Ukkostutkan kalibroiminen

Aloittaja Snowi, torstai, 26.05.2011, 15:26

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Snowi

Tänään varmistui toi heijastusongelma myös Rovaniemen ukkostutkan osalta. Näyttää suoraan siltä, että lähes kaikki pohjoisen puolen salamat heijastuu suoraan 180 astetta toiseen suuntaan. Tämä on itselle täysin uusi ongelma, sillä Klaukkalan tutkan osalta ei tälläistä ole ollut ollenkaan. Ilmeisesti jokin vaara tai vaarat aiheuttavat tämän.

Harmi että LD250-tutkassa ei ole mahdollisuutta Reflecton Inverter säätöön. Ilmeisesti tuo auttoi finilvestä pääsemään heijastuksista eroon? Onko kenelläkään mitään keinoa miten tälläisen ongelman voi tässä tilanteessa ratkaista? Muussa tapauksessa pitää vakavissaan harkita Rovaniemen ukkostutkan vaihtamista perinteiseen Boltekin malliin, mutta tällöin vaihtuisi koko PC ja vielä paljon isommaksi. Nuo lisäsäädöt auttaisivat kyllä varmasti tässä tapauksessa.

finilves

Onko tuolla isoa merkitystä, en tiedä päällä on. Kelissä ja heijastumissa on tapahtunut jotain, Noise määrä on tippunut kymmenys-osaan,
ennen kaukosalamoista tuli Noisea. Vaikuttaako tuo puihin tulleet lehdet, vain tuo täppä en ole muuta muuttanut.

finilves

Millä tuota Closea saa säädettyä, olen koittanut virittää en ole oikein onnistunut. Tänää iski  14km päähän veti huilit

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: finilves - lauantai, 04.06.2011, 20:28
Onko tuolla isoa merkitystä, en tiedä päällä on. Kelissä ja heijastumissa on tapahtunut jotain, Noise määrä on tippunut kymmenys-osaan,
ennen kaukosalamoista tuli Noisea. Vaikuttaako tuo puihin tulleet lehdet, vain tuo täppä en ole muuta muuttanut.

Puihin tulleet lehdet eivät vaikuta tutkan toimintaan millään tavalla, sillä taajuus, jota tutka kuuntelee on sellainen, että signaalit painelevat sellaisten läpi ikään kuin siinä ei mitään olisi. Tutkan kuuluvuuteen vaikuttavat eniten asennuspaikan ympäröimä maasto ja ilmakehän olosuhteet (ns. radiokeli).

Minulla on ollut paljon kokemusta siitä, kuinka vielä viikko sitten loistavasti toiminut tutka muuttui yhteen pääilmansuuntaan kuuroksi, kuin tukki ja parin päivän päästä tilanne palautui takaisin normaaliksi ilman, että tein mitään muutoksia.

Tutkan kanssa tulee olla hyvin kärsivällinen. Siinä menee aikaa, mutta lopulta se palkitsee, kun tutkasta saa toimivan ja riittävän luotettavan.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Tästä pitkästä pinnasta ja siitä ettei aina saa vetää liian nopeita johtopäätöskiä siitä mitä tutka näyttää näin loisto-esimerkin tänään omassa tutkassa.
Se tiputteli täpliä tuonne Vaasan seutuville/suunnalle. Vertailin tuohon naapuriin johon yleensä vertailen eli teutarin härveliin ja hänellä ei ollut mitään sillä suunnalla...hmmm...StrikeStarEU? Ei mitään. hmm...Kunnes vähän ajan päästä siihen alkoi ilmestymään jotain pientä mutta Ruåttin puolelle..Hep. Strikestarin hiljauteen vaikuttanee se ettei Ruotsin puolella juuri ole tutkia paljoakaan Tukholmaa korkeammalla jotka olisi Strikestarissa, maksullisessa yksityisessä verkossa kylläkin.

finilves

Miksi tutka toimii näin. Tuli 3 yksittäistä iskua samaan suuntaan 4 asteen sisälle, katsottu NSLog
Ensimmäinen -IC 423km  korjattuna 256km
Toinen +CG 423km korjattuna  256km
Kolmas +IC 464 km korjattuna 182 km
Käytössä on vain sektorisäädöt, Plot scale adjusment on 1

Plot scale adjusment säädöistä luovuin sellaisen ilmiön vuoksi, pilvisälamat korjas ja maasalamat tuli korjaamattomina

weatherc

Tuo voi olla melkein mikä vain, joku häiriö jossain josta NexStorm nappasi iskuina, aina lehtipuhaltimesta lähtien.
Menee vähän samaan kategoriaan kun omat virheiskut, niitä tulee noin 20° sektorille ja 100km säteelle jotka siivoan NSLogissa ulos.