Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Tutkakuvan värit

Aloittaja teutari, keskiviikko, 24.08.2011, 19:02

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

teutari

Oikein tummat värit noissa tutkien karttakuvissa ei ole ollenkaan paras mahdollinen yhdistelmä kun katselee niitä ulkona älypuhelimella...  iskut kyllä näkyy mutta itse karttaa on vaikea hahmottaa.
Näyttää tulevan sama ilmiö kun noilla pirun kirkasnäyttö läppäreillä joilla ei näy ulkona muuta kuin oma pärstäkerroin.
Kaikenlaisia vaaleampia väriyhdistelmiä on tullut jokusen päivää kokeiltua mutta en vieläkään ole löytänyt oikein mielekästä väriyhdistelmää missä iskutkin näkyisi todella hyvin.

Snowi

Täysiin samaa valitteli Taipalsaaren ukkostutkan isäntä silloin kun käytiin tutka siellä asentamassa. Hän sanoi täysin samaa, että voisiko ukkostutkan kartan väriä muuttaa, sillä iskut kyllä näkyvät, mutta karttaa ei oikein. Itselle se olisi nyt aika iso urakka, sillä joutuisi tekemään kaikkien ukkostutkien kartat uusiksi ja sitä en taida jaksaa tehdä. Kännykkäkaverit joutuvat melkein käyttämään Sparkkia, tosin sitä ei ole vielä omalla sivulla, mutta tarkoitus olisi nyt loppukesästä laittaa. Toinen mahdollisuus olisi tehdä kännyköille täysin omat kartat, jotka olisi kooltaan vähän pienempiä.

finilves

Olen katsellut noita eri tutkien karttoja ja kaikista puuttuu Inarinjärvi, saisikahan tuohon mitenkään päivityksen.

Snowi

Inarijärvikin tulisi todennäköisesti näkyviin tuolla tarkempiresoluutioisella vektorikartalla, jota käytettiin Taipalsaaren ukkostutkan tapauksessa. Relko oli sitä mieltä, että on parempi käyttää tota tarkempiresoluutioista karttaa, koska muuten tutkan olinpaikka olisi ollut Saimaassa eikä maalla. Ongelmana tuossa oli se, että kaikki saaret olivat myös järven värisiä. Oli aikamoinen urakka muuttaa kaikki saaret photoshopilla maan värisiksi, karttatasojakin kun on useita. Relkolla ei ollut tohon ongelmaan ratkaisua.

weatherc

Totuushan tuosta NexStorm:in kylkiäisenä myytävästä normi .cvm-kartasta on se että on aivan järjettömän surkea muuten kuin isolla zoomauksella jolloin ei pienemmät täplät näy. Oliko se vaski joka joskus oli tutkinut että täältä Suomesta käsin (eli kun tutka Suomessa) on Tanskakin väärässä paikkaa.

Jostain kun löytäis riittävän hyvän, ja mielellään ilmaisen, kartanteko-sivuston/softan niin olisi ihan asiaa tehdä ihka omat kartat.

Toinen vaihtoehto on koittaa värvätä esim OviMapsi siihen hommaan, tosin silloin ei voisi vaihtaa värejä mutta pystyisi esim. laittaa tummennuksen, kuten NWN:än kartassa on ja pystyisi zoomailemaan miten haluaa  ;D
OviMaps on siitä syystä parempi Googlen tekeleeseen nähden että Ovin tiedostot tulevat Suomalaiselta serveriltä eli latautuu (huomattavsti) nopeammin, Googlen filut kun tulevat Jenkki-serveriltä ja vasteajat/latausnopeudet sen mukaiset.