Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kesä 2011

Aloittaja weatherc, torstai, 02.06.2011, 00:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

miihkali

Tuossa justiinsa Kainuun Radion toimittaja väitti Sallassa olleen viime yönä "vain muutaman lämpöasteen". Taitaa toimittajatyttö olla kainuulaiseen tyyliin kateellinen tai sitten ei osaa etsiä FMI-sivuja. S-salmella jäätiin 5+, mutta toivon mukaan kohta kai täälläkin on aamulla kuura maassa ajoittain. Marjastuksesta ei ole paljon ihmiset puhuneet, nähtävästi marjoja ei ole kuin hyvin vähän. Vierasmaalaiset poimijat ovat kai metsissä, koska eksoottisuuden tunne puuttuu kylätieltä. Tosin ostajat ovatkin kauempana. Ei tuo marjastus jaksa oikein kiinnostaa vanhaa miestä, mutta sienimetsä on jotakin.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukka on muutaman kerran yrittänyt opettaa myös Lapin Radion toimittajia löytämään oikeista paikoista oikeita tietoja lämpötiloista ja säätiloista muutenkin, mutta hukkaan heitettynä voi tuota opastusaikaa pitää. Tänäkin aamuna Lapin Radion toimittaja luetteli plussalla olevia kelikameroita, mutta ei osannut katsastaa Ilmatieteen laitoksen sääasemia, joiden käyristä näkee tilanteet kymmenyksen tarkkuudella. Kuitenkin sääasiat kiinnostavat kuulijoita ilmeisesti asioista eniten.

Ilmatieteen laitos julistaa omia vuorokautisia ennätyslukemiaan tavallisimmin vasta myöhään aamupäivisin, joten aamutoimittajat eivät sieltä kautta tietoja listana saa aamulähetyksiinsä. Ei se niin vaikeaa olisi ajankohtaiset ja oikeat säätiedot netistä kaivaa, mutta on se niin vaikeaa. Ainakin kuuluu olevan.

Kun Ukkakin osaa ne kaivaa, niin kuka tahansa osaa. Tänä aamunakin kirjoitin jonkinlaisen viestin jo tänne foorumillekin kukonlaulun aikaan hallatilanteista.

www.naruska.com

weatherc

Ja onhan meillä nwn:än kartta mistä näkee yhdellä klikkauksella sekä yksityisten että tiesääasemien lukemat jossa joskus 02 jälkeen viime yönä aikoi pilkistelemään vaalean sinisiä nollia :P

Naruskan Ukka Matinpoika

Olipa viikonpäivät kovin syksynmakuista tuo kelipolitiikka, mutta nyt taas käännähti kesän puolelle. Hallaöitä oli parikin ja muutamana yönä siinä hilikulla.

Omaa poroa Täplää ei ole kotikartanolla näkynyt, mutta poikkeuksellisen isosarvisia hirvaita sitäkin useampia. En tiedä, mitä se enteilee, kun nuo hirvaat pihapiiriin tukkivat kasvimaille, kun evästä olisi pitkin metsiä muuallakin. Kait ne ovat muuttumassa sosiaalisemmiksi.

Poroja kiinnostavat näin sieniaikojen aluksi tietenkin sienet, jotka ovat poron pääravintoa. Karvapäälliset sarvet ovat komeita. Rykimäaika kun alkaa, niin karvapeite lähtee sarvista kävelemään ja hirvaat alkavat riidellä keskenään morsiamista. Nyt ne vielä kulkevat poikapareina, kuten kuvista näkyy. Pätkän kun saa tuota sarviainetta poikkaistua hirvaalta ja murennettua potenssilääkkeeksi, niin jovain...

Tarina kertoo, että kerran yksi turismo laittoi poronsarvijauhetta nokikahvipannuun makkaranpaistotulilla. Oli hieman rovahtanut pannuun kahvinhöystöjen kera, jolloin pannun käyrä nokka oli oiennut suoraksi, eikä ole takaisin mutkalle palannut  ;).

www.naruska.com

Jussa

Kesän viimeiset hetket käsillä. Päivällä hipoili hellelukemia ja 22 aikoihin vielä 21 lämmintä :o Todella outoa kun ulkona on pimeää ja noin lämmintä, ei ole täällä tottunut. Ukkosrintama lähenee, että yöksi liene tulee mahtava valonäytös :)

finilves

Lapissa ukkoskauden lopettajaiset jatkuu, keskilapin yli ukkosrintama jyllää

Jussa

Yö tarjosi kyllä todella mahtavan valonäytöksen :o Eipä ole tullut vuosiin nähtyä moista. Täällä harvoin pimeän yön aikaan enää ukkosia esiintyy. Yhtäjaksoista lähes taukoamatonta välkettä kesti varmaan tunnin verran :) Nyt taitaa olla helteet ja ukkosetkin tältä suvelta ohi täällä. On aika syksyn astua näyttämölle ;)

Snowi

Alkaa se kesä olla ohi täällä etelässäkin, ainakin mitä ennusteita katsoo ja tällä hetkelläkin on vain 15 astetta. Vettä on luvassa vähän joka päivälle, joten semmoista syksyistä keliä näyttäisi olevan luvassa.

Vähän olen pettynyt tämän kesän ukkostarjontaan täällä Klaukkalan seudulla, eikä Vuokatissakaan ollut elokuun alussa ainuttakaan myräkkää. Viime kesä tosin oli sen verran hyvä, että semmoiseen ei tietenkään aina päästä. Tänä kesänä salamoi kyllä keskimääräistä enemmän, mutta eipä juuri pääkaupunkiseudun paikkeilla.

J.Jäntti

Kyllä; Näyttäisi vakuuttavasti siltä, että vuoden 2011 kesä on pakannut kamppeensa ja poistuu pikkuhiljaa maasta.

Ennusteet povaavat sateisen jakson jälkeen kauniimpaa, mutta selkeästi viilenevää keliä, kun korkeapaine alkaa vahvistumaan Skandinavian yllä ja tuulet kääntyvät puhaltamaan pohjoisen kantilta. Ukkosen mahdollisuutta näyttää riittävän vielä 01.09.2011 saakka ja sitten se näyttäisi olevan ohi (ainakin Lohjalla). Lämpötila nauliintuu 10 ja 15 asteen välimaastoon ja yöt saattavat olla paikoittain hyvinkin kylmiä, jos korkeapaine saa pilvipeitteen rei'itettyä. Luvassa olisi siis Syyskuun alulle varsin perinteinen syyssää.

Snowin kanssa olen samaa mieltä, että ukkoset ovat olleet tänä vuonna jotenkin hajuttomia ja mauttomia, jos moisen kielikuvan sallitte. Tosin on aina olemassa sekin mahdollisuus, että 08.08.2010 kokeneille, kuten allekirjoittaneelle, on saattanut jäädä eräänlainen "myräkkäkrapula" tai "myräkkäsokeus", jolloin ihan perus-tason ukkonenkin tuntuu mitättömältä. Sitä on tosin hyvin hankala itse todeta kummasta on lopulta kyse.

Oma ja ihan puhtaasti henkilökohtainen näkemykseni on se, että ukkoset olisivat keskittyneet tänä vuonna enemmän Suomen länsiosaan ja Lapin lääniin ja pysyneet kaukana rannikkoseuduista. Mielipiteet näkemykseni todenperäisyydestä ovat tervetulleita, kuten aina. :)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Samaa mieltä laihon Ja Snowin kanssa, kesä oli sitten siinä.
Wxsim-ennuste tehty ilman WD:n apua antaa seuraavaksi viikoksi (vielä) 16-18 asteen päivälämpötiloja ja yöt kylmeinisi 4-5 asteen tuntumaan.