Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

NWN:än tuleva päivitys

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.10.2010, 11:29

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Lisää korjausta toplistoihin ;)

Rupesin ihmettelee kun ei Kittilän Leviä näkynyt kylmyyslistassa ollenkaan Marraskuun Suomi-listassa vaikka sen nyt olis pitänyt komeilla siellä yläsijoilla Naruskan kaverina ;D hetken tutkittuani, tehtyäni testiskrpitin joka vertali live-kannan ja toplistakannan asemien nimiä keskenään, huomasin että
jostain syystä ei ole automagiikka aina toiminut ja generoinut uudelle asemalle myös toplistakantaan rivin asemalle.

Noh, vikkelästi kyhättiin kasaan skripti joka teki sellaisen puuttuville ja raapusti riville aseman nimen, muuta ei tarvittu.
Jatkossa tämä varmuus-skripti tulee olemaan ajastuksessa/manuaaliajossa valmiina ajettavaksi milloin vain.

Meinas tulla kiirus mutta kerkesin saamaan sen ennen nwn-puoltayötä (01:00 meitin aikaa)  ;D

weatherc

Seuraava idea lähti oikeastaan siitä "extremes"-scriptistä mitä ww-foorumilla on...

Elikkäs lämpötila-toplistat myös synop/metar-datasta ;D
Nooh..tämän heteken data on jo olemassa joten ei tarvinnut kun kyhäistä kasaan kanta sekä skriptinpätkä joka sitä kantaa päivittelisi.. ;)

Pienen copy/paste- sekä siivous-session jälkeen nwn:än omasta skritpistä oli skripti kasassa joka tallentaa/päivittää toplista-kantaa synopeille sekä lisätty pätkä joka tekee datan toplista-filuun user-sivua varten ;)

Toimii samalla periaatteella kun pws-toplistat eli ovat maakohtaiset/kaikki. Toimii myös samasta tabista kun pws-listat eli vaihtuu samalla klikkauksella.  :)

Beta-testiä voi tiirailla omalla nwn-sivulla täällä ;D

weatherc

Lumikäyrät lisätty :)
Näkyy automaagisesti asemille jossa lumen syvyyttä on raportoitu. Vielä pikkasen säädön alla mutta toive olisi että sais sen toimimaan siten että näyttäis koko kauden (esim. 2010/2011) eikä vaan 14 päivää...  :P

Jatkettu Top 5 Synop-taulukkoja ja lisätty myös 3h sade ja lumensyvyys-taulukot (yht. 4 taulukkoa) nyt kun sain parsittua senkin ulos synopista ;D
Läheskään kaikki asemat eivät sitä raportoi ja näyttää sisältyvän vain kerran tai pari päivässä, ainakin oli klo 06 UTC-synopissa.

Samaiset sade- ja lumi-arvot lisätty myös synop-taulukkoon. Poistin kastepisteen toistaiseksi mutta koska lumen syvyys näkyy vain talvisin niin voisivat vuorotella keskenään.  :)

En ole vielä satavarma että vuorokauden vaihto toimii kunnolla mutta eiköhän sekin saada toimimaan vielä...  ;)

weatherc

nwn-käppyrissä näkyvät max/min/k-arvot muutuvat nyt käppyrän mukana siten että jos 7 päivän käppyrä niin lukemat vastaavat sitä.

Myös aikaa jota dataa kerätään on suurennettu, perus on 31pv/7pv/24h, sade ja lumen syvyys 1vuosi/7pv/24h.

Sadekäppyrä tulee aikanaan muuttumaan siten että 1vuosi-käyrä näyttäisi kuukausi-pylväät mutta se vaatii ainakin 2 kuukauden datat ensin joten palataan siihen 2011 alussa kun on marras- ja joulukuu kerätty  :P

Mitä mieltä on kansa, olisko siinä asiaa jos muttais entistä 14pv-käyrää siten että näyttäis 1 vuoden datat (24h resolla) ja 7 pv-käyrä vaikka 1 kk?
Jos vuosikäyrää tallentaa 1pv resolla siitä ei kasvaisi kun muutaman hassun kb kokoiseksi.
Silloin vois kaikkien käyrien skaala ola 1 vuosi / 1 kuukausi / 24 h, siihen vois harkita lisäyksenä väliin 7 tai 14 pv.

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 30.11.2010, 17:41
Mitä mieltä on kansa, olisko siinä asiaa jos muttais entistä 14pv-käyrää siten että näyttäis 1 vuoden datat (24h resolla) ja 7 pv-käyrä vaikka 1 kk?
Jos vuosikäyrää tallentaa 1pv resolla siitä ei kasvaisi kun muutaman hassun kb kokoiseksi.
Silloin vois kaikkien käyrien skaala ola 1 vuosi / 1 kuukausi / 24 h, siihen vois harkita lisäyksenä väliin 7 tai 14 pv.

Tuo olisi todella järkevä veto ja vielä lisäyksenä viikon käyrät. Noin saisi kattavat käyrät jokaiselta asemalta ja vertailuja olisi helppo tehdä  :)

tito


weatherc

Jeps, tarvittavat kannat ja keräilyskripti tehty. Samalla tuli järkeistettyä kantoja pikkasen.
Nyt täytyy vaan odottaa että tulee pikkasen dataa sisään niin voipi muuttaa käyrät.

Elikkäs:
Tulee 1 vuosi / 1 kuukausi / 7 päivää / 24 h.

Vuosi-sadekäyrä tulee näyttämään per kuukausi-lukemaa, 1kk ja 7 pv-käyrät per päivä-lukemaa.
Muissa niin vuosi-käyrä tulee olemaan per päivä jossa mukana myös max ja min-arvot lämpötilalle jos kaikki menee putkeen.
Kuukausi-käyrässä täytyy katsoa miten se alkaa toimimaan että käyetäänkö minkälaista dataväliä.

 

weatherc

Viimeinen uudistus ennen zipin päivitystä (ja samalla viimeinen tältä erää) alkaa hahmottua, päivitetty liitymiskaavake jonka voi täyttää miltä tahansa sivulta jolla nwn-kartta, ei vaan nordicweateristä. Itse kaavaketta voi päälistellä täällä.

Samalla laitoin postia Laihon suuntaan että lisäänkö siihen myös että samalla napin painalluksella lähtisi tiedot myös FinWX:lle suomalaisten asemien osalta. ;)

Enää itse kaavan sisältäminen nwn-sivulle samanlaisena popuppina mitä käppyrät ja pientä viilausta kuten käännökset.