Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kesä 2011

Aloittaja weatherc, torstai, 02.06.2011, 00:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Mulla tuo samainen käppyrä painelee yli 1000 eli skaalan ulkopuolelle  ;D
samaa mieltä on oma wxsim:kin ollut että tuossa to-su-akselilla voisi olla pikkusen jotain aktiviteettiä :)

weatherc

Norjassa pissii vettä oikeen urakalla. Sehän tiedetään että siellä sataa enemmän kun esim. meillä, mutta...

Bergenissä jossa kesäkuun normaali lukema on 139 mm on tähän mennessä ripotellut 229 mm tässä kuussa.
Ma klo 08 - ke klo 08 aikana on Brekke nimisessä paikassa tullut 135 mm sekä 24 tunnissa on Tonstadissa tullut 92.5 mm.
Eipä ole kuivaa ainakaan... ;)

Lähde: yr.no

Jussa

Viides hellepäivä tälle kesää, korkein lukema mukavat 28,5 8) Vaikka ulkona töissä olenkin, niin kyllä mulle kelpaa. Viimeviikkojen kaatosateessa työskentely oli paljon epämukavampaa.

Jussa

#13
Torstain ylin 30,8 ja perjantain 30,7. 7 hellepäivää kasassa ja neljä yli 30 asteen.

Jussa

Eilen ja tänään taas tilastoihin hellepäivät :) Tänään 28,9, eilen juuri ja juuri helteen puolella käväisi. eli 9 kasassa :) Huomenna taidetaan taas 30 rikkoa.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukan suorittaman pikaynnäyksen mukaan on Naruskalla tämän kesän hellepäivien lukumäärä tämän päivän jälkeen 5. Niistä neljä on kesäkuun puolella ja tämä yksi heinäkuussa tänään. Ennusteet povaavat helteen jatkuvan, joten vuoden 2010 kesän yksi hellepäivä on jo nyt moninkertaistunut.

Hellepäivän miinusmerkkisenä seurauksena tänään oli pihamaalla ennätysmäärä paarmoja. Niiden lajikirjo on pienemmistä mustista noin puolen kilon ruskearaitaisiin. Ei ole ihme, jos porot stressaantuvat räkkäaikana näihin pirulaisiin. Ukkakin on muutaman kerran ponnahtanut metrin ilmalentoon pelkästä kivusta, kun iso paarma iski paljaalle iholle ja t-paidan läpikin vaivatta. Pilkkihaalari suojaisi, mutta sitä ei oikein pysty pihahommissa nyt käyttämään, kun kevyemmässäkin vaatetuksessa pyrkii keittämään.

Vettä saisi kohtapuoliin päräyttää, etteivät kypsymässä olevat hillat ja mustikat kärsisi kuivuudesta. Ukkospilvet eivät kuitenkaan ainakaan vielä ole Naruskalle asti kulkeutuneet.

Se on kait Lapin kesä nyt. Saa sitä tänne muutkin tulla vilkuilemaan.  ;)

www.naruska.com

Jussa

Viime kesänä taisikin helteet lähes järkiään yltää juuri ja juuri tähän etelälappiin, Naruska jäi sitten juuri hellerahan alapuolelle. Täällä kuitenkin oli 16 hellepäivää viimekesänä, eikä tästä Naruskalle ole kuin poronkusema ;D

Miten Ukka hilloja tulee sinne? Täällä tulee kyllä aika surkea hillasato, kukinta-aikaan sattunut reilu pakkasyö vei osan ja samoin rajut sadekuurot. Vettä on kuitenkin tullut, ettei kuivuudesta tarvi kärsiä. Alkaa olemaan jo helteen puolella näin aamusta, mii laiks :D

Naruskan Ukka Matinpoika

#17
Kuudes hellepäivä on kymmenystä vaille purkissa jo tätä kirjoitettaessa ennen puolta päivää. Sademittari väittää, että 0,25 milliä olisi satanut, mutta se on mennyt Ukalta kuulohavaintona ohi. Uskottava kait mittaria on, olihan tuo aamulla keveässä pilvessä taivaanranta, joka nyt on selkeä kuin läkki.

Hillasadosta Ukalla ja Mummulla on sellaisia hajahavaintoja, että niitä tulee Naruskan kairaan kaistaleittain. Näitä kaistaleita syntyi niinä päivinä, jolloin pääkukinta avosoilla oli meneillään, kun rankkojakin sadekuuroja pyyhki näillä seuduin. Pohjois-Sallassa on 100 kilometriä pitkä ja 50 kilometriä leveä hillasuokaistale, jolle pääsääntöisesti aina onnistuu hillasato johonkin päin. Täytyy muistaa sekin, että Napapiirin rajalta tänne hillasato kypsyy parisen viikkoa myöhemmin, Tuntsan laajaan kairaan vieläkin myöhemmin, ainakin viikko lisää. Halla ei täällä niinkään hillaa kurittanut.

Sallan nimipäivän seutu on yleensä aikaisin ajankohta, jolloin hillan ostajat ilmestyvät Sallan torille. Se on 19.7. Heinä-elokuun vaihteen seutu ja siitä eteenpäin on keltaisen kullan aikaa täällä, joten jos etelämpää niitä ei löydy, niin täällä kairaa riittää. Ukka voi täsmätiedottaa asiasta, kun ensimmäiset ämpärinpohjat alkavat marjoilla peittymään. Aikataulutkin saattavat keskimääräisestä aikaistua, jos tämmöstä hellekesää alkaa pitelemään, mitä eilinen ja tämä päivä ovat näyttäneet.  ;)

Mummun näppäämä kuva hillankukasta on kesäkuun neljänneltä päivältä täällä Naruskalla.

www.naruska.com

J.Jäntti

Lohjalla näyttää olevan järvestä kiinni taas se, että ukkosia ei viitsi alueella muodostua, vaikka lämpötilan ja muiden olosuhteiden puolesta tilanne onkin sellainen, että kyseinen ilmiö voisi olla mahdollinenkin.
Hellettä on taas riittänyt koko viikon tarpeisiin varsin pätevästi, monena päivänä ollaan peräkkäin käyty +25°C:n yläpuolella ja vaikka ilma on ollut monin paikoin hiostava, on maaperä ollut niin kuivaa, että piha-alueellamme ruohon kasvu on pysähtynyt totaalisesti. Leikkaamaan sitä ei ilkeä, koska nämä helteen korventavat ruohon tällöin totaalisen hengiltä.

Ensi viikonlopusta alkaen alkaa Lohjan Gruotilan sääaseman suunnittelu- ja rakennustyöt - elleivät sääolosuhteet jatku samanlaisina, kuin nyt.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Täällä on WD:n hellepäivälaskurissa (tagi: %daysTmax>25C%) kasassa 21 kpl tähän mennessä, lähennellen pikkuhijaa puolta koko viime vuoden sadosta.