Uutiset:

02.09.2023
*** FINWX HTTPS:N TAKANA ***

FinWX:n sivuston liikenne on saatu viimeinkin HTTPS:n taakse.
Siirto tapahtui lauantaina 02.09.2023 kello 01:30.

Lue lisää muutostyöstä täältä

Main Menu

Tutkassa ongelmia

Aloittaja teutari, maanantai, 17.05.2010, 21:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

teutari

Lainaus käyttäjältä: J.Laiho - torstai, 03.06.2010, 20:43
Sen pitäisi havainnoida noiden iskujen pamahtavan heijastumana ja korjata ne sen mukaan suunnasta, jossa isku rekisteröitiin ensin. Itselläni tuo aiheutti vielä isomman ongelman muuton jälkeisissä testeissä, jossa idän ukkoset alkoivatkin heijastumaan enemmän länteen. Syytä en löytänyt, mutta kun asetus oli pois päältä, ei ollut ongelmiakaan.
Samanlailla kävi täälläkin tuossa kokeilussa, alkoi laittamaan vielä enemmän iskuja päinvastaiseen suuntaan joten täppi pois siitä asetuksesta.

Lainaus käyttäjältä: weatherc - torstai, 03.06.2010, 22:09
Ootko muuten kysellyt Relkolta tästä kummajaistesta josko hänellä olisi ideaa mitä kokeilla?
Kyllä minä tuon ongelman osaisin Relkolle käsillä hienosti kertoa ja kyllä hän sen varmaankin ymmärtäisi mutta muuten ei oikein taho onnistua.

No...., teipä tänään tietokoneille lisämaadoitusta joten kaivoin Fiskarsin etukuormaajalla pari 60-70 cm syvää monttua sitten rautakangella hakkasin reikää niin syvälle kuin sain, upotin ensimmäiseen reikään 2cmx2cmx80cm kuparitangon ja toiseen n.5m päähän ensimmäisestä pyöreän 10mmx100cm kuparitangon ja ne yhteen 6mm² kytkentäjohdolla (ei löytynyt tähän hätään paksumpaa) niistä 10m pitkä 2,5mm² monisäikeinen, pehmeä kytkentäjohto tietokoneiden runkoon.
Nostin myös kartassa alempana olevaa antennia parilla metrillä ylemmäs että se on nyt n.14m ja toinen antenni on suunilleen 8m korkeudessa.
Taas seuraillaan mielenkiinnolla oliko maadoituksesta ja antennin nostosta mitään apua vai viedäänkö kuparit romuttamolle ja antennit haudataan monttuihin kuparien tilalle.

weatherc

LainaaOotko muuten kysellyt Relkolta tästä kummajaistesta josko hänellä olisi ideaa mitä kokeilla?
Kyllä minä tuon ongelman osaisin Relkolle käsillä hienosti kertoa ja kyllä hän sen varmaankin ymmärtäisi mutta muuten ei oikein taho onnistua.

Ok, pistän postia menemään hänelle niinkatsoataan oliskos hänellä mitään jekkuja :)

weatherc

Relkolta postia...Tosin ei paljon uutta...Eli näitä räpläämällä:
"Noise sensitivity","Discard artificial noise","Reflection inverter", ilman takuita että toimii edes sinneppäin.   :-\

teutari

Toivoa tuntuisi sittenkin olevan että lisämaadoitus auttoi ja tutka alkaa toimimaan niinkuin pitääkin eikä sitä tarvitse lähettää kierrätyskeskukselle muusattavaksi. ;D

Muutamat iskut jotka ovat tulleet tutkan eteläpuolelle alkaisivat nyt pysymään paikoillaan eikä lentele ylitse.
Alkaakin herämään kysymys onko talon maadoitus sittenkin huonossa/kuivassa maaperässä joka ei johda koska samoja ongelmia on esiintynyt muinakin vuosina (keväisin) kun maaperä on alkanut kuivumaan.
Tuonne minne juttasin nuo kaksi lisämaadoitustankoa kostui rautakangenkärki että siellä oli ainakin kosteaa 120-140cm syvyydessä.
Nyt pystyy pitämään Noise sensitivityn Low asetuksella eikä "koniaitauksekkaan" tuota tuskaa (jos ne on nyt päällä?), ainut mikä vielä häiritsee on porakaivopumpunpainekytkin joka räppää etelä Viroon silloin tällöin iskun.

Antennia 2m ylemmäs + lisämaadoitusta näyttäisi ainakin tällä hetkellä auttavan tuohon heijastus/häiriö ongelmaan.
Tutka on nyt ihan nolla kalibroinissa mutta jos se alkaa toimimaan niin sitten vasta alan tekemään noita hienosäätöjä.