Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

NWN-kartta V5

Aloittaja weatherc, tiistai, 22.02.2011, 18:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

meteorologi

Lainaus käyttäjältä: djmake - tiistai, 12.04.2011, 22:22


Kokeilitko wlan päällä vai pois päältä? Tuohan perustuu pitkälti niiden sijaintien mukaan paikantamiseen. Omakin sijainti osuu hyvin tarkkaan oikeaan paikkaan mutta vastaavasti wlan poiskytkettynä lopputulos oli kartta ilman mitään paikkamerkintää. Myöhemmin kokeiltuna ensin ilman mitään paikkaa ja muutamalla yrityksellä paikka, mutta kovin kaukana todellisesta.

Mielenkiintoinen juttu sinällään tuo paikannus. Käytännössä kukaan ei puutu wlanien sijaintien tallentamiseen. Eikä myöskään siihen, että myös yksityisten wlaneja käytetään ilman mitään lupia paikannuspalvelun osana. Vastaavasti samaan aikaan voivotellaan jostain kekseistä.

Wlan päällä. Kaapelia en ole koskaan käyttänyt.
Hakeeko tuo paikannin myös muita wlan-verkkoja?

weatherc

Kokeilin tuossa eri "paikannuspalveluja", siis sellaista missä pystyisi hakee tiedot urlilla esim. nwn:ää varten. Kaikki heitti meikäläisen Helsinkiin mokkulalla, kuten myös selaminen W3-paikannin, kun taas MaxMindin php/perl/C-systeemi heittää mut tällä hetkellä Tampereelle.
Googlasin noita pikkasen ja MaxMindin on se mitä pidetään parhaampana, joskin ilmainen versio, kuten kaikissa, ei nyt tarkin olekkaan 99%:lla. Rahalla tietty saa siitäkin vielä tarkemman vajaalla $400:lla.

Selainten omia pidetään niiden mukaan ainakin toistaiseksi aika bugisena, eikä kuulemma esim Firefoxin paikannin edes aina saa paikannettua vaan erroria pukkaa.

Tanskan maan Silkeborg kun testasi työpaikkanasa verkosta niin ei tullut vastausta selaimen omalla paikantimella kun taas Maxmind löytää heti.


weatherc

Kekkasin että miten tehdä nuo karttatabit siten ettei tarvi reloadata koko karttaa, yksinkertaisesti keskittämällä kartta siihen mihin tabin klikkaus haluaa  ;D
Näinollen säästyy 5 requestiä kun lataa kartan tai klikkaa tabia koska karttaskripti latas jotain js-filuja myös ja on paljon smoothimpaa tabien välinen siirtyminen  ;D

Nuo kartan tabit testisivulla ei itse asiassa ole tabeja vaan css:llä stylattuja <li>-tageja jotta näyttäisi tabeilta :P
Toimivat kuitenkin aivan kten vamhat kartta-tabit

pallukat ei vielä toimi siinä.

weatherc

Kaivataan testaajia taas  ;D

Vihdoinkin sain pallukan avautumaan siihen mihin pitääkin, oli todella sitkee sissi joka aina halusi avautua ihan utooppisessa paikassa ekalla klikillä mutta löytyshän se lopulta se oikea yhdistelmä css:ää ja jQuery-manipulaatiota sitä varten. Samoin uudet virtuaaliset tabit ovat nyt kohdillaan.

Mitä pitäisi testata että IE9 (yllätys) kuulemma haluaa tallentaa geo(.json)-filua testisivulla (http://www.nordicweather.net/test/Nordic2.php), tämä on se uusi, suoraan Nginxistä tuleva "geotietofilu". Mulla IE ei kysy sitä. Eli tekeekö se sitä?

Tuon kun vielä saisi ratkottua niin olisi zippi jossa tarvitaan vähemmän filuja kasassa. :)

Snowi

Mulla ei ole IE9:ia tässä, mutta IE8:lla ei ainakaan kysy mitään ja hyvin näyttäisi sillä toimivan  :)

weatherc

Huomasin että tuo "Nginx-geo" on myös jonkun verran nopeampi mitä php-versio on kun ei tarvi parsia sitä dat-filua joka kerta erikseen eikä kulkea Apachen/php:n kautta ;D

Suurin muutos tuossa on että päästiin eroon puolen tusinasta php-filuista.
Mitä mua on eniten häirinnyt oli nuo nwn.container-tyyliset filut joiden tehtävänä oli vain olla ahjo iframelle.
Näin jälkikäteen voi ihmetellä myös että miksei aikasemmin tullut mieleen että eihän koko karttaa tarvi ladata uusiksi kun "vaihtaa karttaa", riittää kun keskittää/zoomaa sen uusiksi  ;D

Nginx-geo tulee myös NSDII:een.  :)