Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Hyvästi Google

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 25.01.2012, 14:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

angle

Tjaa-a. Lukaisin läpi nuo google linkit. Kaiken mahdollisenhan he kerää, mutta en nyt silti näe mitään yllättävää tämmöisessä. Minä tavallaan oletan jo valmiiksi näin käyvänkin kun käytän heidän palveluitaan niin tietokoneella kuin Android luurilla. Niin minua seurataan myös kaikilla mahdollisilla pankki-, luotto- ja asiakaskorteillakin, mitä minä kulutan ja missä ja milloin. Muitakin tiedonkeräys kanavia varmasti löytyy. En nyt vielä ainakaan hyvästejä heitä Googlelle.

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 25.01.2012, 20:29
Suurin ongelma tulee olemaan uuden webmailin löytämisessä jossa yhtä hyvät spam-suodattimet mitä Gmailissa.

Mielestäni tuo on pienin ongelma noista, sillä hyviä sähköpostin tarjoajia on aika paljon. Yksi loistava on perinteinen hotmail. Itsellä on ollut tili siellä jo yli kymmenen vuoden ajan ja edelleen sama osoite käytössä ja se onkin minun päämailiosoitteeni. Osoite on levinnyt jo vaikka minne, sillä sen verran paljon olen sen avulla rekisteröitynyt eri paikkoihin ja ostanut kaikenlaista. Roskapostia tulee äärimmäisen harvoin läpi inbox-kansioon. Roskapostin läpi pääsy on hotmailissa niin harvinaista, että nyt ei tule mieleen ihan heti milloin viimeksi olisi niin käynyt. Kaikki roskapostit menee oikeaoppisesti roskaposti-kansioon.

Pitää vielä huomioida se, että pelasin nelisen vuotta sitten jonkun verran nettipokeria ja silloin tuli rekisteröidyttyä eri nettipokerisaiteille. Näiden ansioista roskaposti lisääntyi selvästi, mutta kaikki menevät roskaposti-kansioon  :). Suodatukseen näyttää jäävän suurinosa roskapostista, sillä läpi tulee vain 1-2 viestiä päivässä, jotka siis menevät suoraan roskapostiin.

Isoin ongelma itsellä on Gogle Analyticsin lopettaminen, sillä yleensä vaaditaan GA:n tiedot, jos esimerkiksi mainostaja on kiinnostunut sivuston kävijämääristä. Muutenkin jos joku yritys tai virallisempi taho haluaa tietää enemmän sivuston kävijämääristä, niin hyvin usein käytetään GA:ta.
Hyviä vaihtoehtoja GA:lle on kuitenkin Histats ja Clicky, joka on tosin maksullinen. GA:n lisäksi on molemmat itsellä käytössä.

Googlen kaikkien palveluiden lopettaminen olisi itselle mahdotonta, sillä varsinkin Googlen hakua ja Youtubea tulee käytettyä aktiivisesti päivittäin. Musiikkiakin kuuntelen aika lailla Youtubesta, vaikka olisi tosin Spotifykin, mutta ei ole ainakaan vielä Spotifyn maksullista versiota, joten mainosten takia sitä ei voi oikein enää kuunnella. Hyvä vaihtoehto toiseksi hakukoneeksi on Bing, mutta se ei selvästikään ole vielä yhtä kehittynyt kuin Googlen hakukone. Yahoo puolestaan vetää aivan omiaan ja sitä ei voi edes harkita.

Snowi

Itse olen anglen kanssa vähän samoilla linjoilla. Vaikka mukavalta ei tämä tunnukaan, mutta nykyään sinua seurataan niin monen eri palvelun kautta, että melkein ihan unohtaa koko asian. Kauppojen bonuskortitkin ovat pääasiassa sen takia kehitetty, jotta pystytään seuraamaan mitä asiakkaat ostavat. Itsellä ei tosin ole mitään bonuskortteja.

Pääasiassa tulee siis käytettyä vain Googlen hakua ja Youtubea ja sitten tietenkin GA:ta. Eli kovin isoa vaikutusta ei tällä itselleni ole. Minulla on vielä eri käyttäjänimi Youtubessa ja Googlessa.

weatherc

#13
LainaaIsoin ongelma itsellä on Gogle Analyticsin lopettaminen, sillä yleensä vaaditaan GA:n tiedot, jos esimerkiksi mainostaja on kiinnostunut sivuston kävijämääristä. Muutenkin jos joku yritys tai virallisempi taho haluaa tietää enemmän sivuston kävijämääristä, niin hyvin usein käytetään GA:ta.
Tuossa just nähdään se että Googlea pidetään jonakin "kinginä" ylitse muiden, vaikka vaihtoehtoja on vaikka ja kuinka, ja "Google-vastaisuus" vaan kasvaa koko ajan jonka seurauksena porukka siirtää sivustatistiikkansa muualle. Ainoa missä G on kingi on käyttäjiensä vakoilussa, luvan kera tai ilman. Ja nuo uudet ehdot tulee vain lisäämään sitä liikennettä poispäin GA:sta ja muista G:n palveluista, se on varmaa.

Varsinkin tämä kohta huolestuttaa todella Gmailin käyttäjänä:
Lainaa
Privacy advocates say Google's new policy may betray users who did not expect their information would be shared across different Web sites when they signed up for a single service, such as Gmail.
A user of Gmail, for instance, may send messages about a private meeting with a colleague and may not want the location of that meeting to be used in Google's maps application or social network.
Eli ne tulee vakoilemaan maileja.

Kuten huomattiin jo Streetview-kuvausten kanssa G toimii lakien harmaalla alueella että onko heidän toiminta aina laillista vai ei. Sama pätee myös tässä, en menis sanomaan että G:n toiminta aina olisi laillista, vaikkei välttämättä suoraan laitonta oliskaan. Ja niin kauan kun G:lle ei aleta sanomaan isommassa mittakaavassa "EI, nyt riittää" niin tulevat jatkamaan venyttelemään lakeja.

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 25.01.2012, 22:14
Varsinkin tämä kohta huolestuttaa todella Gmailin käyttäjänä:
Lainaa
Privacy advocates say Google's new policy may betray users who did not expect their information would be shared across different Web sites when they signed up for a single service, such as Gmail.
A user of Gmail, for instance, may send messages about a private meeting with a colleague and may not want the location of that meeting to be used in Google's maps application or social network.
Eli ne tulee vakoilemaan maileja.

Toi osui eniten omaankin silmään. Jos noin käy, niin se on jo erittäin huolestuttava tieto. Onneksi en käytä gmailia, sillä mailiviestien vakoileminen olisi jo erittäin törkeä temppu.

weatherc

Bongattu wx-foorumilta:
Ainut hakukone joka ei tallenna IP-osoitettasi (ja palvelin Euroopassa :)):
https://ixquick.com/
https://ixquick.com/eng/protect-privacy.html

miihkali

#16
J Laiho: "Aika hiton huolestuttava tieto.  
Omistan Android-luurin, nyt todeten, että ikävä kyllä, jos tuo pitää pätkänkään vertaa paikkansa. Helmikuusta on tulossa kuukausi, jolloin sen luurin käyttö loppuu siihen ja härveli lähtee tehdasresetoituna joko myyntiin tai pöydän laatikkoon."

Olen tässä turhautuneena odottanut sitä saakutan kiinanpostia, jossa pitäisi tulla taulu-pc eli android-kone. Onko tosiaan näin, että sen käyttö onkin sidottu Googleen? Tiedän, että joissakin androideissa kone kysyy eka käynnistyksellä google-tiliä. Siis, kone on aina Googlessa kiinni auki ollessaan? Android Market on Googlen, mutta muualtakin softaa saa pilvin pimein. Tämän ei luulisi olevan este käytölle. Ei minusta näytä tulevan mitään ulkomaan ostajaa.. :'(

ps Edellisessä viestissä oleva ixquick.com:n hakukone on löytö, etten sanoisi. Usalainen "start page" sai nähtävästi uuden ja pysyvän käyttäjän. Joskus tällä sivustolla on tosiaan löytöjä.

https://www.startpage.com/suo/protect-privacy.html#google_cookie

Naruskan Ukka Matinpoika

Taitaa olla turha toivo tässä nykymenossa yrittää alkaa elämään kivikautista elämää tai edes linkolanmallille alkaa. Jo viralliset järjestelmät laittavat meidät jokaisen johonkin karsinaan, halusimme tai emme. Tekniikka tuo aina mukanaan sitoumuksia, olipa tekniikka mitä tahansa.

Se on vähän sama kuin naimisiinmeno. Vaikka kuinka ajattelet, että kun joskus menen naimisiin, ei se tarkoita sitä, että luopuisin henkilökohtaisesta vapaudestani. Mutta luovuttavaksi menee.

Täällä tietotekniikan viidakossa on ainakin Ukan tasoisella tietäjällä ihan mahdoton pystyä tekemään vain viisaita valintoja. Tämänkin viestiketjun antamien ohjeiden perusteella jos toimimaan hätäpäissään alkaa, niin tavaraa lentää tietokonepöydältä hankeen yhtenä putkena.

Listatkaa nyt hyvät tietäjämme ne asiat, jotka on pakko hyväksyä, jos tietotekniikkaa normaali ihminen normaalielämässä hyödykseen käyttää. Kaikessa pahassa on aina jotain hyvääkin. Ja kaikessa hyvässä pyrkii aina olemaan jotain pahaakin.

Nytkö pitäisi Googlelle jo hyvästit heittää, vaikka vasta hiljattain sille päivää sanoin... :o ??? ::) ;)

www.naruska.com

weatherc

Huolestuttavin tieto tuossa tapauksessa Google on mielestäni se että kuten tuossa enkku-viestissäkin tulee ilmi on että voivat vakoilla Gmail-sähköposteja ja kuten siinä esimerkissä oli, kaksi kolleegaa sopii tapaamisesta ja sen paikkatietoa voidaan käyttää jonkun sosiaalisen median karttasovelluksessa, mitä ne tuskin haluavat. Tämähän selvästi rikkoo lakia/kirjesalaisuutta.
Joku wx-foorumilla ehdotteli että maileja pitää lähtien alkaa lähettämään "encrypted and scrambled images"-muodossa  ;D

Noin muutoin niin on valitettavasti aika vaikeata päästä siitä eroon, halusi tai ei, lähes kaikki websivut käyttävät G:n Analyticsiä, suurella osalla sivuilla on joku skritpi (javascripti, fontti tms.) joka haetaan G:n CDN-serveriltä jota ilman sivut ei toimi kunnolla, Google-mainokset löytyy aika monelta sivulta, GoogleMaps löytyy sieltä sun täältä jne. jne. Kaikesta menee luonnollisesti tieto G:lle sekä että osa tallentaa selaimelle keksin jonka avulla G voi seurata sua muutenkin, jota se voi käyttä hyödykseen esimerkiksi mainosten kohdentamisessa.
Hyvä esimerkki tästä oli kun kerran kävin yhdellä jenkki-serveritalon websivulla jolla ei mitään tekemistä G:n kanssa niin heti seruraavalla kerralla kun päivitin oman nordicweatherin tupsahti sivupalkin mainosbanneriin kyseisen puljun mainos, englanniksi.

weatherc

OWA webanalyysi ollut testissä viime yöstä lähtien, samoin ollut Histats kehissä.
Mielenkiintoista on se etteivät täsmää keskenään edes sivulataukissa, jo n 400 latauksessa on n 50 latauksen ero, OWA:lla enemmän ja Histatsilla vähemmän.

Mitä Piwikiin (Mysql/php-pohjainen) tulee niin heidän FAQ:ssakin jo lukee että kovan liikenteen sivujen Piwik tarvii tehokkaan palvelimen, ja suositus on yli 4 GB RAM:ia. Tätä harvemmin on virtuaalipurkeilla tahikka pienillä dedikoiduilla purkeilla. Samoin sanotaan että myslin ja php:n aikarajat voivat herkästi tulla vastaan ja kehotetaan poistamaan käytöstä sitä sun tätä funktioita.

Kun vertaa Piwikiä ja OWA:aa niin OWA:ssa ei ole oikeaa Live-funkiota jossa näkisi tilanteen reaaliajassa, Piwikissä on jonkinlainen.
Sen sijaan OWA:ssa on kovan liikenteen asetus jolla datat parsitaan kantaan cronjobilla.
Histats:han näyttää reaaliaikasen tilanteen automaattipäivityksellä.

OWA:n ja Piwikin plussa on myös se että silloinitse omistat datat eikä kukaan vakoile niitä.