Sonera siirtynyt säännöstelylinjalle?

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, torstai, 19.01.2012, 14:26

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - torstai, 19.01.2012, 14:26
Tuo Päälliköltä aikanaan ostettu Huliwiliweivarin mokkula polttaa tällä hetkellä vihreää merkkivaloaan. Normaaliyhteysvalo on semmoinen vaaleansininen ja sitten valikoimassa on vielä semmoinen tummemman sininen valo, jota harvoin näkemään pääsee. Soneran säännöstelydatayhteysväri on sievän vaaleanvihreä, jolla Hulipumperi ilmoittaa nettiyhteyden olevan hengettömällä tasolla.  :o

Tuo kuvailemasi vaaleansininen valo on itseasiassa sinivihreä valo, joka tarkoittaa sitä, että mokkulalla on HSPA (joko HSUPA- tai HSDPA-) yhteys käytössä, jolloin data siirtyy vauhdikkaimmin. Tässä moodissa tahdotaan pysyä lähinnä siksi, että sääkoneesi lähettelee ja vastaanottaa dataa jatkuvalla syötöllä.

Tummansininen valo tarkoittaa sitä, että mokkula toimii WCDMA-moodissa, joka myös UMTS-nimellä kulkee. Se on HSPA-moodia huomattavasti hitaampi, mutta kuitenkin vielä 3G-käytössä oleva siirtotapa. Tuohon tilaan mokkula pudottelee itseään automaattisesti, jos liikennettä ei ole hetkeen lainkaan tai jos jostain syystä HSPA-yhteys lähtee alta tukiasemalla.

Vihreä valo tarkoittaa sitä, että 3G-verkon siirtoa ei ole, vaan ollaan pudottu 2,5G- tai 2G-nopeusluokkaan, joka tarkoittaa joko EDGE- tai GPRS-nopeutta. EDGE on nopein luokka tuossa, mutta käytettävyydeltään se on surullisen hidasta. GPRS on puolestaan jo niin hidasta, että käyttö on liki mahdotonta, sillä viiveet ovat pitkiä ja nopeudet etanan luokkaa (juuri ja juuri modeemitasoa).

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - torstai, 19.01.2012, 14:26
Tilanne muistuttaa kauas taaksepäin historiaan ajoittunutta modeemiyhteyttä täältä metsästä sinne sivistykseen. Toivottavasti kymmenen Megan normiyhteys saadaan taas aikaiseksi Ukan vikailmoituksella. Ainakin täti nätisti niin lupasi.  ;)

Uskoisin, että taitaa olla heidän vähän pikkupakko luvatakin, sillä näyttäisi ainakin kertomuksesi perusteella siltä, että nyt on 3G-osa mastosta pudonnut ja nyt mennään 2G:n varassa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

miihkali

#11
Soneran omalaatuinen mokkulasysteemi tuskin tarvitsee toista kokeilua. Nopeutta oli parhaimmilaan 5 megaa plus risat, mutta nyt vain 125 kb. Netin suurkäyttäjiä Sonera ei halua tontilleen, vaan rajoittaa innokkuutta tosi tehokkaasti, ja menettää asiakkaita. En ennättänyt katsella kuin muutamat videot juutuubista sekä imuroida pävitykset. Jo vain pudottivat nopeuden piruillessaan. Tele Finland saattaa saada asiakkaan, ainakin joksikin aikaa. Onhan tuo Saunalahtikin vielä jemmassa. Oikein kun suivaannun, niin hankin sen hemmetin satelliittiyhteyden. Lumisena talvena siitäkään ei ole kuin lisätyötä, mikäli meinaa pitää lautasen kiiltävänä. Lankanetti ei käy edes mielessä saati joku saaterin valokuitu. Kaisanet piti paussia, koska oli kuulema joku serverivika. Yksi ainoa serverikö niillä on? Kainuu pitäisi saada pysymään yhteyksissä ja nämä toheloivat varmaan jonkun pikkuserverin varassa, vaikka asiakkaat maksavat itsensä kipeäksi tyhjästä valokuidusta. Tana, että ottaa koteloon!

http://www.kaisanet.fi/hinnasto2

finilves

Katso liittymäsopimusta onko siellä määritelty maksimi liikennöintimäärä kuukaudessa, silloin Sonera rajoittaa liikennettä miäli rajat täyttyy.

miihkali

Kolme gigatsua on rajana, joten se ei riitä oikein mihinkään. Tämä on tietysti minun mielipiteeni, joku muu näplää konetta sillä kuukauden. Tein tuossa parit puhelinsoitot, toisessa ilmoitin jättäväni Soneran heti, kun mahdollista ja toinen soitto alkoi poikimaan aivan kunnon sopimusta Tele Finlandin kanssa. Saunis jatkaa edelleen nopeampana yhteytenä, kunnes sekin loppuu. Saa ainakin unohtaa gigarajoitukset joksikin aikaa.

weatherc

Valitettavasti lienee säänntöstelylinja se tuleva suunta noissa nettiliittymissä, vaihtoehtoisesti "vapaan" netin raju hinnankorotus. Juuri oli Ruåttalaisessa aviisissa DN.se:ssä juttu siitä että operaattorit on otettu ällikällä mm. kakkien uusien appsien netinkäytössä, verkot kun ei ole edes suunniteltu nopeiden "on/off"-nettikyselyiden tapaisille jutuille vaan jokainen yheteys nettiin luokitellaan puheluna. Näinollen verkkkoa ei pystytä hyödyntämään optimaalisesti. Taajuuksia ja kapasiteettia kyllä löytyisi operaattoreilla yllinkyllin kunhan sitä pystyisi käyttämään.
Tässä näkyy jutun mukaan myös operattoreiden jälkeenjäänyt 3G-verkon ylläpito, koska nythän operaattorit haluavat siirtää katseensa 4G:hen eikä suinkaan "vanhan" 3G:n laastaroimiseen jota suurin osa käyttää.

Naruskan Ukka Matinpoika

Vaihteeksi taas Soneran Karhutunturin toloppa säästöliekillä. Vika on taas samaa sorttia kuin olikohan se joulukuussa. Yhteys on koko ajan olemassa, mutta kovin on heikolla hapella. Sekä lataus- että lähetysnopeus luokkaa 0,05 ja jotain sinne päin. Viivelukema 175 millisekunnin luokkaa.

Sääkone pysyttelee päällä, mutta nettiyhteyksien kanssa on vähän niin ja näin.

Ilmoittelin aamupäivällä Soneran tekniseen, missä poika jo puhelun aikana hiukkasen testaili ilmoituksen oikeellisuutta. Vikaa tuntui olevan hänenkin mielestään. Apuja ei ole tullut ainakaan vielä noin kuusi tuntia ilmoituksesta.

Olisikohan tykkylumi taas syynä, vai mikä. Keliolosuhteet ovat muuten normaalit keväisen kauniit. Puhelinyhteydet toimivat nyt auttavasti, joskin pitkiä puheluita saa aloitella alusta. Toivottavasti Soneralla ei ole alkanut pysyvä kevätväsymys... :o

www.naruska.com

finilves

Minulla ei ole ollut mitään häikkää, nyt mittasin viive 79ms Nopeus 5.11/1.35M.
Minun mokkula on vähän vanhempaa tyyppiä ja sillä ei pääse 7.2M nopeammaksi

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukan älli ei tähän vaihteeksi riitä. Kaikki kolme konetta takkuavat toimistopöydällä ja molempien puhelinluurien nettinopeus on hidastetun filmin luokkaa. Ainoa, joka toimii normaalin oloisesti, on puhelimien kentät. Mokkula polttaa normisinistä valoaan. Koko järjestelmä on käytetty virroista pois pariinkin kertaan, mutta tilanne sama. Viiveluku oli isoimmillaan 935 ms ja mitatessa aina muulloin noin 175-200 ms. Yhteydet ovat olemassa ihan maan tasalla vanhan modeemiajan malliin ja hitaamminkin. Sivut aukeilevat netissä hitaasti, vaikkakin varmasti.

Joain häikkää se Sonerapoikakin kokeilussaan näki, muttei tietenkään kertonut, mitä. Ihmetelen sinun normilukemiasi, kun edes satunnaisesti kokeilessani ei koko päivänä ole edellä kerrottuja kummempia yhteyksiä kohdalle sattunut.

Voinko tehdä asialle jotain täällä kotona? Suurtekoihin en pysty, mutta jotain voisin neuvottuna koklatakin.  ??? :o

www.naruska.com

finilves

Tällä hetkellä 23.36 samaa luokkaa tulo vähän nopeampi. Katso onko mokkulassa antennipiuha kunnolla kiinni muuta en keksi.
Minulla kenttävoimakkuus näyttää -55dbm joka on 95% maksimista eli erittäin hyvä, pitää toimia -80dbm hyvin

miihkali

Taitaa olla se tartunta Soneralla täältä ylöspäin. Viive ollut 525 jo pitkän aikaa, ehkä kolmisen viikkoa. Ihmettelen minäkin, mistä moinen johtuu. Rakentamisesta puhutaan, mutta mitä sitten rakennetaan, en tiedä. Saunalahti kyllä toimii entiseen malliin.