Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Cumuluksen yleisiä käyttövinkkejä

Aloittaja J.Jäntti, keskiviikko, 26.10.2011, 13:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Viimeisin päivitys: 26.10.2011

Tässä on muutamia Cumuluksen asennus- ja päivitysvinkkejä.
Tiedot ovat otettu Cumuluksen lataussivulta löytyvästä Readme-tiedostosta ja suomennettu.

DATATIEDOSTOJEN KÄSITTELY
Älä missään tapauksessa muokkaa (tai edes avaa) yhtään datatiedostoista käyttäen Microsoft Excel:iä tai OpenOffice Calc-ohjelmaa. Käytä mieluummin tavallista tekstieditoria, CSVed-ohjelmaa tai käytä Cumulus Toolboxia. Excel/Calc todennäköisimmin muuttaa päivämäärien muotoa tai kenttien erottimia ja niiden tulee olla tietyssä muodossa - erityisesti siksi, että vuosiluku on kaksinumeroinen nelinumeroisen sijaan. Jos haluat analysoida dataa käyttäen Exceliä/Calcia, käytä datatiedoston kopiota siihen tarkoitukseen.
CUMULUS JA SÄÄASEMIEN MITTAUSTEN ÄÄRIARVOT
Huomatkaa, että Cumulus ei lue sääasemalta mitattuja ääriarvoja, vaan ylläpitää niitä itse.
Tähän on useita syitä; Cumulus tukee 09:00-09:00 meteorologista vuorokautta, joka toimii usealla erilaisella sääasematyypillä ja Cumulus pystyy tällä tavalla myös sisällyttämään mukaan useita erilaisia ääriarvoja, kuin mihin sääasema itse kykenee sellaisenaan. Koodin vääntäminen erilaisille sääasemille niin, että ääriarvot luettaisiin suoraan sääasemasta ei ole järkevää puuhaa.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Cumulus saattaa ilmoittaa ääriarvot hieman eri lukemilla, kuin sääasema. Jos korkea tarkkuus on tärkeässä asemassa, tulee Cumulusta ajaa 24:7-periaatteella. Vaikka tekisitkin näin, ääriarvoluvuissa saattaa tästä huolimatta olla jonkin verran eroja, jotka johtuvat kellonaikaerosta ja laskentatavasta.
CUMULUS TOISEN SÄÄASEMAOHJELMAN RINNALLA
Normaalisti, et voi ajaa Cumulusta samaan aikaan toisen sääasemaohjelman rinnalla, jos molemmat haluavat keskustella saman sääaseman kanssa, ellet käytä jotain sellaista ohjelmaa, kuten VirtualVP Davis-asemalle tai käytä muuta menetelmää COM-portin jakamiseksi. On raportoitu laajasti, että VirtualVP ja Cumuluksen kommunikointiin käyttämä Davis DLL-tiedosto eivät pärjää keskenään lainkaan.
CUMULUKSEN VARMUUSKOPIOT
Joka kerta, kun Cumulus käynnistyy, se luo varmuuskopiot senhetkisistä "live"-tiedostoista, jotta voit tilanteen niin vaatiessa "pakittaa" takaisin lähtöpisteeseen, jos törmäät ongelmiin. Varmuuskopiotiedostot löytyvät omasta kansiostaan, Cumuluksen ohjelmakansion alta löytyvästä backup -kansiosta. Kansion nimi määräytyy päivämäärän ja kellonajan mukaan - vvvvkkpphhmmss - jotta löytäisit helpoiten sopivimman. Cumulus pitää 10 viimeisintä varmuuskopiota saatavilla.

Älä missään tapauksessa luo omia tiedostoja tai kansioita backup -kansion alle, sillä varmuuskopiojärjestelmä häiriintyy siitä. Itseasiassa ei ole suositeltavaa pitää omia tiedostoja missään Cumuluksen asennuskansion alikansiossa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------