi. Eli käytännössä tietää oikeasti kaikesta kaiken.

Tuo on tietyssä määrin totta, mutta aika pelkistetyssä muodossa.
Itse odottelin Android-luuriani, kuin kuuta nousevaa ja olin innoissani muutamasta syystä, joita olivat mm. se, että se oli kunnollinen kosketusnäytöllinen puhelin ja ensimmäinen elämäni tuon mallinen puhelin, se oli mukava käyttää ja siihen mieltyi nopeasti ja se venyi asioihin, joista Nokian luuria käyttäessäni vain unelmoin. Viimeinen syy oli se, että sen nimi ei alkanut "i", sillä sellaiseen luksuriteettiin ei ollut rahallista, eikä tahdollista resurssia lainkaan.

Kyllä, oletuksena kontaktit ja kalenteri synkronoidaan Googlen suuntaan, mutta jos et määrittele Google-tiliä (esim. GMail) Android-luurissa tai -tabletissa, ei se silloin myöskään synkronoi mitään kalenteri- tai kontaktitietoja sinne, kun ei ole tiliä, mihin ne sisällyttää ja vaikka sinulla Googlen tili olisikin, voit ne tästä huolimatta komentaa pysymään luurissasi - sen oletuksen kanssa on vain opittava elämään, kuten varmasti olet jo muutaman Linuxin tai Windowsin oletuksen kanssa joutunut elämään ja ne kiertämään tavalla tai toisella.

Paikannus on minulle vähän sellainen punainen lippu, jota minun on hyvin hankala hyväksyä. Tämäkin on tosin kierrettävissä niin, että GPS kaikkine lisäosineen on puhelimesta sammutettu. Ne eivät itsekseen sieltä käynnisty, kuin korkeintaan tilanteessa, jossa joku ohjelma sen käynnistää. Yleensä sen kyllä myös havaitsee, jos tällainen tilanne tapahtuu.

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - torstai, 26.01.2012, 12:07
Listatkaa nyt hyvät tietäjämme ne asiat, jotka on pakko hyväksyä, jos tietotekniikkaa normaali ihminen normaalielämässä hyödykseen käyttää. Kaikessa pahassa on aina jotain hyvääkin. Ja kaikessa hyvässä pyrkii aina olemaan jotain pahaakin.

Valitettavasti elämme maailmassa, jossa tieto on valtaa. Yksittäisellä henkilöllä on varsin vähäiset vaikutusmahdollisuudet siihen, mitä tietoja keräillään. Tietenkin voi jättää kaikenkarvaiset bonuskortit, sosiaaliset mediat sun muut omaan arvoonsa, mutta niissäkin tilanne tahtoo olla sellainen, että olet "outo" tai sinulla on jotain vakavaa salattavaa, jos et jaa kaikkea elämässäsi tapahtuvaa ympäriinsä. Itse en tätä filosofiaa ihan purematta niele, sillä jos on asioita, jotka eivät hittoakaan kuulu muille, sen ei pitäisi vaikuttaa työpaikkasi tai lähipiirisi näkemykseen omasta sosiaalisesta elämästäsi millään tavalla.

Voisi sanoa vähän rumasti näin, että "ennen muinoin" piti verkostoitua, "myydä" omaa osaamistaan ja erottua joukosta. Nyt tämä kaikki on likimain täysin automatisoitua ja jos haluaa olla tällaiselta rauhassa, pitää puolestaan pätkimään tätä verkostoitumista, pitää jossain määrin kynttilää vakan alla ja siten erottua joukosta.

Itse olen aloittanut toimet Googlen vaikutusten vähentämiseksi omalta osaltani. Muutos ei ole helppo, sillä Google vaikuttaa vielä tässä vaiheessa - nyt uudella katsantokannalla - pelottavan monessa asiassa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

teutari

USA:n hallituksen kauppakomissio aikoo ottaa Googlen erityistarkkailuun yksityisyyden suojan kannalta.
http://www.reuters.com/article/2012/01/27/us-google-privacy-idUSTRE80P1YC20120127