Uutiset:

02.09.2023
*** FINWX HTTPS:N TAKANA ***

FinWX:n sivuston liikenne on saatu viimeinkin HTTPS:n taakse.
Siirto tapahtui lauantaina 02.09.2023 kello 01:30.

Lue lisää muutostyöstä täältä

Main Menu

Boltek tutka ja Nexstorm käyttöön

Aloittaja Snowi, torstai, 29.04.2010, 22:11

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Snowi

Lainaus käyttäjältä: finilves - tiistai, 24.05.2011, 22:35
Naruskan tutkasta etelään noin 10 km päässä on harjanne jono joka on paljon korkeammalla kuin tutka.
Toinen etelänsuuntaan on 20- 30 kilometrin päässä tunturijono. Epäilen nuiden estävän pitemmän kuuluvuuden.

Sama ongelma on varmasti Rovaniemen tutkankin osalta noiden etelän salamoiden osalta. Ruotsin puolelta on salamointi näyttänyt kuuluvan ihan mukavasti ja myös nuo Oulun paikkeille iskeneet salamat.

LainaaRovaniemellä on vähän samanlaiset maastolliset olosuhteet. Paikka näyttää varmaan hyvältä, mutta se lentokenttä on jo  paljon ylempän,
lisäksi siinä on Ounasvaara, Korkalovaara ja olokkavaara sinne pohjoisen suuntaan korkeita paikkoja. Etelään siinä pitäisi olla hyvä kuuluvuus.

Lentokentästä en kyllä tiedä, koska ei tullut siellä maisemia katsottua, mutta nimenomaan tällä ukkostutkan asennuspaikalla oli todella hienot maisemat pohjoiseen päin. Isäntä sanoikin paikan sijaitsevan pienen vaaran päällä ja että heidän talo sijaitsee lähes lakipisteessä. Etelään suuntaa ei puolestaan näkynyt muita kuin piha-alueen puita, sillä vaara nousi vielä hiukan siihen suuntaan. Tosin pohjoisen suunnan näkymät johtuivat osaksi myös Kemijoesta.
Mutta mitä noihin vaaroihin tulee, niin saattavat tosiaan heikentää kuuluvuutta huomattavasti enemmän kuin ensin alkuun olin tullut edes ajatelleeksi. Mutta katsotaan nyt miten tämä kesä menee, tärkeintä olisi saada Lapin salamat rekisteröityä.

Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 24.05.2011, 21:56
Kävi muuten mielessä kun sanoit että täplät tuli "väärästä suunnasta", onko sillä suunnalla mitään korkeaa kalliota mistä voisi tulla kaikuna takaisin?

Tuolla suunnalla, eli pohjoisessa, menee tuo iso Kemijoki, olisivatko ne voineet "kimmota" siitä takaisin?

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 24.05.2011, 21:56
Toinen hyvä esimerkki näiden omasta elämästä, tuossa on 4 neljällä tutkalla iskuja Riigan suunnalla, sama rykelmä kaikilla kylläkin ja vielä suunnilleen samalla etäisyydelläkkin mutta 3 eri paikassa/suunnassa...  ;D

Suuntauksessa näyttää olevan vähän eroja  ;D. Klaukkalan tutkaa pitäisi itseasiassa varmaan säätää vähän enemmän länteen päin, mutta toisaalta eilisen päivän salamat näyttivät replayna osuvan ihan hyvin kohdalleen, joten pitää varmaan odottaa vielä parempaa myräkkää, ennen kuin saa säädöt paremmin kohdalleen  :)

weatherc

LainaaHmm, kyllähän nuo aika hyvin näyttää menneen kohdalleen, ainakin juuri kun suuntaa katsoo. Varsinkin Rovaniemen tutka on on näyttänyt nimenomaan suunnan aika hyvin nyt tänään. Vuokatin tutka on juuri vähän aika sitten suunnattu, juurikin niiden Kainuun alueella olleiden salamoiden mukaan.

Se vaihteli pikkasen, yhdessä vaiheessa kun vertailin niitä niin parhaiten SMHI:n tutkan mukaan osuivat Liminka ja Pietarsaari, Vuokatti meni sillä hetkellä aivan liian etelään kun otti viivan Vuokatista kohti Ruotsia. Rovaniemi meni itse asiassa aika hyvin, joskin ehkä karvan verran liian etelään, tosin osittain erovaisuus voi myös olla kartassa.
Mutta kuten ollaan jo monta kertaa todettu, huomenna voi mennä ihan eri lailla kun tänään, välillä kun tuntuu että pitäisi olla omat säädöt joka päivälle tässä hommassa :P

weatherc

LainaaTuolla suunnalla, eli pohjoisessa, menee tuo iso Kemijoki, olisivatko ne voineet "kimmota" siitä takaisin?
Ei ne nyt joesta pitäisi sitä tehdä koska silloinhan ne tekis sitä alvariinsa tuosta lätäköstä mitä kutsutaan Itämereksi...

finilves

En oikein tarkkaan tiedä tutkan paikkaa, mutta lahellä siinä on Kemijoen voimalaitos, luultavasti pohjoisen puolella.
Siinä petonikasassa on kyllä heijastuspintaa,

Snowi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 24.05.2011, 23:23
LainaaTuolla suunnalla, eli pohjoisessa, menee tuo iso Kemijoki, olisivatko ne voineet "kimmota" siitä takaisin?
Ei ne nyt joesta pitäisi sitä tehdä koska silloinhan ne tekis sitä alvariinsa tuosta lätäköstä mitä kutsutaan Itämereksi...

Juu niinhän se on, tosin joen takana nousee maasto taas aika reippaasti, mutta tutkaan nähden ei luulisi siitä heijastuksia tulevan.

Lainaus käyttäjältä: finilves - tiistai, 24.05.2011, 23:28
En oikein tarkkaan tiedä tutkan paikkaa, mutta lahellä siinä on Kemijoen voimalaitos, luultavasti pohjoisen puolella.
Siinä petonikasassa on kyllä heijastuspintaa,

Tuossa aika lähellä, varmaankin noin 1-2 kilometrin päässä oli joku vesivoimalaitos. Tätä ei voinut olla huomaamatta kun piti ylittää silta juuri siitä kohtaa, mutta ei se muistaakseni mikään hirmuisen iso voimalaitos ollut.