Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2011

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, tiistai, 01.03.2011, 15:47

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Minäkin olen kuullut tuon, että kolmannesta kaarnatuulesta, eli sellaisesta tuulesta mikä ravistaa metänroskaa hangelle, lasketaan se 9 viikkoa sulaan maahan. Tämä oli mielestäni vasta ensimmäinen täällä, nyt tipahti alamailta tykky aika tehokkaasti puista.

Eilen oli 4 tuntia sähkötkin poikki, että jossain on ilmeiseisesti puhaltanut.

J.Jäntti

Mitenhän tämän kaarnatuulen sitten täällä kaupunkiympäristössä käsittelisi, kun puustoa on verrannollisesti vähän harvemmassa? Mitä olen käynyt katsomassa, vastaavaa "metsänroskaa", kuten Jussa asian niin hyvin kuvasi, ei ainakaan minun kotialueeni metsän liepeiltä löytynyt. Pitäisiköhän tämän perusteella päätellä, ettei tämän perusteella seuraavaan yhdeksään viikkoon olisi odotettavissa lumettomuutta Helsingin alueella?

Voimaa tuulella oli todella paljon myös täällä. Se herätti minut kello 03 aikoihin, kun kova puuska pamautti ulkona sääaseman viereisellä rakennustyömaalla olevasta elementtitalosta tilapäisinä ikkunoina toimineita muovikalvoja hajalle. Sääasemani tuulimittari tosin kellotti suurimmaksi tuulennopeudeksi vähäisen oloiset 6,3m/s ja sekin kello suunnilleen 01:30 aikoihin. Tämä tosin on selitettävissä sillä, että kyseisestä suunnasta puhaltava tuuli osuu sisäpihalla talon seiniin ja seinät tekevät tuulesta pyörteisen, samalla heikentäen tuulta merkittävästi ennen kuin se osuu tuulimittariin.

Ennusteet keskiviikolle povaavat syvähkön matalapaineen saapumista ja jäävän vaikuttamaan lopuksi ennusteajaksi. Matalapaineen saapuessa ennustekäyrästöstä pomppasi ensimmäistä kertaa tänä vuonna esiin myös ukkospotentiaalia kuvaavia arvoja, joskin vielä tässä vaiheessa vuotta hyvin vähäisiä. Tarkempi ennuste väläyttelee Lifted Index-arvon laskua nollaan Etelä-Suomen läänin keskiosissa, mutta tuohon ennusteeseen ei ole uskominen millään tavalla. Se on vielä niin kaukainen ennuste, että se kyllä melko varmasti katoaa näkymättömiin seuraavaan ennusteajoon mennessä. Ei kuitenkaan tule unhoittaa, että viime vuonna luonto tempaisi yllätyksen Maaliskuun puolenvälin tietämillä, kun Rukalla ukkosti. Ennusteen heittämät, vaikkakin mitättömät luvut, ovat kuitenkin laskettavissa jonkinlaiseksi merkinnäksi siitä, että kevättä ja kesää kohti mennään lumimäärästä huolimatta.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Snowi

Myös itse näin eilen hetkellisesti ukkosikonin omassa ennusteessa  :o. Taisi olla viime keskiviikon kohdalla, mutta ikoni on nyt vaihtunut räntäsateeseen. Joka tapauksessa tuo on myös yksi esimerkki siitä että kevät on tulossa  ;D

Jippe

Poika rikkoi vaimon silmälasit aamulla, sitten sähkökatkojen seurauksena meni kylmiön kompura ja sitten vielä tuli lumet alas katolta.  >:( :o ???

Snowi

Lainaus käyttäjältä: Jippe - perjantai, 04.03.2011, 19:09
Poika rikkoi vaimon silmälasit aamulla, sitten sähkökatkojen seurauksena meni kylmiön kompura ja sitten vielä tuli lumet alas katolta.  >:( :o ???

Onko tossa kuvassa lähtenyt tuo pieni katos kokonaan irti?  :o

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukka näki joku vuosi sitten vastaavan ulkokuistin lähdön kattolumien mukana Saijan kylässä täällä Sallassa. Asia tuli heti mieleeni, kun näin tuon kuvan.

Päivän tapahtumista kun luin, niin onnena onnettomuudessa pidän, ettei kukaan ole ollut menossa sisälle tai ollut tulossa talosta ulos, kun tuo kuisti on lähtenyt. Kaikki tapahtunut on pikkujuttu siihen verrattuna, mitä tuollaisessa kuistinlähdössä olisi voinut jollekin sattua. Arvioin niin, että vahingot ovat materiaalista sorttia tapauksessasi?

Vastaavan kuistirakenteen omistajien kannattaa ottaa oma talonsa tutkittavaksi lumikuorman osalta. Lumi on yhtä huono isäntä kuin tuli. Lunta ei useimmiten voi edes käyttää renkinä.


www.naruska.com

Jippe

Lainaus käyttäjältä: Snowi - perjantai, 04.03.2011, 19:28
Lainaus käyttäjältä: Jippe - perjantai, 04.03.2011, 19:09
Poika rikkoi vaimon silmälasit aamulla, sitten sähkökatkojen seurauksena meni kylmiön kompura ja sitten vielä tuli lumet alas katolta.  >:( :o ???

Onko tossa kuvassa lähtenyt tuo pieni katos kokonaan irti?  :o
On se. Makaa lumen alla. Se oli harjakattoinen, kokoa n. 3x1.5 metriä.
Soittelin paikalliselle kylmälaitehuoltajalle kompuran vaihto 700-800, rillit saa 150. Katos jotain siltä väliltä kun itse tekee.
Nyt maistuu olut hyvälle, pitkästä aikaa. Täytyy vaan hangesta ulkoa hakea  8)

Jussa

Jahas, ilmeisesti se 2.3 meni täälläkin plussalle, jäi nyt varmistamatta kun 3.3 oli käynyt vielä korkeammalla lämpötila, jää muistiin vain nuo ääriarvot :-\ 2,5 on tämän kevään lämpöennätys täällä nyt.

Jussa

Niin, almanakan mukaan on kevät alkanut, ja ilmeisesti luontoäitikin sen huomasi kun ilma on ollut varsin keväinen nyt jo muutaman päivän :) Talven piiiiiiiiiiitkä pakkasjakso on muisto vain :D

Naruskan Ukka Matinpoika

Laskiainen lähestyy. Meidän Mummukin leipoi kunnon vanhanajan pullaa, josta kevään alun kunniaksi huomenna Laskiaissunnuntaina täräytetään pöytään kermavaahdolla ja viimekesäisellä hillahillolla täytettyjä laskiaispullia.

Mummu kun kehui eilen taikinansa sitkoa, niin Ukka kävi nappaamassa kuvan myös lumen sitkosta. Rihlan pentukopin häkin riman päällä ovat talven lumet, jotka nyt lauhemmilla keleillä ovat lähteneet somasti venymään. Eikä siellä lumikiehkuran sisällä mitään johtoja tai muuta ylimääräistä kulje, vaan Ukan lämpömittarille menevä kaapeli ja laitetuulettimen kaapeli kulkevat häkin yläriman reunassa.  :o

www.naruska.com