uutta mittaristoa sivulle

Aloittaja ARu, maanantai, 03.10.2011, 19:34

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc


ARu

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 06.10.2011, 11:21
Samaa systeemiä nuo käyttävät mitä nuo omatkin etusivun mittarit eli canvas:ta, muutamalla erolla, esim mulla numerot ovat perus html:ää eli niitä voi muokata css:llä kun tuossa ovat canvakseen raapustettu ja siten muokkaaminen aika toivotonta.

Toinen suuri miinus noissa on se että eivät toimi vanhemmissa IE:ssä (< IE9), tarkoittaen että XP + IE käyttäjät eivät näe niitä, omat mittarit toimii myös vanhemmissa.

nämä ongelmat juuri
pitäneen vaihtaa noihin sinun tekemiin mittareihin, todella kivan näköiset eikä liian suuret.

mutta mistä johtuu kun selain on keskellä näyttöa (eli ei koko näytön kokoinen) ja aukaisee nyt sun sivut tai ton testi mittari sivun
siirtää se selaimen aina vasempaan ylälaitaan?

weatherc

Ei hajukaan miksi se niin tekee, ei tee mulla FF7:ssa.

Mun mittareissa on alunperin pohjalla Flot käppyrä-hässäkkä, sen koodista ne aikoinas tein josta siivosin ulos tarpeettomat osat jotta sain IE-tuen niihin. Sinänsä javascript canvas:han on simppeli kunhan ensin keksii miten se toimii eikä vaadi kun muutaman rivin koodia peruspiirrokseen.

Tuo 150px koko vaikuttaa aika hyvältä koska nuo nykyiset fontit numeroissa ovat pienimmät mitkä vielä ovat käyttökelpoiset (8 ja 9 px) ja pykälä isommat numerot vaatii jo huomattavasti isomman mittarin.


weatherc

Uudet mittarit kehissä etusivulla  ;D

Ja juu, javascript-hässäkkä tulee jakoon kuhan saan pikkasen siivottua sitä ;)

ARu

Lainaa

mutta mistä johtuu kun selain on keskellä näyttöa (eli ei koko näytön kokoinen) ja aukaisee nyt sun sivut tai ton testi mittari sivun
siirtää se selaimen aina vasempaan ylälaitaan?


löytyihän siihen ratkaisu, nyt pysyy selain keskellä näyttöä.
Siirtää ikkunoita tai muuttaa niiden kokoa kohdasta täppi pois.(FF 3.6)

weatherc


weatherc

Vanhat mittarit teki paluun IE:seen.
Muissa selaimissa on uudet mittarit.

Jopa IE9:ssa oli uudet mittarit aika nuhasia, puhumattakaan nyt IE7/8:ssa...Tosin IE7 ei enää kuulu tuettujen listalle...
Törmäsin statcounter:in selainlistaan ja sen mukaan voi IE7 ihan hyvällä omallatunnolla kuopata, sen osuus on n 3% tätnykyään Suomessa (lokakuu -11), samoissa lukemissa oli muutkin lähialueen maissa.
Se mitä hitusen pisti silmään oli että muissa maissa IE8 jyrää kun taas Suomessa FF7 on selvä ykkönen:

http://gs.statcounter.com/#browser_version-FI-monthly-201110-201110-bar

Snowi

Itsekin olen käyttänyt tuota sivustoa jo pitkään noiden selaimien seurantaan. Tolla on hauska katsoa eroja Suomen ja muun maailman välillä, varsinkin jenkkien. Pakko sanoa, että suomalaiset ei mitään ihan tyhmiä ole, sillä sen verran hyviä selaimia suomalaiset näyttäisivät suosivat verrattuna esim. jenkkeihin  :).

GC:n suosion nousu on kyllä aika hurjaa ja maailmanlaajuisesti GC näyttäisi ohittavan FF:n ehkä jopa seuraavan puolen vuoden sisällä. Muistan vielä kun GC:n osuus oli jotain 5-7% ja taisteli Operan ja Safarin kanssa. Suomessa GC:n suosio ei ole noussut ihan niin nopeasti ja matkaa sille IE:en on vielä jonkun verran, mutta jos sama meno jatkuu, niin vuoden päästä saattaa olla nämä kaksi olla jopa tasoissa keskenään. Safari ja Opera ovat puolestaan jämähtäneet paikoilleen ja vakiinnuttaneet paikkansa. FF on myöskin menettänyt vähän asemieen, mutta aika vankka johto sillä edelleen näyttäisi olevan.