Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Halikko muuttaa :)

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 29.12.2010, 23:17

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

#60
Se fotograaffi :)

Tuulihärveli on nyt noin 5:ssä metrissä maapinnasta sillä puolella taloa missä se on ja joku 6.5-7 metrin korkeudella jos toiselta puolelta katsoisi. Tutka on sitten reilun 4 metrin korkeudessa keskimmäisenä mötikkänä tolpassa. :)

On se niin kivaa tuo tuulihärvelitolpan kiinnitys kun yrittää pitää sitä tasapainossa pitämällä kiinni alapäästä samalla kun yrittää ujuttaa sen kiinnityssilmukoiden (3 x U-rauta vai mikä noiden nimike on) läpi. Tosin olin tehnyt sen niin että kunhan sain sen ujutettua löysällä olleiden silmukoiden läpi niin se ei päässyt valahtamaan liian alas vaan se pysyi riittävän ylhäällä itsestään ;D

Lämpö/sade ei ihan ole optimaalisessa paikassa mutta sille ei mitään voi, pitää seurata niitä kahta pikkasen (tuuli/aurinko-antureilla on jokunen metri kaapelia varalla joten ISS:in ei ole pakko olla noin lähellä), tosin nyt katolla oleva lumi on "tilapäisenä" häiriötekijänä joka poistuu kunhan sulaa (tai joku kolaa sen pois). Täytyy pikkasen ottaa lapio kouraan huomenna tuon sadeämpärin lähistöltä. Tosin se on ainakin osittain varjossa auringolta, ainakin osa päivästä.

weatherc

Eroa tällä hetkellä vertailumittareihin on lähes 2 astetta, kaikki 3 vertailu-WMR:ää näyttävät 14.5 asteen tuntumassa. Yksi niistä on parin metrin päässä Daviksesta, puskassa. Tämä samainen näytti päiväsaikaan pilvisellä säällä säteilysuojan päällä prikulleen samaa mitä Daviskin.
Tätä pikkasen pelkäsinkin tuon VP:en nykyisessä asennuspaikassa.

Tein 3 minuutin pikasiirron ja otin irti säteilysuojan nykyisestä asennusrimasta ja laitoin sen 1.5m kepin nokkaan keskelle lumihankea niin pitkälle kun sen parin metrin jatkoroikka anto myötä. Nyt odotellaan että lämpötila tasaantuisi (se nousi pikkasen tuossa hääräilessä äsken).

weatherc

Tämä olisi pitännyt olla jo viime viikolla...No, selkeä yö nytkin tulossa.  :)

Laitoin wmr-mittarin, joka testissä (pilvinen päivä) näytti samaa mitä Davis, kukkalautas-säteilysuojaan tolpan nokkaan noin 1.5 m korkeudelle. Mittari sijaitsee toisella puolella taloa (talo mäessä) estäen suoran "näkyvyyden" taivaalle ja siten että se jäähtyis liikaa lämmönkarkauksen takia ja on mutu:lla noin kolmisen metriä matalemmalla kun Davis. Taloon on etäisyyttä pari kolme metriä ja lähin isompi kasvi on myös parin kolmen metrin päässä, niitä on kourallinen lähiympäristössä muuten nurmikkoa.
Nyt odotellaan että mittari jäähtyisi.  :)

Kaivoin aikasemmin tuo sivullakin olevan "maapinta"-mittarin esiin lumesta (jäi katolta kolatun lumen alle) joka jo pari päivää siellä lumen alla pysytellyt -16 asteessa ja se on ihan sen vieressä lumen pinnan korkeudella. Sen ja Daviksen ero on täällä hetkellä huikaisevat 5 astetta näyttäen -19 ja rapiat kun Davis näyttää -14.4 :o

On enemmän ja enemmän ruvennut tekee mieli laittaa Davis sille puolelle mutta kun on tuo johto-ongelma sekä se minne laitan tuulitoplan tavarat...