Rompetorin säännöt

Aloittaja J.Jäntti, sunnuntai, 04.04.2010, 23:55

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Tämä säännöstö on voimassa FinWX Foorumin Rompetori-kategoriassa.
Säännöt astuvat voimaan 05.04.2010 alkaen ja ovat voimassa toistaiseksi.

"Ylläpidolla" tarkoitamme niin Foorumin ylläpitäjiä, kuin palstakohtaisia- tai Yleis- (Global-)Moderaattoreita.

§ 1: Ole rehellinen
Jos olet myymässä sinulle tarpeettomaksi käynyttä tavaraa, ole rehellinen sitä myydessäsi. Jos laitteen kunnosta ei voi lähteä takuuseen, harkitse ensin, kannattaako sitä myydä lainkaan ennenkuin laite on testattu, että se oikeasti toimii. Jos silti haluat sen myydä pois, muista kertoa totuus laitteen tilasta. Jos joku tiedustelee sinulta laitteesta asioita, anna rehellinen vastaus.

§ 2 : Anna mahdollisimman tarkat tiedot
Myyjän roolissa sinun tulee antaa mahdollisimman tarkat tiedot myymästäsi laitteesta. Puutteelliset tiedot eivät laitetta myy, ellei ostaja ole suoraan selvillä, mitä myydään. Tarkoiksi tiedoiksi luokitellaan myös laitteesta otetut kuvat. HUOM!! Kuvien tulee olla itse laitteesta. Laitteen maahantuojan tai valmistajan sivuilta repäistyjä kuvia ei lasketa. Kuvista tulee näkyä, jos mahdollista, laitteen kunto. Kuvien määrän ja koon rajoittaa vain Foorumialusta.
Ostajalla on oikeus kysellä lisää laitteen tiedoista, jos kokee ne epävarmoiksi.

§ 3: Myyjän ja ostajan vastuut
Myyjä ja ostaja sopivat hinnan keskenään joko sähköpostitse tai Foorumissa yksityisviestitse. Jos myyjä saa useampia ostotarjouksia, on myyjän oma asia, miten hän hoitaa asian. Jos ostaja alkaa tinkimään hinnasta, kuuluu sen hyväksyminen myyjän omalle vastuulle. Tällaisten tilanteiden tullen on syytä muistaa tämän säännöstön § 1 (Ole rehellinen). Myyjällä on vastuu ostetun laitteen toimittamisesta rikkoontumisen riski minimoiden ostajalle. Ostajan vastuulla on toimittaa ajallaan sovittu rahasumma myyjän tilille tai käteisostona henkilölle suoraan, jos niin on sovittu.

Kun tuote on myyty, myyjällä on velvollisuus ilmoittaa viipymättä laitteen olevan myyty, laitteen myymistä käsittelevässä viestiketjussa, esimerkiksi vastaamalla samaan viestiketjuun. Ostajaa tai hintaa ei ole pakko julkistaa. Myyjän tulee myös lukita viestiketju tämän jälkeen.

§ 4: Foorumin ylläpidon vastuu
FinWX Foorumin ylläpito ei ole missään vastuussa laitteiden myymis- tai ostamisprosessin valvonnasta, poislukien tilanne, jossa ovat itse kaupan jompi kumpi osapuoli. Jos ongelmia ilmenee, tulee ostajan neuvotella asiasta myyjän kanssa ja jos jatkovalittamisen aihetta ilmenee, toimimaan asiankuuluvien tahojen kanssa. FinWX Foorumin ylläpito ei toimi tiedonvälittäjänä mihinkään suuntaan, emmekä ole missään vastuussa Rompetorilla myynnissä olevista laitteista, niiden toimivuudesta tai turvallisuudesta. Kaikki vastuu lankeaa täysin kaupan molemmille osapuolille.

§ 5: Sääntörikkomukset
Mikäli Rompetorin sääntöjä rikotaan, tulee siitä ilmoittaa FinWX Foorumin ylläpidolle.
Jos sääntörikkomukset ovat vakavia, niihin puututaan, tarpeen vaatiessa jopa sulkemalla Rompetori käyttäjiltä kokonaan, kunnes tilanne on saatu korjattua.

---------------------
Ylläolevien sääntöjen lisäksi Rompetoria koskevat FinWX Foorumin yleiset säännöt.
Pidetään Rompetori sellaisena paikkana, että siellä voivat Foorumin jäsenet tehdä kauppaa turvallisin mielin, rehellisessä ja hyvässä hengessä. :)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------